Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казармата!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Казармата!

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Ми да си лягам тогава
    Смей се, ти! Момците си ги бива. И тва за акъла, дето Ясен го обяснява....и то не е баш.
    ПП.Колко от вас имат У ръцете си 20-30 годишни?
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      И тва за акъла, дето Ясен го обяснява....и то не е баш.
      Да ти кажа - кат става дума за акъл, все си е баш!
      Дупета, ташаци ...рога и копита - все паплач.

ПП
      Да ге и у Мозеса - ние/аз/ти.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Да ти кажа - кат става дума за акъл, все си е баш!
        Дупета, ташаци ...рога и копита - все паплач.

ПП
        Да ге и у Мозеса - ние/аз/ти.
        Ние, аз и ти сме ясни. Днес си направих експеримент. Влизам в офис на банка, двайсе секунди след мен влиза майка с детска количка. Пред нас - три двойки. Възрастни мъж и жена (видима възраст 70+), двойка на средна възраст, двойка младежи. При повикването "Следващият, моля" и трите двойки срамежливо надигнаха рамена и се изсулиха към съответното бюро. Както казах - реших да си направя експеримент и не се обадих, иначе подобни унтерменши ги лекувам бързо и ефикасно. Ми... Никой не надига глас. Майка с детска количка, баце. Сметай кви скотове сме станали...
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
          Предполагам е някакъв форумен жаргон, като онова за опорките на Ясен, дето и Гугъл не можа да ми каже какво влага в това.
          Тук мрънкане казвате на всичко, дето не ви харесва да прочетете.
          Дотук нямаше и един от фактите дето изтипосах да бъде опроверган.
          Най-напред е хубаво да научиш разликата между "факт" и "твърдение". След това между "аргумент" и "желание" ("желание" в смисъл: не ми харесва така, както е, искам (смятам че трябва) да е по друг начин). И чак тогава да потърсиш малко информация с ключови думи "конституция", "основни права", и изобщо каквото намериш като материали по основи на държавата и правото.

Ти ФАКТИ не си посочил, а само направи някакви твои твърдения за нарушени конституционни права. А щом не си изложил факти, няма какво някой да оровергава!

Защото всъщност фактите са, че наборната служба, която съществуваше до '98? или '99? година НЕ нарушава правата на гражданите. Можеш ли да посочи поне три аргумента в защита на твоето твърдение? Не твои виждания и въжделения, а логически издържани и непротиворечиви аргументи, базирани на солиден правен (изобщо някакъв) фундамент? Решение на конституционен съд, решениЯ на върховен съд по делА (мн.ч., за да обусловят константна съдебна практика), тълкователно/и решения...?

В твоя тежест е да докажеш твърдението си (че наборната казарма е противоконституционна, че нарушава права, че изобщо нямаш права, че не си гражданин за срока на службата, че казармата е форма на робство и пр.), а не на някой друг да те опровергае с купища доказателства за тезата си. Това, че си изпляскал двадесетина члена от конституцията, и какво мислиш, че ти е нарушено не е доказателство. Още повече, както ти отбелязаха вече, че дори не си прочел до края онзи член от основния закон (чл. 35) третиращ правото ти на свободно придвижване, в който ясно се казва, че със закон това право може да бъде ограничено.

Е, да ти видим аргументацията рабинчо!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            С тая путка (без извинение) за главнокомандващ - толкова.

Иначе примерно сега е момента да таковаме таковата на шумадийците.
            Ако визираш президента има много повече топки от колкото показва реално . Просто правата му по конституция в сферата на отбраната и външната политика са много ограничени .
            Последно редактирано от sek.1; 14-08-18, 06:30.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
              Еми... Кофти матрял. Сме. Явно.
              На тоя етап да, и вече доказано. Ма му се сърдихме на биби като го изтърси.
              Такава ни и казармата със все целия спектър от профили вътре.
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Еми... Кофти матрял. Сме. Явно. Да идва Моузес и да тръгваме към Синай, че да се свършва вече.
                Акъл не се придобива по този начин. Не ги гледай евреите, на тях друго им е липсвало.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  С тая путка (без извинение) за главнокомандващ - толкова.

