Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убийство със законно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Убийство със законно оръжие

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Светът го е имал и преди оръжията. Може би и след тях ще остане.Не знам за армии с кирки. И с харпуни. Пък им възлагат някакви надежди.
    Много хора могат да карат и със 100 при ограничение 40. Но ограничения има. Навсякъде. Защото ако няма, опелите ще убиват още повече.
    Не се заяждам, търся и за себе си верния път
    Ей тва Опела бил голем убиец бе.Ще взема да си продам Фронтерата.Шега разбира се.
    Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      "Колко са убитите със законно оръжие и колко загиналите и осакатените при автомобилни катастрофи?"

А колко са законните оръжия и колко са автомобилите ? Ако броят им се изравни дали статистиката няма да покаже друго ?

Еми няма... Оръжията (законните) в България са ~330 000 (това без армейските запаси) Незаконните са повече... Автомобилите са няколко милиона (вече предполагам толкова са станали) Смятайте както искате... Никак не може да ги изравните... Защото всеки ден има средно по ~3-4 убити... от катастрофи... (Въобще не броим тежко ранените и трайно инвалидизираните) Има дни и с по 10-15 убити... Средно годишно УБИТИТЕ от катастрофи са ~1000, тежко увредените и трайно инвалидизирани годишно са ~15 000 хиляди... Това не ви ли звучи зловещо... Един град годишно инвалиди...?
      VPetrov.photography

Коментар

Преди повече от 20 години, когато оръжие имаха само един определен кръг от хора, тогава беше що-годе същата ситуация и с автомобилите - чакаш 15 години, побелеят ти косите и вземе, че дойде писмото от "Мототехника". Лукс беше и домашния телефон. Аз предлагам, да не се връщаме толкова назад - безсмислено е. Нека в условията на бавноразвиваща се демокрация, да приемем автомобила като средство за придвижване, а оръжието - като такова за самозащита и да приемем, че както не сме лишени от едното, то нека не бъдем лишавани и от другото. А за контрола да не говорим - той трябва да бъде железен, както и самоконтрола. Иначе дали ще убиеш ЧОВЕК с 9гр. олово или с 2 тона стомана - ефекта е същият.

Коментар

Пак ще повторя тезата си:
          Колата и Оръжието не могат да се слагат под общ знаменател.
          С колата основната идея е придвижването, но стават инциденти.
          Оръжието е за УБИВАНЕ (самозащита). Можеш да чупиш орехи, или да си отвориш бирата с пълнитела... но предназначението е друго.
          В такъв случай:
          Кое е по опасно? Пиян с гранатомет или пиян авиодиспечер??? Жертвите винаги ще са 100 и нагоре....
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
            С колата основната идея е придвижването, но стават инциденти...
            С оръжието основната идея е самозащитата, но пак стават инциденти. Не си и помисляй, че служи за друго. Също както колата.

А че някой пуцал сватбарската - вярно е. Мини нощем покрай OMV-Бояна и ще видиш голям брой хора, които шофират сватбарската. И току някой даде фира, също като по празниците от стрелба във въздуха. Не мисля, че такива хора трябва да са на свобода, но законодателството е някак по-либерално.

Коментар

Въпроса е че дори и в момента контрол някакъв има - коли се раздават масово и контрол там няма.
              Това че бай мутра може да си намери незаконно оръжие и да джитка с него малко ме интересува аз сблъсък с него нямам.

Ма кат се въоръжат с патлатци неграмотните дилъри на хероин от циганските гета тогава ще стане наистина интересно.!
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Кое те кара да мислиш,че не са въоръжени?
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  Законно притежавано оръжие + законно продаван алкохол + законни места за законно запиване със законно оръжие на кръста води до незаконно отнемане на човешки живот. Къде е грешката в закона?

Аз залагам на законното оръжие на първо време. И на контрола. Спортът няма общо.
                  Ако в това уравнение заместиш законно притежаваното КНО със законно притежаван кухненски нож, дали изхода от конкретната случка би бил по-различен ?

П.С. Закона е странно нещо. Например - секса е законен, търговията също. Ама търговията със секс (проституцията) не е. Ходи го разбери.

П.П.С. Преди няколко хиляди години някой беше казал Homo homini lupus est. После ни учеха че това важало само за гнилия капитализъм.
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                    . Закона е странно нещо. Например - секса е законен, търговията също. Ама търговията със секс (проституцията) не е. .
                    По същата логика никой наркоман не е осъден че употребява наркотици, а че ги ПРИТЕЖАВА.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Направо съм в шок от тази новина. И двамата ги познавам - убиеца и убития - с Виктор (Бени) и Кичуков съм тренирал няколко години. Вярно, че беше преди доста години, но не мога да си обясня случилото се. Всичко ми се струва много нелогично.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Кое те кара да мислиш,че не са въоръжени?
                        Ок да ви питам следното - ясно е че доста хора от вас имат оръжие тоест ако човек иска - то той ще се сдобие напълно законно.
                        Доколкото разбирам обаче сте за някаква промяна на режима ? или може би не съм разбрал правилно.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Бог създаде Хората - КОЛТ ги направи Равни /не знам кой го е казал,но ми харесва/

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            Ок да ви питам следното - ясно е че доста хора от вас имат оръжие тоест ако човек иска - то той ще се сдобие напълно законно.
                            Доколкото разбирам обаче сте за някаква промяна на режима ? или може би не съм разбрал правилно.
                            Режима и така е много затегнат тука опираме като до всички останали закони в милата ни родина до тяхното прилагане за едни важат за едни не.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Убийство със законно оръжие

За любителите на ограниченията в носенето на огнестрелно оръжие:
                              http://dnes.dir.bg/news.php?id=6499322&fp=1

Със сигурност, Англия е, ако не страната с най-рестриктивен режим, то поне една от първите в тази класация... И какво като резултат? Даже и масови убийства с оръжие пак може да стават... И не забравяйте, че в Англия и носенето на нож е забранено... на какъвто и да е нож... оръжие не носят даже и редовите полицаи...
                              VPetrov.photography

Коментар

От: Убийство със законно оръжие

Може да прозвучи тъпо, но според мен ако имаха повечето покрай това "Птиче" лично законно оръжие, и бяха тренирани да го ползват при нужда, тоя нямаше как да изтрепе толкова хора, все някой щеше да го свали навреме.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X