Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпит за придобиване на огнестрелно оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изпит за придобиване на огнестрелно оръжие

Здравейте,

искам да Ви попитам какво всъщност представлява теоретичният изпит за придобиване на огнестрелно оръжие.

Разбрах, че изпита е върху Закон за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите (ЗКВВООБ).

Въпросът ми е дали изпита е под формат на Тест или Отворени отговори ?

Благодаря Ви предварително за информацията.

До: Изпит за придобиване на огнестрелно оръжие

Меко казано е колективна работа върху тест с готови отговори, от които поне един е очевидно неверен.

Теорията е ясна, там скъсан няма. Наблегни на практиката, че там понякога има издънки и скъсани.

Коментар

Ами като начало си прочети закона за контрол над взривните вещества,огнестрелното оръжие и боеприпасите.Представлява една зелена книжка.Научи я,в нея има бланки и формуляри за нужните документи и молби,а за практиката незнам,и там си трябват упражнения.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Хм.Много лесно го изкарвате .Баща ми го мотаха близо 2 месеца.Психични тестове и какво ли още нямаше.Пред комисия му задаваха въпроси от рода на "Ако някой ти извади нож,ще го застреляш ли" и разни такива.И най-важното беше удостоверение за какво му трябва пистолета.За работа (охрана,бодигард и т.н.) ,за самозащита поради факта,че пренася голям брой пари и т.н.Оръжие така не се дава-отиваш,казваш "искам пистолет" дават ти тест и готово.Да не говорим,че има изискване да имаш бронирана каса,за съхранението му (идваха полицай в нас,да проверат дали има каса).И така нататък.Също така баща ми е член и на ловното сдружество и сега иска да си купува една сериозна пушка...Е да не говорим тука как го мотаят...Трябва да знаеш и закона на изуст.Примерно ако те намушка някой и извади ножа,това вече се води за свършено престъпление и нямаш право да го гърмиш и т.н.А това,че на всеки давали пистолет е пълната глупост...Да факт е,че един приятел си поръча пистолет от един сайт,и на кутията пишеше "water-main parts" или "водопроводни части" и поради този надпис на митницата не направиха проверка на съдаржанието (още се чуда защо).Ама много се разписах.По темата това знам
        Offroad + Enduro + Company + Barbecue + Beer + Camp + Chicks in tent = Life is life...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X