Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Казармата!
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Казармата!
А не. Полезна е.
Може да съм правил бая глупости, но ме убеди че съм бил прав да не посещавам това заведение.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Нали? И нарочно не участвам, да не каже някой че си побутвам пророчеството.Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеАбе ти ... егати пророка си !
То, не че имам и какво да разказвам де.
Наглия блъф с който завинаги ме задраскаха от наборните списъци съм го описал другаде из Форума.
Чак сега ли го разбра? Тия решения човек ги взема в наборна възраст. После - каквото-такова.Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеА не. Полезна е.
Може да съм правил бая глупости, но ме убеди че съм бил прав да не посещавам това заведение.
Коментар
-
А не. Аз бях в Йемен. Убеден съм че съм пипал повече клашинков (както му викат аборигените) от редниците в нашата родна армия.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Абе то ако със всеко пипанье става jeb.... пардон ... пуцанье ...Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеА не. Аз бях в Йемен. Убеден съм че съм пипал повече клашинков (както му викат аборигените) от редниците в нашата родна армия.
Ся , за сегашните редници немам идея , обаче тука има бойци още от двугодишната служба дето ...
..един е изстрелял 2 Камаза с патрони , друг носил 4 пълни с патрони пълнители у сумката ежедневно , да не говорим пък Гагич кво може с какалашника ... та не е само до пипаньето .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Ми тоя верно си е гола вода с тия десет книги! Министър-председателят ни е безкрайно горд (и преуспял) с Винету до половината...Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение...и гордо ми заявява,че той през живота си повече от 10 книги не е прочел...Последно редактирано от davc; 06-08-18, 23:13.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
ТоооПървоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеАбе то ако със всеко пипанье става jeb.... пардон ... пуцанье ...
Ся , за сегашните редници немам идея , обаче тука има бойци още от двугодишната служба дето ...
..един е изстрелял 2 Камаза с патрони , друг носил 4 пълни с патрони пълнители у сумката ежедневно , да не говорим пък Гагич кво може с какалашника ... та не е само до пипаньето .

И ти си прав
Половината бяха китайски кенефи
))
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
И кво правихте през тия 3 месеца свръхслужба ? Всекидневни учения и бойни стрелби в отговор на "реалната угроза , надвиснала над делото на социализма от страна на американските империалисти и техните европейски слуги ? "Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеНабор ,65 дето трябваше да ни уволнят 1 октомври ,85 се прибрахме дома на 27 декември .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Нашите стари ги пратиха един месец на бригада някъде по селата реколтата да прибират . Уволниха ги края на октомври 1989 година . После дойде 10 ноември и нещата почнаха да придобиват друг характер .Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеИ кво правихте през тия 3 месеца свръхслужба ? Всекидневни учения и бойни стрелби в отговор на "реалната угроза , надвиснала над делото на социализма от страна на американските империалисти и техните европейски слуги ? "
Обикновено проблемите се виждат най добре от тези които ежедневно се сблъскват с тях . Лошото е че в армията те нямат правото да ги разрешават .Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеМа, като те гледам, ти преливаш от акъл като за 2 генщаба и си наясно как трябва да се оправи армията. Дали не си си сбъркал професията?
Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-08-18, 06:59.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Че някои неща се виждат - виждат се. Че какво и колко виждаш зависи от каква камбанария гледаш - зависи. Би ли посочил къде низшите изпълнителски нива, пък и малко отгоре, имат права да разрешават кардинални проблеми за организацията/фирмата?Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение... Обикновено проблемите се виждат най добре от тези които ежедневно се сблъскват с тях . Лошото е че в армията те нямат правото да ги разрешават .
В случая с армията проблемите тръгват от най-високото ниво в държавата. При положение, че онези, които я ръководят, нямат яснота дали изобщо им трябва армия и ако да, каква да бъде тя и за какво да се готви, няма никакъв шанс проблемите да бъдат разрешени.
При всички положения, ако войската ще мете листа от плаца и ще боядисва бордюри по алеите срещу 1000+ левчета (плюс всички останали разходи), то по-добре хич да я няма. Още по-малко пък за такива дейности ни е необходима задължителна военна служба и наборна армия.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Аз бях от "върнатите" висшисти през 84та. Даже ме вкараха в ареста - почти като дисидент... Няма да забравя като ме изкараха - два часа киснах в банята и за половин сдадох багажа. На следващия ден бях на лекции...Good guys drive Land Rovers!
Коментар
-
В една частна фирма просто до това не се стига там нещата са оптимизирани с цел минимализиране на разходите и съответно увеличаване на печалбата . Всяка уважаваща себе си частна фирма дава значителни бонуси за добри резултати . Армията като структура харчеща пари от държавния бюджет които по никакъв начин не са обвързани с някакви резултати съответно никой не се напряга нещо да променя . То тая оферта хич не е лоша . Градинар с 1000 + лева заплата първа категория труд на осем часов работен денПървоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеЧе някои неща се виждат - виждат се. Че какво и колко виждаш зависи от каква камбанария гледаш - зависи. Би ли посочил къде низшите изпълнителски нива, пък и малко отгоре, имат права да разрешават кардинални проблеми за организацията/фирмата?
В случая с армията проблемите тръгват от най-високото ниво в държавата. При положение, че онези, които я ръководят, нямат яснота дали изобщо им трябва армия и ако да, каква да бъде тя и за какво да се готви, няма никакъв шанс проблемите да бъдат разрешени.
При всички положения, ако войската ще мете листа от плаца и ще боядисва бордюри по алеите срещу 1000+ левчета (плюс всички останали разходи), то по-добре хич да я няма. Още по-малко пък за такива дейности ни е необходима задължителна военна служба и наборна армия.
Що се блъсках инженер да ставам
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
И толкова просто не е.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеЧе някои неща се виждат - виждат се. Че какво и колко виждаш зависи от каква камбанария гледаш - зависи. Би ли посочил къде низшите изпълнителски нива, пък и малко отгоре, имат права да разрешават кардинални проблеми за организацията/фирмата?
При всички положения, ако войската ще мете листа от плаца и ще боядисва бордюри по алеите срещу 1000+ левчета (плюс всички останали разходи), то по-добре хич да я няма. Още по-малко пък за такива дейности ни е необходима задължителна военна служба и наборна армия.
6 септември 1944.
За какво ни е армия?
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар