Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВПК и неговото унищожение. (по желание на автора)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВПК и неговото унищожение. (по желание на автора)

Защо никой не разбира, че за да имаш голям ВПК, който да реализира добре продукцията си освен качеството и политиката е много важна. Как да пласираме навън, като всички правителства след 1989г. клекнаха и на Ес, и на щатите( явно с/у едни много пари в едни сметки ), и подписаха, че няма да изнасяме военна продукция, че ще свием производството и т.н.-инак дали цяла Африка, голяма част от Латинска Америка и други региони не са ни потенциални клиенти, как мислите?
    И специално за Ясен-няма да се намери луд да приватизира ВМЗ-Сопот с ясното съзнание, че ще разчита само на вътр. пазар.

П.С. За продукция по стандартите на НАТО е излишно да говорим-не, че не можем, но няма да ни допуснат в играта, кой е луд да си създава конкуренция?
    Последно редактирано от mbenz; 08-08-14, 13:24. Причина: допълнение
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Аз също съм бесен,но това е положението.Това са предприятия чиято издръжка е огромна и с ремонта на "някоя" подводница или "някой" хеликоптер не се връзват сметките.Необходими са големи поръчки , а всеки който може да ги подаде(сиреч има много подводници и много танкове) си има собствени ремонтни бази и няма да ни "пълни гушите" заради сините ни очи....
      В грешка си... Някои от тях имат големи поръчки и работят яко, ама сега с ембаргото нещата ще станат зле...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Истинското име на периодично изгарящите складове.
        Последно редактирано от smng0303; 08-08-14, 14:40. Причина: ЛИПСИ!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          В грешка си... Някои от тях имат големи поръчки и работят яко, ама сега с ембаргото нещата ще станат зле...
          Не четеш внимателно

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
          Всичко това в особена сила важи за предприятията от...да я наречем тежката промишленост(патрони ще се продават винаги).
          Не ставаше дума за заводите произвеждащи леко стрелково оръжие и боеприпаси и традиционно са в добра кондиция.По-скоро имах предвид заводите които произвеждат или ремонтират МТЛБ,САУ,танкове,самолети/хеликоптери,кораби/подводници.

ПП.И тъй като въпроса ми тежи на сърцето....я сподели малко инфо.Ще съм много щастлив ако наистина се окажеш прав.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

....„някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки отново да ни предаде”

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=680020

Тия изтребители Ф (които искат да ни пробутат)не са ли произведени и обслужвани в Турция!?

https://www.tai.com.tr/en

Пак ще крепим турската икономика, а нашите военно-ремонтни заводи в Пловдив ще бъдат затворени. Какво ще стане с нашите специалисти и оборудване?
            Какво значат около 600 високо квалифицирани специалисти за вас, Президента, Шаламанов и един куп ценители на "западните демократични ценности"?
            Не е ли ценово в пъти по скъпо притежаването и обслужването на машини от ТАИ и тези, които предстои да бракуваме......
            „Коментарите на заместник-председателя на правителството на Руската Федерация Дмитрий Рогозин по повод на намерението на българското правителство да замени остарелите руски самолети са абсолютно неприемливи'
            Последно редактирано от smng0303; 09-10-14, 12:07. Причина: Шашмаланов

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
              ....
              „Коментарите на заместник-председателя на правителството на Руската Федерация Дмитрий Рогозин по повод на намерението на българското правителство да замени остарелите руски самолети са абсолютно неприемливи'
              А не е ли така? Според мен такива коментари са абсолютно неприемливи. Също както и 'внезапните посещения' на няколко щатски сенатори...
              И в двата случая конкретните страни гонят своя ЛИЧЕН(на държавно ниво) интерес. А кога (и най-вече - от кого) ще се защити Българския интерес?
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ние сме никой с 2 летящи и 2 без време!
                Говоря за някаква, елементарна позиция и защита на интерес(не личен) от наша страна....

Коментар

....„някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки отново да ни предаде”

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=680020

Тия изтребители Ф (които искат да ни пробутат)не са ли произведени и обслужвани в Турция!?

https://www.tai.com.tr/en

Пак ще крепим турската икономика, а нашите военно-ремонтни заводи в Пловдив ще бъдат затворени. Какво ще стане с нашите специалисти и оборудване?
                  Какво значат около 600 високо квалифицирани специалисти за вас, Президента, Шаламанов и един куп ценители на "западните демократични ценности"?
                  Не е ли ценово в пъти по скъпо притежаването и обслужването на машини от ТАИ и тези, които предстои да бракуваме......
                  Пак тръгва стария спор, повече руските интереси ли да пазим или за своите да се погрижим. Удовлетворен съм напълно от факта, че тръгваме да късаме отровната връзка.
                  LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                    Пак тръгва стария спор, повече руските интереси ли да пазим или за своите да се погрижим. Удовлетворен съм напълно от факта, че тръгваме да късаме отровната връзка.
                    Връзка с кого, щото в останалия скромен ВПК, промишления капацитет, че и интелектуалния иде само от изток(североизток). В един завод "Аркус"(мисля е девоенизиран) да речем, технолог е Татяна Г. Във "Флотски Арсенал", разчитат все още на руския и украински черноморски флот, кадрите естествено инж. Василий Горбунов, Миколай Н....
                    Нали, говорим за оцеляване !
                    Що да не правим ремонт на Руски подводници и НАТОвски катери!?

Коментар

Връзка с кого, щото в останалия скромен ВПК, промишления капацитет, че и интелектуалния иде само от изток(североизток). В един завод "Аркус"(мисля е девоенизиран) да речем, технолог е Татяна Г. Във "Флотски Арсенал", разчитат все още на руския и украински черноморски флот, кадрите естествено инж. Василий Горбунов, Миколай Н....
                      Нали, говорим за оцеляване !
                      Що да не правим ремонт на Руски подводници и НАТОвски катери!?
                      Щото не става к*ра до края и душата в рая!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Щото не става к*ра до края и душата в рая!
                        Става Марто, на това се казва политика!
                        Уви, по нашите ширини го умеят само тия дето получават хонорари "икономическа обвързаност", Минстрой и разни тризъбци...
                        А сега кво!?
                        -к*ра до шията и заеми от ЕЦБ, МВФ, обещания от ЕУ, членски внос, изтичане на интелект и свежа пара. Амин!
                        Последно редактирано от smng0303; 09-10-14, 18:06. Причина: Разликата от западния и източния финансист......единия предлага заеми а другия вика, благодаря няма нужда!

Коментар

Ние кога сме ремонтирали 29-ки? Какъв ВПК, кви 5 лева.
                          Руснаците като толкова са се загрижили, да бяха направили модернизацията докато беше време.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                            Ние кога сме ремонтирали 29-ки? Какъв ВПК, кви 5 лева.
                            Руснаците като толкова са се загрижили, да бяха направили модернизацията докато беше време.
                            Ти от къде изпадна!?

„ТЕРЕМ - Летец” ЕООД – София - ремонт на авиационна техника (вертолети).
                            http://letetz.terem.bg//about.aspx
                            Имат за продажба Миг-29 и Су 22, произвеждат видове бронировка, мишени, скривалища и др.

Коментар

Каруцарския тон няма да спомогне за дискусията.
                              Покажи какви ремонти се извършват на 29-ките в България.

Коментар

Kакво е общото между ликвидирането на ВПК и 29-ките? Само те ли са ВПК? Те ли са и бяха единствената гаранция за сигурност? Те ли носеха основните печалби на ВПК? Всичко това с цялото ми уважение към авиацията и всичко свързано с нея (има какво).
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X