От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?
Сори за спама, ама не виждам смисъл да отварям цяла нова тема само за един въпрос. Та... Започнахме да мислим спортове за малката фурия, щото очевидно има много енергия за изразходване. Със сигурност искам един от спортовете да е БИ. Поради ред причини съм се спрял на бразилско джу джицу. И собствено въпросите - прекалено рано ли е да я давам на БИ (момиченце, 3.5 годинки)? Съответно - има ли някаква причина (за която не съм се сетил), поради която БЖЖ не е подходящ стил за малко момиче?
Сори за спама, ама не виждам смисъл да отварям цяла нова тема само за един въпрос. Та... Започнахме да мислим спортове за малката фурия, щото очевидно има много енергия за изразходване. Със сигурност искам един от спортовете да е БИ. Поради ред причини съм се спрял на бразилско джу джицу. И собствено въпросите - прекалено рано ли е да я давам на БИ (момиченце, 3.5 годинки)? Съответно - има ли някаква причина (за която не съм се сетил), поради която БЖЖ не е подходящ стил за малко момиче?
По Татово време тренирах джудо - официално деца взимаха от 9 г. възраст, но няколко треньора си водеха три-четиригодишните отрочета. Даже мини-кимона им бяха ушили и бяха голяма атракция. На тази възраст децата са много по-гъвкави и подвижни (нали имаше опит някакви топ-атлети да повторят всички заснети движения на едно стандартно бебе - пълзене, търкаляне, "маймунско придвижване" и... издъхнали от преумора), "падат от по-ниско", удрят се по-леко, рисковете от травми са много по-малки. А за тях си е игра.

Коментар