Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С оръжие в Европейския съюз?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С оръжие в Европейския съюз?

Мисля че имаше подобна тема но не я намирам. Налага ми се да пътувам в Европейслия съюз. Някой знае ли как стой въпроса с носенето на късо нарезно оръжие в рамките на европейския съюз. Няма да се ползва въздушен транспорт, знам че там е абсолютно забранено.

До: С оръжие в Европейския съюз?

По същия начин, както и при въздушния транспорт...
    До момента нямаме споразумение, т.е., ако те гепят с пищова, много трудно ще ти е да обясниш, че не си наемен убиец, или терорист... А дори и да ти повярват, нарушението си е достатъчно, да търкаш наровете в чужд пандиз поне няколко години...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Благодаря, ще си ходя незащитен.

Коментар

По тоя въпрос трябва да се почерпи от опита на немските другари. Които пък са се учили от съветските другари. Лагерната заточка в днешно време като правило е наточена отверка. По никое законодателдство не е забранено да носиш отверка. Що и е толкоз остър върха ти няма откъде да знаеш. Такава ти е попаднала - такава имаш. Любов към техниката. Обичаш инструментите. Имаш любима колекция, и отвреме навреме носиш по някоя от всичките. Психологическата експертиза ще го потвърди.

Коментар

Е не, Стефане уби ме. Имам факомска, около 70см е дълга. Да си я взема ли. Като рапира е.

Коментар

О, не, такъв съвет не мога да ти дам, колкото и да искам. Това е строго индивидуално. Един предпочита дългите ножо..., отверки, друг късите, тва е каквото ти лежи в ръката. Няма правило. Даже в армията, дето щикът е част от униформата, като стане нещо се поощрява всеки да си носи където иска и каквото иска такова. Един го закача с дръжката надолу, друг на крака, трети на колана, кой както иска. За това разправии няма. Пробваш - не става, пробваш другояче - пак не става, и така додето нещо ти хареса. То и ти е любимата отверка.
            С тръбните ключове е по-лесно, ама те пустото са тежки, та ...

Коментар

Хайде, отиде ми темата в коша . А закона какво гласи, някой знае ли?

Коментар

Да може да се носи законно в съюза, с малки изключения. Има само няколко процедури преди това. Ако ти е толкова важно - ЛС
                LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Да, може да се извади Европейски паспор за оръжието, но той пак не дава автоматично право да го носиш където си искаш. В него се вписват само разрешенията получени от конкретните държави за внасяне и транзитно преминаване. Т.е. първо искаш от МВР да ти издаде Европейски паспорт, после искаш разрешение от всяка държава през която ще преминеш за транзитно преминаване с оръжие... и нямаш право на отклонения от маршрута или да прескочиш за по едно кафе до съседната. Така че, ако наистина нямаш много належаща нужда, едва ли си струва...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Благодаря за конкретните отговори. Май късно питах, няма да има време за всичката бюрокрация. Ще си ходя с отверката.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Да, може да се извади Европейски паспор за оръжието, но той пак не дава автоматично право да го носиш където си искаш. В него се вписват само разрешенията получени от конкретните държави за внасяне и транзитно преминаване. Т.е. първо искаш от МВР да ти издаде Европейски паспорт, после искаш разрешение от всяка държава през която ще преминеш за транзитно преминаване с оръжие... и нямаш право на отклонения от маршрута или да прескочиш за по едно кафе до съседната. Така че, ако наистина нямаш много належаща нужда, едва ли си струва...
                      Ето това е отговора
                      LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Митак, да те питам аз, за чий *уй ти е пищов в Германия?! И ако случайно ти се наложи да го ползваш, даваш ли си сметка в какъв филм влизаш?
                        Ако ще трябва да ходим въооръжени в Европа, поне да го направим както си е реда, с танковете... хех... забравих, вече нямаме...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Разбрах. Благодаря на всички за информацията. Ще си нося инструментите .

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Разбрах. Благодаря на всички за информацията. Ще си нося инструментите .
                            Аз вместо отверка бих избрал едно по-големичко фенерче на маглайт, ама тежат де . Ножа, ако не знаеш как да го използваш, само пречи при сбиване. А може ли само да се ръга с него, колкото по-дълъг, толкова повече... Пък с тежка палка всеки може да млати, а за фенер и копче не могат да ти кажат . Не трябва да се подценява и шок ефекта от оригиналната халогенна крушка фокусирана в очите, експериментирано е .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз скоро се заинтересувах дали ще можем да си носи ме оръжията ( аз лично питах за ловно нарезно ) из Европа. В отговор от служба КОС ми казаха че за сега процедурата е много сложна. Но не невъзможна. За в бъдеще щяло да се издават пластмасови карти ( паспорти ) на притежателите на огнестрелно оръжие и в тях ще се вписва колко и какви притежаваме. Такива карти ще имало за всичките граждани на ЕС. Процедурата щяла да се улесни значително. Но на дали ще може свободно да се разхождаме със собствените си къси оръжия из центъра на Мюнхен примерно. До колкото знам в Германия законите забраняват свободното носене на оръжие на всякъде из страната. Това според мен ще е улеснение за хората които желаят да отидат на лов в някоя Европейска държава. Отделно кой знае какви изисквания ще сложат за пренасянето му до съответната страна
                              [COLOR=darkred]Veritas vos liberabit
                              [COLOR=blue]LZ1LPK[/COLOR] , A1(Rh-)
                              [/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X