Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГОИ - 54 - има ли по-добра от руската смазка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ГОИ - 54 - има ли по-добра от руската смазка

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Колеги, сравнявате несравними неща. Гой-54 е консервираща смазка. Като такава е супер. Намазани с нея неща издържат десетилетия.
    Не точно Спокойно може да се ползва и като смазка за направляващите релси на затворния блок, без да се разрежда... ако нямаш нещо друго по-читаво за целта.
    И не сравняваме " несравними неща ", а чисто и просто темата одавна се е отклонила в друга насока от известно време на сам Коментираме, като цяло смазки и почистващи препарати, а не просто Гой ( който аз лично не виждам за какво бих ползвал... но това в друга тема )

Коментар

До: ГОИ - 54 - има ли по-добра от руската смазка

И след като се коментират смазки като цяло-да попитам.Попадна ми течна оръжейна смазка(аванта от армията)която след като подуших няколко пъти,отгоре и се появи каймак,т.е.смазката бе уловила и пресякла влагата в дъха ми.Какво ще означава това за качеството на смазката?
      [LEFT]JEEP CHEROKEE 2.1 TD
      [/LEFT]
      [LEFT] HONDA MTX 200R Хубавата жена и хубавата кола трябва да могат да си въртят гъза.[/LEFT]

Коментар

От: ГОИ - 54 - има ли по-добра от руската смазка

Работил съм с ГОЙ 54П - с него смазвахме телата на самоходните гаубици. Това не е само консервираща смазка, това е много добра смазка но не я даваха да я ползваме за стрелковото оръжие защото е скъпа смазка а стрелковото се чисти много често и съответно първо: много смазка щеше да се хаби и Второ: при често почистване и смазване - не е необходимо чак толкова добра смазка.
        Става за всичко. Все още имам Макаров и доста пъти съм го смазвал с ГОЙ не защото съм го консервирал, а защото когато е тънко смазан - смазката не протича по дрехите ти и кобура независимо от горещите летни дни и също така - не се изпарява като масовата течна оръжейна смазка и оръжието не остава на сухо.
        Когато пистолета е тънко намазан - никакъв проблем да се стреля с него.
        Има още едно приложение - медицинско - чувал съм от колеги че помага при ревматизъм - намазват се болните места...
        Друго - не е хубаво да имате ранички по ръцете когато ползвате ГОЙ 54П - гноясват
        Бях си скътал някъде от тази смазка ... ама не я откривам ...

П.П. Когато се консервира оръжие - смазката се маже не с ръце а с дървени шпатулки или четки. Идеята е че в смазката не биива да попада пот от ръцете ви, защото после след разконсервацията се получават неприятни изненади - частта смазана, а под смазката - ръжда...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X