Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убийство със законно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Убийство със законно оръжие

Съмнявам се. Но пък и аз не съм привърженик на каубойския стил. Защото да носи оръжие може всеки, но не всики има достатъчно ментални сили да подтисне емоциите си в моменти на афект. За това е по-добре оръжие да се носи само от професионалисти ито само приизпалнение на служените им задължения. Иначе, ако е за убиване може да убиеш човек и с парче счупена плочка. Не ти трябва нож.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Съмнявам се. Но пък и аз не съм привърженик на каубойския стил. Защото да носи оръжие може всеки, но не всики има достатъчно ментални сили да подтисне емоциите си в моменти на афект. За това е по-добре оръжие да се носи само от професионалисти ито само приизпалнение на служените им задължения. Иначе, ако е за убиване може да убиеш човек и с парче счупена плочка. Не ти трябва нож.
      Нормално е човек, изкарващ си хляба с регулативни функции, да подкрепя регулацията. А аргументът не издържа елементарна проверка.

Коментар

Според очевидци, цитирани от в. "Дейли телеграф", Бърди първо привиквал жертвите си през прозореца на колата си, сякаш искал да ги пита нещо, после ги прострелвал.
        Сега някой подготвен, притежаващ и носещ оръжие, ако ми каже как ще го спаси то в тази ситуация, ще се замисля сериозно дали да не си нося и аз такова.

Коментар

Ясене, аз не изкарвам хляба си с регулативни функции. Напротив работата ми е творческа..
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Аз знам,че нож може да се носи в калъф от типа като викторинокс,но това е друг въпрос, а пък за тоя дето е избил 12 човека - ами сигурно в последно време се е изчалкал.
            По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Ясене, аз не изкарвам хляба си с регулативни функции. Напротив работата ми е творческа..
              Имах предвид митничарския ти аватар, иначе не зная какво работиш.
              Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Сега някой подготвен, притежаващ и носещ оръжие, ако ми каже как ще го спаси то в тази ситуация, ще се замисля сериозно дали да не си нося и аз такова.
              Твоето едва ли ще те спаси. Ще те спаси евентуално фактът, че примерно 1/10 от хората наоколо носят.

Коментар

Всъщност убитите са повече от първоначалното съобщение... сега се говори за 12 убити и 25 ранени...:
                http://www.dariknews.bg/view_article...icle_id=538782

Както са съобщили BBC:

Кървавата драма потресе цяла Великобритания - страна, която има строги ограничения относно притежаването на оръжия, отбелязва АП. "Подобни неща не се случват в нашата част на света", отбеляза и Би Би Си.
                Е странна работа, хайде сега обяснете ми как е възможно такива работи да се случват точно в държавата, която е давана за пример относно забраните за оръжие... Че те надминаха отвсякъде държави където оръжие носи всеки който може да го повдигне... Май проблемите не са в оръжията, а в хората..., да знаете...
                VPetrov.photography

Коментар

Арабелите имат право да съхраняват по 1 автомат и един пистолет. На практика.... Не е нужно да обяснявам колко желязо имат... Някой да е чувал за масови убийства от този тип там? Просто всеки знае, че ако посегне на живот, неминуемо ще му отвърнат със същото. Не, че си нямат перковци и там.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Арабелите имат право да съхраняват по 1 автомат и един пистолет. На практика.... Не е нужно да обяснявам колко желязо имат... Някой да е чувал за масови убийства от този тип там? Просто всеки знае, че ако посегне на живот, неминуемо ще му отвърнат със същото. Не, че си нямат перковци и там.
                    Интересен пример . При тях няма масови убийци ,просто им викат редовни граждани.
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Интересен пример . При тях няма масови убийци ,просто им викат редовни граждани.
                      Коя точно арабска държава визираш?

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                        Писал съм за убийства от такъв, битов характер.... А те иначе си се трепят със стотици и хиляди, ама по други причини. И не вярвай много на медиите, защото при тях дори по времето на войната беше по-безопасно за обикновените хора по улиците нощем, отколкото да речем в Берлин или Прага.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Коя точно арабска държава визираш?
                          По-скоро не визирам само няколко . Смятам всички араби за касапи по рождение .Някой просто успяват да се въздържат.
                          Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          И не вярвай много на медиите........
                          Живея на стотина километра срещу Африка . Всеки ден имам контакти с араби .Имам лични впечатления от тия хора .
                          Последно редактирано от droba; 02-06-10, 23:14.
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Тия араби и ония, които си живеят по родните места имат толкова общо, колкото негрите в Америка и тия в Африка. Не съм им фен, но вервай ми нещата не са такива, каквито ги показват по CNN. Мога да ги окачествя като всякакви, но в никакъв случай зли и кръвожадни. Не бъркай откачените фанатици с промити мозъци с обикновените араби. Те са толкова мюсюлмани, колкото ние - християни.
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Каква връзка има "Убииство с огнеострелно оръжие" с мюсюлмани,християни,евреи,будисти и т.н. религии.Според мен най-големия убиец е стресът.Начина ни на живот определя и житието и битието на индивида.Така е устроен светът силния изяжда слабия независимо от вероизповеданието му.Това е шедьовъра на природата и никой не може да избяга от него.Пример:Живеем на самотен остров спокойно и тихо ловим си риба със ръце хапваме я със жената и децата на спокойствие,пием си вода от поточето и хич не ни дреме.Да ама не! Няма с кой да се надпреварваме кой колко риба е уловил или кой колко е изял,или колко е изсрал.Прогресът господа е именно тази надпревара която развива човечеството и го тласка напред.Но да се върнем към темата "животът е като чаша с вода независимо с какво ще я бутнеш тя ще се разлее."
                              Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                              На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                              Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Неясно съм се изразил. Имах предвид религиозният фанатизъм, иначе вероизповеданието няма нищо общо. Дадох пример с арабите, понеже имам известни наблюдения в региона и никога не съм чул някой да е изтрепал една камара народ просто така, щото станал с гъ.а нагоре. Иначе други примери за изтребления там колкото щеш.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X