От: Полеви порциони, лъжици, водоноски ...
А само 5 год. по- късно : ни закуска у 10 , ни у 16 , ни следобеден сън , ни кор . Ставанье сутрин у 5.30 и леганье у 22. Като през целия ден - чанч. Тва и в трите района .
Първоначално публикуван от Чичо
Преглед на мнение
/ да му дойде реда и неуставно му казвах, че с Бочката и Станкето /с Ицо Бочев от Севлиево и Пепи Станков от София изкарахме от първия до последния ден в едно отделение, без школната рота/ искаме де сме при него, той направо ми даваше тетрадката и казваше - Момченце, нареждай постовете и смените и никви издънки да няма! - та така... Първи пост си беше гадничко наистина, тъмен коридор и едни бели врати, че в началото даже и знаме си нямахме, 6 крачки вляво и 6 - вдясно. Ама пък имаш всичкото време на света и неизбежно стигаш до екзистенциалния въпрос за смисъла на живота със съответните му там отговори... Втората година не ми тежеше, ама вече бройката наистина идваше повечко - в седмицата 1 до 2 пъти средно дежурен по рота и на една-две седмици - НК. Там няма разводач, няма помощник и от един момент нататък си омръзва, па и натоварващо идва. Покрай тез наряди и 20 месеца не бях излизал домашна отпуска, чак на първия ден на 21ия месец, ма то това не е за хвалба, верно, и пак - мина и замина.
Тия дни ще се опитам да попрехвърля набързо и оная тема с удивителната, па може и там да взема думата и ще се опитам да бъда кратък
Коментар