Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за една пушка Manlicher shonauer

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за една пушка Manlicher shonauer

Имам тази пушка като не нея пише Desterrwaffenfabr.-gef.steyr 6.5x54 m.s. Дава много добра групираност. Знам че е много рядка като калибър и като модел. Някой ако може да ми даде повече информация за нея, би ми било полезно. Пълнител 5+1 патрона. Шнелер с оригинален приклад и правен приклад за оптика модел 1914г производство 1934

Снимки тук : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362443

До: Помощ за една пушка Mannlicher shonauer

Манлихер-Шьонауер ( Mannlicher-Schoenauer ) е австрийска разработка направена специално за гръцката армия. Гърците не са харесали по-големия калибър на М1895 и затова са направили заявка за по-малкия 6.5х54мм. Основното различие обаче е т.нар. "барабанен магазин" който се използва и до днес в ловните карабини с марка Щайер-Манлихер. Същия е разработен от полковник Шьонауер от където идва и името на оръжието.
    Първите доставки за гръцката армия са направени през 1903 година.
    На база на гръцката поръчка в последствие се разработва цивилен вариант в същия калибър предназначен за лов. Била е широко разпространена в ловните среди поради своята надеждност и прецизност. Използвала се е дори за лов в Африка, естествено на по-дребен дивеч. Ако не се лъжа се е произвеждала в периода 1930-1950г. В последствие предполагам поради променящите се предпочитания на клиентите към по-големите калибри масовото производството на оръжието спира. Имам един познат германец, който казва че това е калибърът на Гьоринг (6.5x68mm) и самият той ловува с такова оръжие.

Не знам доколко е рядка карабината и дали има стойност за ценителите, но с този калибър определено имаш проблем с намирането на боеприпаси за нея.
    Последно редактирано от paunoff; 08-04-09, 16:13.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

До: Помощ за една пушка Manlicher shonauer

Mного готина пушка . Не мога да ти дам информация за нея (за съжаление) , но калибъра наистина е рядък . Не мисля обаче , че е кой-знае колко трудно намирането на боеприпаси , все пак има вече много сериозни оръжейни фирми .
      А защо е с два спусъка ? Единия да не е лек спусък за прецизна стрелба ?
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

До: Помощ за една пушка Manlicher shonauer

Пушката е великолепна!
        Ето тук интересна информация за мунициите:
        http://www.lima-wiederladetechnik.de...er-Patrone.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X