Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

то дали виждаш йероглифи или квадрати все същото, като не разбираме езика..
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

От кореец съм чувал Те-Куан-до, от един бразилец, ТекВан-до, както и по евроспорт: тайкуандоуу...
      Що не се уточните как точно да наричаме корейския принос към витрината на бойните изкуства.
      ...И не ме бъркайте с некой бабаит, просто се надявайте да не изтеглите Черния Петър от торбата с добрите намерения
      Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      To не стана ясно, поне за теб, та да вметна... Бойно Изкуство си се пише така, но таеквондо... хмм
      Надявам се никога да не ми стане ясно, изпитвам угризения на съвеста иначе.
      Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 10-02-13, 00:54.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        Аз даже познавах такъв таеквондист. И наистина на ринг ако се кача сигурно няма да ми е до форума. Прав си някак си, ама това не пречи поста ти да не го разбирам. Какво искаш да кажеш с многото си приказки.
        Че си голям бабаит или, че познаваш някой такъв?
        Защо реши, че съм прав някак си, след като казваш, че не разбираш какво съм написал?Интуиция ли нещо, какво?
        Гледам горе в ляво пише, че си организатор, старши участник и некви други цветни съкращения, дето не зная какво значат.Та да те попитам в качеството ти на такъв - защо във всяка тема се създават безсмислени спорове, подхвърлят се провокативни реплики и се насаждат изкривени мнения?
        Провокиран бях от това за истинския бой и боя по точки.Мислиш ли, че боксьори играещи по 12 рунда и печелещи или губещи по точки не ядат бой или не могат да набият някой в улична схватка?И най-великия шампион може да бъде наръган, и най-бесния уличен бабаит може да бъде прострелян и да заприлича на кайма.Това омаловажава ли качествата им на бойци.Ама защо да си хабиме думичките за неща, които ги знае всяко хлапе?
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
          Защо реши, че съм прав някак си, след като казваш, че не разбираш какво съм написал?Интуиция ли нещо, какво?
          Гледам горе в ляво пише, че си организатор, старши участник и некви други цветни съкращения, дето не зная какво значат.Та да те попитам в качеството ти на такъв - защо във всяка тема се създават безсмислени спорове, подхвърлят се провокативни реплики и се насаждат изкривени мнения?
          Провокиран бях от това за истинския бой и боя по точки.Мислиш ли, че боксьори играещи по 12 рунда и печелещи или губещи по точки не ядат бой или не могат да набият някой в улична схватка?И най-великия шампион може да бъде наръган, и най-бесния уличен бабаит може да бъде прострелян и да заприлича на кайма.Това омаловажава ли качествата им на бойци.Ама защо да си хабиме думичките за неща, които ги знае всяко хлапе?
          -Бокса не преднадлежи към това което наричаме Бойни изкуства. Отпада примера.
          -За цветните ознчения си направи труда да разбереш, какво означават. Не са титли.
          -Поуствам мнения във форума в качеството си на пълноправен участник.
          -За това защо ми пише Организатор
          в профила, ама откъде да знам?
          -Ако хлапетата знаеха, нямаше родителите да се тормозят.
          -В спора се ражда истината.
          Какво да ти кажа друго, прочети темите в които даваш отговор от началото. Не се захващай с последния видян пост!

Коментар

Боксът е голяма сила, стар, класически, английски. Не бих го извадил съвсем от БИ, както Савате не е китайско или японско, но е БИ, Капоейра и прочее...

Коментар

-Бокса не преднадлежи към това което наричаме Бойни изкуства. Отпада примера.
              -За цветните ознчения си направи труда да разбереш, какво означават. Не са титли.
              -Поуствам мнения във форума в качеството си на пълноправен участник.
              -За това защо ми пише Организатор
              в профила, ама откъде да знам?
              -Ако хлапетата знаеха, нямаше родителите да се тормозят.
              -В спора се ражда истината.
              Какво да ти кажа друго, прочети темите в които даваш отговор от началото. Не се захващай с последния видян пост!
              Значи не съм разбрал, че темата е пусната за да се роди на страниците й няква дефиниция на бойно изкуство и да се определи кои бойни спортове минават и за бойни изкуства.
              Всеки трети е шести

Коментар

Доста отдавана се питах, дали някой няма да се осмели да пише за бойните изкуства които се практикуват у нас и по другите географски ширини.
                е, няма!
                нека да направим опит да систематизираме информацията, която имаме в услуга на опитите ни да оцеляваме в джунглата наречена Родина.
                А, гледай ти, какво пишело в основополагащия за темата пост.Само това за оцеляването ми убягваше, ма понеже са ме били и на ринга, и на улицата, та явно не го разбирам правилно.Да не би да търсиш бойно изкуство/боен спорт, който да ти дава увереност, че ще се защитиш при кръчмарси сбивания и махленски разпри?Или ще ходиш да отчиташ електромерите в циганските квартали?Джунглата ни напоследък се модернизира, та ще ти е по-полезно да си запознат с противокуршумни жилетки, методи за прикриване при стрелба, тактики за пресичане на пешеходна пътека и зелен светофар, начини за избягване на улични сбивания при отнемане на предимство и т.н.
                Всеки трети е шести

