Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортна стрелба и оръжия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спортна стрелба и оръжия

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
    Ммм..., спомних си за 2 рекламки на CZ

http://vbox7.com/play:2c7ac520 -> моя любимец 75 Tactical Sport

ииии......

http://vbox7.com/play:029e8c47 -> 75 SP-01 + Shadow
    Много добро ! На какво разстояние стрелят в тези реклами ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Много добро ! На какво разстояние стрелят в тези реклами ?
      Няма определено разтояние. Това са IPSC стрелци. Стрелят на всевъзможни дистанции. От мишени на 2 метра, които са легнали буквално в краката ти, до мишени на по 30-40м.
      като цяло преобладаващите мишени в спорта са разположени от 7-8 до 17-18на метра.

Бтв попаднаха ми днес следните 2 клипчета за бързо презареждане на настоящия световен IPSC шампион в дивизия " Стандарт ". Може да ги погледнете -> http://www.youtube.com/watch?v=Hgdq1FBYTUE ( на това предполагам, че има оловна пластина в дъното на пълнителя, за да пада по-бързо и да позволи още по-бързо вкарване на новия и произвеждане на изтрел. )
      и -> http://www.youtube.com/watch?v=StXMHw32kjA ( тук е с напълно стандартен пищов и обеснява доста подробно някои похвати. Добър и доста опростен, разбираем матерял за всеки, който иска да постигне нещо повече в презареждането )
      Всеки читав IPSC стрелец на световно ниво е в състояние да направи за под 1 секунда точен изтрел, да изхвърли пълнител, да вкара нов и да произведе 2ри изтрел... а за револверите да не говорим Смятам, че си видял и клипчетата от предния пост... за каква лудница става дума пък там

Ето ти някой от най-добрите стрелци на последното световно по IPSC ( 2008ма , на остров Бали ) В клипа има и отиграването на една средно голяма сцена от същия стрелец ( 3тия подред... сцената с махалото, на която по моя преценка мишените са на около 15 до 25 м най-далечните ) - Travis Tomasie, настоящ световен шампион в дивизия " Стандарт " -> http://www.youtube.com/watch?v=gaHeC0BQqeo
      В клипа последните 3 отиграни сцени са в изпълнение на моя личен любимец и фаворит, от дивизия " Production " ( производствени, заводски пищови без никакъв тунинг ) - чеха Адам Тик, стрелящ с CZ 75 SP-01 Shadow ( настоящ, 2 кратен световен шампион и 2 кратен, настоящ европейски )
      Последно редактирано от LORDA83; 07-02-09, 20:59.

Коментар

Ето ти и още една реклама на CZ 75 SP-01 -> http://vbox7.com/play:28abbc22
        Гледам, че си се зарибил
        Чети преди това внимателно предния ми пост и гледай матерялите от там

Коментар

Понеже най-хубавото при даден спор е личният натрупан опит , който ни дава увереност да спорим - ето нещо с което се стреля точно , но не може да се носи на кръста :
          Еднозаряден пистолет ТОЗ-35. Руски , спортен .
          С него са поставени доста рекорди и е предпочитан ( по мое време ) за състезанията .
          http://museumarms.tula-oblast.ru/sport/sport03.php

Стрелбата с него е на 50 м и десятката в мишената е около 2-3 см,( около - забравил съм)
          Ако стреляш само девятки - няма да влезнеш в шестицата !
          Зареждането става от долу на ръкохватката- там е палеца които отваря цевта за ново зареждане !Така се сменя патрона и допълнително след затваряне на затвора на цевта се зарежда ударника от ляво на ръкохватката !
          Има доста висока мушка , което позволява отпускането на дланта в свободно положение и съответно доста по леко прицелване !
          Отката е като на въздушен пистолет - почти липсва !
          Стрелбата с него е .... като да караш най-подготвения джип за офроуд - удоволствие, удоволствие ....
          Гледам , че вече има и многозаряден пистолет . Но не съм имал честта да го познавам . Само му се наслаждавам и толкова !
          http://museumarms.tula-oblast.ru/sport/sport08.php
          Какво ще кажете ???
          Ако се отвори възможност на някой да го пробва - нека го направи и да сподели !

Коментар

МЦ 3-1 "Рекорд" е разработен на базата на "Марголин" само, че обърнат на обратно.Преди години четох статия за него в едно списание.Наричат го "пистолета-ножовка"

Коментар

Стрелял съм само любителски. С пистолет малко, повечко с малокалибрена пушка, но това ми изглежда зверскоооооооооооо.

http://www.youtube.com/watch?v=4VeZr...eature=related

Съжалявам ако го има в темата, но аз поне не го видях.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                МЦ 3-1 "Рекорд" е разработен на базата на "Марголин" само, че обърнат на обратно.Преди години четох статия за него в едно списание.Наричат го "пистолета-ножовка"
                Този - самозареждащия МЦ не съм го виждал даже !
                С МЦ еднозаряден съм стрелял , но е по слаб от ТОЗ а.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                  Стрелял съм само любителски. С пистолет малко, повечко с малокалибрена пушка, но това ми изглежда зверскоооооооооооо.

http://www.youtube.com/watch?v=4VeZr...eature=related

Съжалявам ако го има в темата, но аз поне не го видях.
                  Има го в друга тема , но е наистина яко !
                  Хубаво е като има Стрелци на които младите да искат да приличат !
                  Затова - стреляйте много ! По добре е от колкото да ходите на дискотека с твърди добавки !

