Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НА КАКВО ви научи казармата ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: НА КАКВО ви научи казармата ?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Аз носих 20 години в "цивилизацията" едни всяка зима, щото не открих по-подходящи обувки на разумна цена, докато не се разпаднаха. С чорапи. Но не по 12 до 24 часа и не по 20-30 км. на ден. Това е разликата, налагаща партенките.
    Е понеже аз у казармата сменявах кубинките на всеки 6 часа с еърмаксове...
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

В ония години в ония кубинки ако не ги сваляш ежедневно по 16ч(ставане в 6, проверка в 21,45) се чувстваш несравнимо по- добре с партенки, даже бархетни целогодишно ако трамбоваш или подтичкваш повече. Да не говорим, че забраната за внасяне на лични вещи те принуждава да се научиш да ги навиваш добре. А и как може някой да знае за предимството на чорапите, като не е носил достатъчно партенки или не може да ги навива читаво?
      пп мисля, че съм ги съжалявал сиромасите руснаци с ботушите и всесезонната униформа
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        А и как може някой да знае за предимството на чорапите, като не е носил достатъчно партенки или не може да ги навива читаво?
        Специално за мен-не отричам предимствата на партенките, без да знам кои са, поради липсата на опит, но ми идват в повече твърденията, че видиш ли, при много ходене, и по много часове на ден с обувки на краката-не можело с чорапи, щото едва ли не ще се разкървя до кокал.
        Ми не, и това се опитваме с бушидото да ви обясним-карали сме казарма почти само с чорапи, като нищо лошо не ни се е случило поради това.
        Искам да кажа, че и така може, не е толкова задължително да се ходи с партенки.

За мен те са представители на една друга епоха, и по инерция са се пренесли до наши дни.

Да ви кажа пък-знаете ли колко е по-гот със свински цървули през лятото? Дядо ми правеше такива, и аз като лапе го гледах с интерес как ги работи.
        Веднъж ми направи и на мен, според моя крак. Беше ме срам да ги нося сред приятелите(лапешка ми работа...), но ги поносвах из двора. Даже веднъж си организирах самостоятелен велопоход до близките поляни и баири, за да пробвам какво е да ги носиш по-дълго време по естествен терен.
        Ами супер си беше, все едно си бос, но не съвсем, чувството при вървене е коренно различно.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Миризмата се решава много лесно и евтино.
          Купуваш си крем здраве,от този синият кръглият.Всяка сутрин преди да обуеш чорапите,слагаш между пръстите от крема.Няма никаква миризма,краката са винаги сухи(крема обира влагата).
          Това го разбарх от старите ми войници,и аз цялата служба 9 месеца заминаха две-три кутии от крема.

Коментар

Да, но много пъти се подчерта за ония години, ония цинтарки и ония чорапи. С новите армейски кубинки според мен също е по- добре, пробвано по гори и води. Според мен означава, че ако не познаваш добре обувката или не ти е перфектна, с добре навити партенки вероятността за проблем е по- малка. При продължителен престой в тези обувки пък съвсем.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Абе човек ако ви чете само последните постове ще реши,че казармата само за партенките ви е научила. Ай спрете се вече.

Мен ме научи примерно как се спи под танк. Как да цакаш старшинката,че да не те еб@ва със "голямата" заплата. Как да сглобя калашката за под норматива и много други неща...ама виж за партенките не ме научи да му се невиди...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Да ви кажа пък-знаете ли колко е по-гот със свински цървули през лятото?
                Даже с гумени цървули (бяха "уставни") беше по-гот от ония обувки. Но-о-о-о, на гумени не изкарваше дълго... (да си дойдем на думата) партенката , на бос крак настъпваше смърт за краката след 2-3 км ходене, а с чорап вонята беше... като прелети комар или муха над краката ти или събутите гумени цървули - падаше мъртва.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Е, убуу де, партенки- та партенки. При нас партенките, добре поддържаните обувки и чистото бельо и дрехи бяха издигнати в култ. Особено през зимата. Не от някой шапкар или Устава, а от собствен опит. Дрехите са не по- малко важни от състоянието на пушката, когато те стоварят в 21 ч. на някоя поляна и те приберат в 6 ч. при условие, че си намираш някой храст, ориваш се в него и през тези 9 часа не мърдаш оттам.
                  За жалост, никога не съм давал засади и секрети по чорапи, за да сравня, но правеше впечатление как на втория- третия подобен наряд, всички чорапени фенове се научаваха да навиват партенка. Измръзналите крака не се считаха за условие да те вкарат в стационара. Всеки си научи урока по някакъв начин. Пробвал съм и найлон... резултатът е ужасен. Не ти ли е здрава и добре поддържана обувката, подобна шмекерия може да те доведе до сакатлък.
                  Партенката няма приложение в цивилизацията по ред причини, но си има предимства.
                  А-а-а-а, много време съм го писал горното. Ако сме приключили с партенките, моля да не се взема предвид.
                  Последно редактирано от Тропчо; 08-09-16, 19:28. Причина: А-а-а-а
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    Партенката няма приложение в цивилизацията по ред причини, но си има предимства.
                    Има като по цял ден си работни обувки тип кубинка много бързо намразваш чорапите .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Има като по цял ден си работни обувки тип кубинка много бързо намразваш чорапите .
                      Възможно е, но в масовия случай чорапът си е удобство. И сапунката е чудесен начин за миене на стълбище, но ако дам ноу-хауто на леля Донка (чистачката) вероятно ще поиска веднага увеличение на заплатата.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Мен лично казармата ме научи само на глупости.
                        Максимата ''Влизат различно умни, излизат еднакво тъпи'' важи с пълна сила.
                        От тогава научих, че всичко, що е с пагон и шапка не става за нищо.
                        Само идиот може да те вдигне в три сутринта, и то защото дрехите ти не са сгънати колкото един пощенски плик. От тогава никога, ама НИКОГА няма да си сгъна дрехите.
                        Само идиот може да те накаже, щото нямаш гребен, при условие че си с един сантиметър коса.
                        Затова пък аз си намерих мой си начин на протест и им го връщах тъпкано. За година и два месеца шофьор на ЗиЛ успях да си купя Жигули.
                        И сега, след 30 години продължавам да МРАЗЯ всичко, що е свързано с армията.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Боре, не е хубаво да се гордееш с това, че си успал да откраднеш, макар и от тези които мразиш.
                          Кражбата си е кражба, колкото и да се опитваме да я оправдаем.

Коментар

Боре, не е хубаво да се гордееш с това, че си успал да откраднеш, макар и от тези които мразиш.
                            Кражбата си е кражба, колкото и да се опитваме да я оправдаем.
                            Това е твое мнение. В казармата съм бил против волята ми. Ако си бях в къщи, нямаше да точа и продавам бензин. Освен това, всичко там е построено с откраднати пари от данъците на МОИТЕ родители, съответно ми принадлежи!
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Не е така, ама няма да спорим.

Понеже сме приятели няма да ти кажа, че крадеца винаги си търси оправдание за действията си.
                              Тогава такава е била действителността-така ни действаха.

Сега уж сме свободни, ама с какво е по-различно положението на обиковения човечец?Все същото е.

А кражбата винаги си е била кражба, независимо от кого крадеш. И независимо какво чувстваш докато крадеш.

Коментар

.....А не съм бил на скатана служба, мерач от първа рота на първи батальон в айтоската бригада :
                                Коле ама ти верно ли в 26250 си служил и кои години.
                                Да не се знаеме от там
                                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                                VW Golf VI variant
                                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X