В далечните времена когато S&W са били малка компания в зората на своя бизнес се концентрирали основно върху късото оръжие... Слуховете твърдят, че това било съглашение с основният им конкурент който пък поел ангажимента да не произвежда късо оръжие... Успявайки да спечелят царското внимание те получават и огромна поръчка за руската армия... От една малка компания, S&W изведнъж стават законодател в късото бойно оръжие. И досега праобраза на .44 магнум се нарича "russian" калибър... Много време е минало от онези години, технологията многократно се е усъвършенствала. Междувременно S&W стават синоним на качество и другото име за револвер... но същевременно това е марка която никой не би свързал с дългоцевно оръжие... Но времената се променят... S&W решиха, че пазара на дълго оръжие е следващата им стъпка... И макар традицията, технологията и името да са една солидна база, влизането в този пазар е трудно и резултата не може да е гарантиран дори за име от този мащаб... Но то е факт... с брилянтен ход който изненада мнозина... Просто S&W на 07 явнуари 2007... купиха Топмпсън център. S&W и Томпсън център като една компания? Всичко хубаво на едно място и без компромиси? Или може би легендата продължава...? Хубавата новина този път не подминава и нашата страна. Ако досега Томпсън център беше име познато само сред малцината познавачи, то вече ще присъства и ще е достъпно за всички ловци и привърженици на точната стрелба и у нас. Оръжията с щемпел made in USA имат и още една характеристика, която е добре дошла на нашият пазар, ...цената. Идвайки от най-големият оръжеен пазар, където предлагането е огромно, а обемите сравними с останалият свят, цената им е приятна изненада за класа и технологията която представят.
И така, какво е Томпсън център и какви оръжия предлага? С няколко думи, това е оръжеен конструктор за познавачи и колекционери. Огромно разнообразие, но не само от готови оръжия, а възможност да закупите всички елементи поотделно и във всякакви комбинации. Идеята на компанията е да даде възможност на всеки да сглоби "неговото" си уникално оръжие. Всякакви цеви, приклади, механизми и елементи, всичко това в широко ветрило от калибри и системи. Включително и придобилите напоследък популярност пушки с предно ръчно пълнене. Възможността да си избера калибър, цев, приклад, механизъм точно според моите изисквания лично на мен много ми харесва. При това наборът в повечето случаи позволява добавяне на нови цеви и калибри без подмяна на останалите елементи... Даже може, да се избере механизъм който позволява превключване на ударника от централен към такъв за периферията, за да може да използва и флоберови патрони с периферийно възпламеняване...
Новината за появата на S&W - Томпсън център на нашият пазар, освен че радва любителите на точната стрелба и ловците, съм сигурен, че ще даде възможност за сериозен скок в оборудването им.

И така, какво е Томпсън център и какви оръжия предлага? С няколко думи, това е оръжеен конструктор за познавачи и колекционери. Огромно разнообразие, но не само от готови оръжия, а възможност да закупите всички елементи поотделно и във всякакви комбинации. Идеята на компанията е да даде възможност на всеки да сглоби "неговото" си уникално оръжие. Всякакви цеви, приклади, механизми и елементи, всичко това в широко ветрило от калибри и системи. Включително и придобилите напоследък популярност пушки с предно ръчно пълнене. Възможността да си избера калибър, цев, приклад, механизъм точно според моите изисквания лично на мен много ми харесва. При това наборът в повечето случаи позволява добавяне на нови цеви и калибри без подмяна на останалите елементи... Даже може, да се избере механизъм който позволява превключване на ударника от централен към такъв за периферията, за да може да използва и флоберови патрони с периферийно възпламеняване...
Новината за появата на S&W - Томпсън център на нашият пазар, освен че радва любителите на точната стрелба и ловците, съм сигурен, че ще даде възможност за сериозен скок в оборудването им.