Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Годишнина: 63 години от полета на "Enola Gay"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Годишнина: 63 години от полета на "Enola Gay"

Между другото, още една интересна дата. На 10 август Монголия обявява война на Япония. След което Япония веднага капитулира.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
      Малко уточнение, може ли?

Лозунгът "Догнать и перегнать Америку" (той не е на Хрушчов, но както и да е) е провъзгласен от Хрушчов на 22 май 1957 г. - далеч преди Карибската криза. Комунизмът е трябвало да бъде построен към 1980 г.

Това за което ти говориш е така наречената "реформа Косыгина" и започва през 1965 г.
      Цялия период на така наречения социализъм изобилства от подобни лозунги Хрусчов си отива защото предлага за гласуване в политбюро реални мерки за преминаване на част от икономиката и селското стопанство в часни ръце което по това време е било немислимо за останалите членове на полит бюро и в краина сметка дори и реформата на Косигин си остава само теоритична.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Цялия период на така наречения социализъм изобилства от подобни лозунги Хрусчов си отива защото предлага за гласуване в политбюро реални мерки за преминаване на част от икономиката и селското стопанство в часни ръце което по това време е било немислимо за останалите членове на полит бюро и в краина сметка дори и реформата на Косигин си остава само теоритична.
        Гледай сега, аз ти дадох тамън два линка в подкрепа на това което казах.

И ще ти бъда признателен, ако ми дадеш поне един линк с документи от някое заседание на ПБ (или поне някой спомен на участници или даже коментар на някой политолог) където Хрущов (така се пише на български) предлага приватизация на това, което се счита за основата на съветския комунизъм (вся власть советам, а землю - крестьянам)

"Пилите Шура, пилите, она золотая" - Паниковский

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
          ...Хрущов (така се пише на български)...
          Леко уточнение: не е нито Хрусчов, нито Хрущов, а Хрушчов. Не е жизнено важно, но все пак...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Леко уточнение: не е нито Хрусчов, нито Хрущов, а Хрушчов. Не е жизнено важно, но все пак...
            Както правилно ме коригираха и в лична поща - така е. Пише се Хрушчов (както съм го написал в предишния пост) и моето "Хрущов" беше печатна грешка и откровен русизъм ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X