Коментар

Дискусията за нарушени авторски права на сайта www.pishtov.com е преместена тук: Нарушени авторски права от участници в този портал
                    VPetrov.photography

Коментар

Още веднъж - Мария - Европейска шампионка на 10 м пневматично оръжие .
                      Честито на всички !

Коментар

За начинаещи стрелци и за тези които искат да покоряват спортните върхове е следващата статия : Авторски права - свободни

Всяка стрелба , която не убива може да се нарече спортна . Тя се раздела на следните видове : прецизна стрелба , бърза стрелба , ловна стрелба , динамична стрелба , забавна стрелба ( пейнтбол) и снайперска стрелба ( бенчрест) . Макар и на компютър - можем да обсъждаме тънкостите на този много забавен и труден спорт !

Целта на спорта Стрелба е усъвършенстване на човека, решил да използва оръжието за спорт .
                        Изключително трудно е да се достигне съвършенството , пътят е дълъг и труден ( но не е невъзможен )
                        и затова успехът е изключително сладък !
                        За тези , които искат да тръгнат по този път са следващите редове :
                        Стрелбата започва със запознаване с оръжието , начин на работа , начин на зареждане и начин на прицелване.
                        Оръжието е система от механизми , постоянно усъвършенствани от векове . Основните части са - цев , приклад( за пушка)
                        или ръкохватка( за пистолет), мерни прибори и механизъм за произвеждане на изстрел.
                        Всяка част е по своему важна ,
                        но за начинаещия стрелец най-важни са мерните прибори и спусъка. Изучаването им и правилното им използване са гаранция
                        за бърз напредък и усъвършенстване.
                        Започваме с мерните прибори ( те са няколко разновидности ) , но за сега ще се ограничим до вид - мерник и мушка . Начин на прицелване - през процепа на мерника(задната част на мерната линия) се вижда мушката(предната част на мерната линия ). Целта е симетрично да разположим мушката в прореза на мерника . Тази симетричност се проявява както ляво-дясно , така и във височина горе-долу. Понеже мушката не изпълва целия прорез - от двете и страни остават светли ивици .Те трябва да са видимо еднакви ! По този начин се постига стрелба само в една вертикална линия . За да постигнем и стрелба само в една хоризонтална линия - горните линии( ръбове) на мерника и мушката трябва да съвпадат . Съвършенното изравняване на мерните прибори се нарича - РАВНА МУШКА ! До тук се научихме как да се прицелваме ! Сега ще се научим и да стреляме . За целта ( след зареждането ) трябва да натиснем спусъка . Той е част от механизмите за произвеждане на изстрела . Спусъка има празен ход ,плавен ход и завършващ ход. За стрелеца - правилното натискане на спусъка е изключително важно! Ето защо : С натискането на спусъка - ние неволно нарушаваме симетрията на прицелването - РАВНА МУШКА. За да запазим възможно най-добре РАВНА МУШКА - трябва да натискаме (дърпаме) спусъка ПЛАВНО . Това се научава трудно , поради честите допускани грешки , а те са - рязко дърпане на спусъка или страхливо дърпане на спусъка. Плавното натискане на спусъка се изразява в обиране на празния ход, плавно и смело натискане на плавния (по твърд) ход до достигане на завършващия ход и произвеждането на изстрел. Само плавното натискане на спусъка ни гарантира не нарушаване на прицелването - РАВНА МУШКА . Комбинацията от РАВНА МУШКА и ПЛАВНО НАТИСКАНЕ НА СПУСЪКА е гаранция за прецизен , съвършен изстрел. Вече се научихме да се прицелваме , да натискаме правилно спусъка - следва да се усъвършенства стрелбата. Това става по следния начин :
                        1.Много важно по време на стрелбата е погледа да се държи върху мерните прибори .Те да се виждат ясно и отчетливо. Ако виждате ясно мерните прибори , а мишената се вижда замъглено - то вие се прицелвате правилно. Ако виждате ясно мишената , а мерните прибори змъглено - това е грешно прицелване .
                        2.Също важно е след всеки изстрел за няколко секунди да продължите да поддържате прицелването - РАВНА МУШКА.Това е гаранция , че вие правилно произвеждата изстрела. Дали сте научили важните неща за изстрелите - това ще видите в мишената. Ако вашите изстрели са в група( близко един до друг ), без значение в коя част на мишената - вие стреляте правилно . Остава да коригирате вашето оръжие и да преместите мястото на групата в центъра на мишената. И запомнете - стрелбата е лесна - РАВНА МУШКА, ПЛАВНО НАТИСКАНЕ НА СПУСЪКА И ЗАДЪРЖАНЕ СЛЕД ИЗСТРЕЛА ! Успех на всички и до среща по стрелковите терени на България !