Коментар

Съжалявам за спора с Таекуон-до ,но стана покрай тренировките и тапията на малкия,спора не го подхванах аз.Истинките неща за реакция на улицата ,както казах ги учиме в къщи в това имам опит/предполагам и други Колеги/.Бойните системи за самозащита от всякакъв вид,дори с импровизации/и най -вече/са същината на нещата,и най -вече на улицата, реални, мръснишки неща от тъмното,тези неща не се учат по състезания,на състезания не можеш да душиш,не можеш да осакатиш крайник или орган,това е бруталността на ръкопашната битка,нямаш ли белези по муцуната и по тялото от такива реални тренировки или да ти е трошен няколко пъти носа до степен ,че да не тече кръв от него/моя личност/ значи не си в час.Това не е към Бойни Изкуства ,това е към Брутални изкуства и разликата е пак за каква кауза ще го правиш,предавам ли тия неща гледам да е за правата кауза.В кръчмарска ситуация -без алкохол и винаги с подробен оглед на всички подробности, на помещението,на всички неща които могат да влезнат в употреба от всеки /евентуално и от мен/при много точки на покриване ,пък каквото стане,то никога не се знае,правиш каквото можеш и да са ти минимални щетите!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Що като стане въпрос за бойни изкуства/спортове и всеки намесва кръчмарски свади и улични боеве? Толкова ли повърхностно гледате на нещата? Спорта няма абсолютно нищо общо с "истинския" (според Вас) бой. Това, което се тренира в залата е почти невъзможно да се направи извън нея. То е трудно да се направи и на ринга. Вижте колко световни шампиони по какво ли не в залата правят всичко като по учебник, но на ринга допускат елементарни грешки и това е неизбежно. А тук надали всички са световни шампиони и надали на улицата ще направят всичко както трябва за да са на 100% ефективни. Няма разбра се, няма как да стане. То за това се тренира в условия същите като тези на реалното използване. Най-малкото пробвайте да трениране някой ден с зимните си дрехи както ходите на вън или с официални обувки, панталон и риза...
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                      А, гледай ти, какво пишело в основополагащия за темата пост.Само това за оцеляването ми убягваше, ма понеже са ме били и на ринга, и на улицата, та явно не го разбирам правилно.Да не би да търсиш бойно изкуство/боен спорт, който да ти дава увереност, че ще се защитиш при кръчмарси сбивания и махленски разпри?Или ще ходиш да отчиташ електромерите в циганските квартали?Джунглата ни напоследък се модернизира, та ще ти е по-полезно да си запознат с противокуршумни жилетки, методи за прикриване при стрелба, тактики за пресичане на пешеходна пътека и зелен светофар, начини за избягване на улични сбивания при отнемане на предимство и т.н.
                      Виждам че не си проумял за какво е темата, но поне се опитваш. Браво.

Коментар

Ще ми се да се върна към фалшивия Таекун-до клуб!Ако някой има съмнения ,просто да влезне в Гугъл и да напише ЦПТК,на латински ,на български няма значение има ги всички дати на изпитите и въобще всичко за клуба!А иначе е точно така има бойни изкуства за залите и подобни за извън залите които са брутални и пълни с нещадящи противника техники ,демек той требва да е елиминиран по най-"безкомпромисният"начин дали е на спирката ,в кръчмата,в трамвая няма значение,там точки няма ,там победата е да останеш невредим ти или този който защитаваш ,ако се наложи!Русите му викаха Система Ракопашен Бой,Натовците му викат Селф Комбат Дифенс все тая ,комбинативни техники от много неща с които импровизираш според ситуацията,като рефлекс,па може някой път и по хамалски!/е не с винкело де, има ръце за тая работа/
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Това със изпитите и степените, дипломи и сертификати е доста порочен начин според мен да се запазва интереса към иначе скучноватите занимания във физкултурния салон. Порочен е защото създава ерархия основана на степента. Изисква се подчинение. Никаква Демокрация.
                          В реален план системата кю-плю и гуп-дуп съдържа кати, удари и теория просто заради самото съществуване на изпитната програма. За това има методика за състезатели и такава за преподаване на изпитна програма. Целта и на семинарите е подготовка на техника за изпит.
                          Има и друг полюс. За две седмици научаваш основи на самоотбраната и си ти. Глупости естествено.
                          Цялата работа ми изглежда на една стъкмистика, нещо като семинарите по това как се прави бизнес или как се печелят преговори.
                          Истината обаче е някъде там. Там където се практикува. Ама много...

Коментар

Направо се забавлявам как се коментират стилове - както меню в ресторант...

Ша взема да си поръчам два пъти "Кунг-фу", един път "Май-тай" и четири "Жиужицу-та" щото днеска "Кик-бокса" не е пресен...

И понеже се твърди, че БИ и "боя" нямат нищо общо, да взема да попитам как са възникнали БИ - като философски или балетни школи..?!!

Коментар

Бе мани, нема смисъл.То и той човека не знае за какво точно е искал да попита.То като в други не бойни спортове - примерно баскетбол - голямо отклонение от въображаемата точка.Като стигнеш нивото, при което играейки ката влизаш в онова особено състояние, когато усещаш едни особени трептения и усетиш как енергията циркулира в тебе, тогава вникваш в нещата и ги усещаш.За непросветения, нормално, ката е някакъв хаос от безразборни движения.
                              Последно редактирано от Самодържец; 11-02-13, 09:22.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Оркестърът свири туш!

Най-добрият начин да останеш невредим е ... да бягаш бързо!
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X