Иначе примерно сега е момента да таковаме таковата на шумадийците.
                  кво са ти виновни тия къде да бяхме поне като тях . И да се биели за вукойебината ненормално
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    кво са ти виновни тия къде да бяхме поне като тях
                    Припомням тази тема, както и многобройните такива, в които констатираме, че ако бяха останали в пределите на Клета Мамковина всички съпределни територии, сега нямаше да има джигерица в було в Пирот и крушова ракия, нямаше да има разкошния телешки дроб на скара в Одрин на пазара до Селимието, а по Беломорието щяхме да имаме яко чалга, Митьо Очите-2 и "Хотел до хотела, мила моя майно льо, бетон до бетоооооона..."
                    Сетих се също, как в началото на боНбардировките в Сърбия, настойчиво почнах да получавам някакви покани да се явя във Военния отдел на общината. Пуснах "разузнавателни връзки" и ме информираха, че ме търсят за запас. Не отидох. Получих гневно съобщение, че "ме глобяват 100 минимални работни заплати" Не се трогнах, щото не е такава процедурата по ЗАНН и, естествено, нищо не последва. А двама познати отидоха и им простинаха бъбреците некъде по сливнишките баири на палатки през март...
                    Та, с кого мислите, че щяхме да "трепем шумадийците"? С мен? Не, мерси!
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Припомням тази тема, както и многобройните такива, в които констатираме, че ако бяха останали в пределите на Клета Мамковина всички съпределни територии, сега нямаше да има джигерица в було в Пирот и крушова ракия, нямаше да има разкошния телешки дроб на скара в Одрин на пазара до Селимието, а по Беломорието щяхме да имаме яко чалга, Митьо Очите-2 и "Хотел до хотела, мила моя майно льо, бетон до бетоооооона..."
                      Сетих се също, как в началото на боНбардировките в Сърбия, настойчиво почнах да получавам някакви покани да се явя във Военния отдел на общината. Пуснах "разузнавателни връзки" и ме информираха, че ме търсят за запас. Не отидох. Получих гневно съобщение, че "ме глобяват 100 минимални работни заплати" Не се трогнах, щото не е такава процедурата по ЗАНН и, естествено, нищо не последва. А двама познати отидоха и им простинаха бъбреците некъде по сливнишките баири на палатки през март...
                      Та, с кого мислите, че щяхме да "трепем шумадийците"? С мен? Не, мерси!
                      И без мен! Тия където искат обратна наборната армия, не ги правят от родолюбие! Сринаха школите. Материална база- няма, и в скада, и от Русе не пращат. Каква и е играта:
                      - едни пари да се построи всичко от 0.
                      - резултата от строежите го виждаме, до 2 месеца започват да приличат на 20г коптори. Пак едни пари да се закърпи.
                      - След като се (ако) материална база, айде едни наши ора да си игарят на войничета (пак едни пари) ..
                      - След време да има и за техните внуци какво да разграбват ...
                      - И пак едни пари ...

Айде нЕма нужда. Който иска армия, да си я плаща. Аз не искам!

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                        И без мен! Тия където искат обратна наборната армия, не ги правят от родолюбие!
                        Това ясно. Ама на мен мнението ми беше адресирано до патриотично ентусиазираните колеги, жалещи, че сме били пропуснали момента да натрием носа на сърбите.
                        И питам - с кого щяхте да го триете този нос, щото (ибо бе писано някъде) нема ги тез български войници от ПСВ, а живите все още наборници от ТЗВ гледаме да се скатаем?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Това ясно. Ама на мен мнението ми беше адресирано до патриотично ентусиазираните колеги, жалещи, че сме били пропуснали момента да натрием носа на сърбите.
                          И питам - с кого щяхте да го триете този нос, щото (ибо бе писано някъде) нема ги тез български войници от ПСВ, а живите все още наборници от ТЗВ гледаме да се скатаем?
                          Аз проблем със сърбите нямам.Нито с румънци, турци, гърци все комшии ...
                          Който се мисли за толкова голям мИж, ама се крие зад другите, да ходи да се разправя с тях. Както се казва, неговата котка, света върви към глобализация, днес си в Германия, утре в Турция, отпадат граници, ама ганЯ не може така. Всички вървят в една посока, ама ние не можем ... все трябва да има с кого да се чепкаме!

Коментар

Когато беше интригата в Сърбия никакви граници не бяха отпаднали, еле па тука. Ама ние им носехме стоки през ембаргото - въпреки че и през този период имаше нЕкои отделни проблеми в Босилеград.

Дупе да нарушаваме ембаргото на държавно ниво имахме, акъл да направим каквото трябва - ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Когато беше интригата в Сърбия никакви граници не бяха отпаднали, еле па тука. Ама ние им носехме стоки през ембаргото - въпреки че и през този период имаше нЕкои отделни проблеми в Босилеград.

Дупе да нарушаваме ембаргото на държавно ниво имахме, акъл да направим каквото трябва - ...
                              Анджък! Това показва,че държави от калибара на б-я в 20-21в, нямат нужда от "армия" по мащабите на тзв. Освен да помагат на мвр-то, при някое бедствие и до там. Макс 40к хора с все чантаджии(не повече от 5-10%) и т.н
                              Всичко дуго е наливане в джобовете на другартите ...

Коментар

Ай, стига с тия дупета, бе! Мойто вече взе да ме сърби. Щото се иска едно дупе, дето да вземе решение, чиито последствия да го отнесат милион други дупета. Те, на такова дупе- дупе да му е яко.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X