Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрони взети за прострелка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Патрони взети за прострелка

Здравейте,
    при закупуването на пистолетите ми ми взимаха за всеки по няколко патрона 5 или 3. Интересува ме колко патрона имам право да имам в касата 50 бр или съответно 45, защото според нашия косаджия трябва да са 45 и съответно на последващ въпрос към него а как може да си възстановим тези 5 от прострелката отговора му беше "НЕ МОЖЕ".
    Не че ми е толкова важно тези 5 патрона, въпроса е по скоро приниципен интересува ме някой дали знае как точно стоят нещата, защото много не ми се вярва реално да съм с 45 патрона разрешени, а по скоро ми се струва, че косаджията не му се занимаваше. А също и по тази логика, ако ми направят още една прострелка, както пишеше на една бележка на входа на КОС за тези от преди 2000 година - повторна прострелка (годината не сам сигурен точно) то ще трябва да остана вече с 42 патрона, за пистолета който първо са ми взели 3 и след това още 5.

/темата съм я пуснал и в един форум за оръжие и ако някой там ми отговори адекватно ще публикувам отговора му и тук или обратното/

Мерси предварително.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

До: Патрони взети за прострелка

И аз питах няколко пъти КОСаджията ми по този въпрос и отговора му беше четете закона. А там пише че имаш право на до 50 броя патрони към всяка цев КНО. Като извадим 5 броя за прострелката ти остават 45 толкова трябва да имаш в пълнителите и касата в къщи. Повече или по малко дават повод на служба КОС при една проверка до ти наложат някъква санкция и тя обикновенно е отнемане на разрешителното. Чисто теоритично КОСаджията може да ти издаде разрешително за закупуване на 5 броя патрони но не си заслужава мисля че се плащат две такси по 5 лева и тия 5 патрона ти стават златни.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Можеш да съхраняваш 50 патрона. За патроните използвани за "прострелка" КОС-аджията ти дава бележка, че са използвани и с тази бележка пак отиваш при КОС-аджията да ти издаде разрешително за закупуване на нови 5 патрона. Оффффф май стана малко усукано, ама сутрин рано преди първото кафе ми е трудно. А бе с една дума не се занимавай с глупости - ако опреш до тези 5 патрона предполагам, че вече ще е все едно.
      Дискавъри 300 тди ръчка
      Витара тди автомат
      XT660R

Коментар

Друг казус - купуваш оръжие 2 ръка. Съответно вземаш и патроните на предишния собственик, които са 45бр. След закупуване следва прострелка с нови 5 броя патрони от тези закупените, следователно на теб ти се водят вече 40бр.
        Въпрос - след колко на брой покупко-продажби на същото оръжие последният собственик, ще остане без патрони за прострелка? А как ще си закупи други, със същото разрешително без да го клонира или генномодифицира?
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Както са обяснили преди мен, трябва да имаш толкова патрони, колкото са останали от 50 след прострелката. В бележката за прострелка би трябвало да пише колко са използвани.
          Можеш да си възстановиш изразходваната бройка до 50 като с бележката за прострелка подадеш молба за закупуване на "N" бр. патрони изразходвани за прострелка, но за 5 патрона /примерно/ ще трябва да платиш такса за разрешителното + комисионната на банката, да кажем 7-8 лв. което ще ги оскъпи невероятно...
          Май няма никакъв смисъл от цялото упражнение, освен губене на време и пари...

При закупуване на втора ръка, ако остане в същото населено място май не вземат нови образци...А ако наистина останат малко може да се мине по процедурата, но като се замисля, човек носи два пълнителя по максимум 15 патрона. Другите си седят в касата. Ако се наложи употреба по предназначение няма никакво значение дали в касата имаш 5 или 20 патрона.
          Последно редактирано от Сашо; 26-02-10, 08:18. Причина: допълних

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Друг казус - купуваш оръжие 2 ръка. Съответно вземаш и патроните на предишния собственик, които са 45бр. След закупуване следва прострелка с нови 5 броя патрони от тези закупените, следователно на теб ти се водят вече 40бр.
            Въпрос - след колко на брой покупко-продажби на същото оръжие последният собственик, ще остане без патрони за прострелка? А как ще си закупи други, със същото разрешително без да го клонира или генномодифицира?
            Няма такъв казус! След като оръжието вече е простреляно в някой си КОС, взимаш документ от там за прострелката и го носиш в твоя КОС. Поне при мене беше така. Но пък моя беше прострелван с 3 патрона, а косаджията упорито отказа да ми напише разрешително за 47 патрона въпреки че си имаше документ за 3 липстващи патрона от прострелка. Та така получих с пистолета 47 патрона а в разрешителното ми пишеше 45 патрона. Питах какво да ги правя тия 2-та дето при предишния собственник са били законни пък при мене се явяваха незаконни и понеже ми отговориха с мълчание, сам им реших съдбата още същия ден .
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Нямате никакъв проблем да получите разрешително и да си купите изстреляните при прострелката патрони. Имате законно основание за това и служба КОС не може да ви откаже... Дали искате да минете процедурата обаче си е ваша работа... Освен това имате право и поне веднъж годишно да идете на стрелбище, да си изстреляте колкото желаете от вашите патрони и с бележка от стрелбището да поискате разрешение за закупуване на съответният брой... Това е и процедурата да си поддържате патроните в годност...
              Последно редактирано от Венцислав Петров; 26-02-10, 10:11.
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                Няма такъв казус! След като оръжието вече е простреляно в някой си КОС, взимаш документ от там за прострелката и го носиш в твоя КОС. Поне при мене беше така. Но пък моя беше прострелван с 3 патрона, а косаджията упорито отказа да ми напише разрешително за 47 патрона въпреки че си имаше документ за 3 липстващи патрона от прострелка. Та така получих с пистолета 47 патрона а в разрешителното ми пишеше 45 патрона. Питах какво да ги правя тия 2-та дето при предишния собственник са били законни пък при мене се явяваха незаконни и понеже ми отговориха с мълчание, сам им реших съдбата още същия ден .
                Такъв казус има!
                Закупух миналата година оръжие от Шумен, което се водеше на отчет в КОС Шумен и отново си оставаше в Шумен. Въпреки това оръжието отново беше подложено на прострелка, за което си платих такса+комисионна и ми отдържаха още 5 патрона и сега ми се водят 42броя.
                Истината е, че всяка служба си тълкува и прилага закона по своему.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

И според мен трябва да може, но отговора на косаджията беше "НЕ МОЖЕ", освен това почна нещо и да ми се заяжда и ми каза "абе що се занимаваш с глупости като ти казвам, че не става - не става, ти к'во искаш да дойда да ти направя проверка да ти напиша някой акт". Та такива му бяха думите, как да ходя да споря, че става и въобще как тия хора искат да съм редовен после или да уважавам полицията или някоя друга институция, като навсякаде е същото. По разбираеми причини не искам да се разправям в кос-а за 5 патрона, защото бързо ще ми намерят някаква причина да ме оставят поне без пистолетите, за ловното не ми се вярва, че лесно ще го вземат.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

На мен във Варна след като закупих ново оръжие от магазина служба Кос ми взеха 2бр патрони за прострелка.Явно наистина всеки КОС си има различно разбиране за закона.
                    Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X