Не знам дали е възможно - но моля модератора да премести този пост като първи - защото е подходящ за начало на Темата за спортна стрелба.
                        Никъде не намерих подобна тема за стрелбата ( а има подобни питания ) и затова я написах - ще се радвам колегите да я допълват и да приложим Темата , да стане интересна за повече млади стрелци ! Може в този Форум да е следващия шампион ! Успех !
                        Последно редактирано от bgbul; 04-03-09, 19:10.

Коментар

Целта е симетрично да разположим мушката в прореза на мерника . Тази симетричност се проявява както ляво-дясно , така и във височина горе-долу. Понеже мушката не изпълва целия прорез - от двете и страни остават светли ивици .Те трябва да са видимо еднакви ! По този начин се постига стрелба само в една вертикална линия . За да постигнем и стрелба само в една хоризонтална линия - горните линии( ръбове) на мерника и мушката трябва да съвпадат

Тук са объркани вертикалите и хоризонталите.Иначе статията е хубава.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                            Целта е симетрично да разположим мушката в прореза на мерника . Тази симетричност се проявява както ляво-дясно , така и във височина горе-долу. Понеже мушката не изпълва целия прорез - от двете и страни остават светли ивици .Те трябва да са видимо еднакви ! По този начин се постига стрелба само в една вертикална линия . За да постигнем и стрелба само в една хоризонтална линия - горните линии( ръбове) на мерника и мушката трябва да съвпадат

Тук са объркани вертикалите и хоризонталите.Иначе статията е хубава.
                            Не ме плаши - точно са си . Само дето ме връщаш в първи клас.
                            Ако светлите прорези на мушка и мерник са еднакви - значи няма мърдане на ляво или дясно .( можем само да отклоняваме на горе и на долу по вертикала ).
                            Ако имаме изравнени горни линии на мушка и мерник - можем само да разсейваме на ляво и дясно - по хоризонтала.
                            Пак ще мисля - но ...... май съм прав !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Не ме плаши - точно са си . Само дето ме връщаш в първи клас.
                              Ако светлите прорези на мушка и мерник са еднакви - значи няма мърдане на ляво или дясно .( можем само да отклоняваме на горе и на долу по вертикала ).
                              Ако имаме изравнени горни линии на мушка и мерник - можем само да разсейваме на ляво и дясно - по хоризонтала.
                              Пак ще мисля - но ...... май съм прав !
                              Грешката е моя.Мислил съм за отклонения.
                              Както казва един колега "лошо е, че няма дрегери пред компютрите когато се влиза във форума".

Коментар

Понеже много хора се сърдят , че им разваляме темите - затова споровете е най-добре да са тук.
                                Ако някой желае да се занимава със спортна стрелба - това става най-лесно като се започне с правилното заучаване на упражненията :
                                1. Правилно гледане на мерните прибори - звучи много глуповато и лесно , но това е за стрелци средна ръка . Повярвайте ми,
                                Една от най-често допусканите грешки в Стрелбата е блуждаещия поглед. Това ще рече , че погледа ви се мести( фокусира) ту върху мерните прибори , ту върху мишената . Грешно е !
                                Правилно е да се гледат САМО мерните прибори.
                                2.Плавно и смело натискане на спусъка - това значи по време на вдигане на пистолета да се обере празния ход и когато изравните мерните прибори( равна мушка ) да натискате плавно спусъка до изстрела.
                                И това звучи банално - но , погледнете дали имате откъснати изстрели от групата. Е - те са от лошо натискане на спусъка.
                                Вариантите за грешка са два - или рязко дърпане на спусъка ( изстрела отива долу в ляво, по-рядко горе дясно) , или страхливо дърпане - изстрелите са много откъснати от групата ( често са в бялото на мишената)
                                И двете грешки са кошмар за Състезателите по стрелба. Те се допускат рядко , но ако човек не ги разпознава и познава - често ги дублира .
                                Понякога дори се стига до куриози - заблуда , че това са верни изстрели ( ако са повече от два) и състезателя прави корекция на оръжието ( и вече е аут от класирането ).
                                Затова - знанието за тези грешки , тяхното разпознаване и отчитане по време на стрелбата ще ви направи по-добри стрелци .
                                Ще се чувствате по - уверени в себе си и оръжието .
                                Сега кажете дали сте допускали някоя от тези грешки ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X