Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шефът на ВМС поиска произведени в България военни кораби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шефът на ВМС поиска произведени в България военни кораби

Първоначално публикуван от DundyTheCroc Преглед на мнение
    Точно така, имахме, в минало време, прекрасна държава, и вместо да продължим да градим вече 25 години само рушим.
    Това за Аспарух изобщо няма да го коментирам, и сам съзнаваш каква глупост си написал

За теб глупост,а за някои реалност,и военната индустрия както и Аспарух са в миналото,а кой какви мокри сьнища има по вьпроса е друга тема.

Прекрасната дьржава някой трябваше да и плаща идеите,при наличието на договор за 50 милиона / по спомени цифрата /Корабостроителния го фалираха защото дьлжал 5 / и тая цифра по спомени /,а сега блеем за кораби и строежа им.

И какво за теб е Прекрасна дьржава и какво за мен е сьвсем различно
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Не съм казал, че сме произвеждали кораби(или самолети), което не пречи да сме имали голяма и носеща сериозни доходи военна индустрия-или ще отречеш?
      Налага ли се да се изброява продукцията и заводите?
      На свободен пазар всяко едно нещо струва точно толкова колкото ти го плаща купувача.ДА,ИМАЛИ сме ако не говорим за самолети и кораби,ако ги намесим тях...........сме имали КТЩе за тренировки
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

...сме имали голяма и носеща сериозни доходи военна индустрия-или ще отречеш?
        Аз ще отрека.
        "Сериозните доходи" от военната ни индустрия идваха от сериозните разходи за отбрана, които е правила България, другите страни от ВД и разни ембаргови контрагенти, както и от пълната липса на икономическа логика при отчитането на тези "доходи" в условията на непазарно стопанство.

Факт е че с идването на пазарните отношения тези заводи първи погинаха и никой не ги щя да ги приватизира. Много други неща бяха приватизирани - къде законно, къде не - и продължиха да работят или поне бяха разпродадени после с печалба. Военните заводи - ...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          На свободен пазар всяко едно нещо струва точно толкова колкото ти го плаща купувача.ДА,ИМАЛИ сме ако не говорим за самолети и кораби,ако ги намесим тях...........сме имали КТЩе за тренировки
          Обаче военният пазар в огромна степен е и политика, където сме най-зле, защото политиците ни открай време са най-продажните и за пари на всичко са готови!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Аз ще отрека.
            "Сериозните доходи" от военната ни индустрия идваха от сериозните разходи за отбрана, които е правила България, другите страни от ВД и разни ембаргови контрагенти, както и от пълната липса на икономическа логика при отчитането на тези "доходи" в условията на непазарно стопанство.

Факт е че с идването на пазарните отношения тези заводи първи погинаха и никой не ги щя да ги приватизира. Много други неща бяха приватизирани - къде законно, къде не - и продължиха да работят или поне бяха разпродадени после с печалба. Военните заводи - ...
            И аз ще отрека, защото продукцията ни беше качествена и не беше скъпа-друг е въпроса къде отиваше голяма част от печалбата, с което прекратявам спора, защото явно няма смисъл.
            Надявам се някой служил в Кинтекс да се изкаже какво и за какви пари сме продавали...Смея да твърдя, че Бг беше уважаван производител на военна продукция.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

..
              Надявам се някой служил в Кинтекс да се изкаже какво и за какви пари сме продавали...Смея да твърдя, че Бг беше уважаван производител на военна продукция.
              Нема нужда да ти разказва - уважаван и мнооого малък производител бяхме.

Ако не вярваш, погледни в момента какви приходи имаме от селскостопанска продукция и си избери която искаш година от 45-та насам в която от военна продукция си докарвал 80% от това
              По отношение на корабите, се поинтересувай колко години сме правили стохилядник - един единствен.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

И аз ще отрека, защото продукцията ни беше качествена и не беше скъпа-друг е въпроса къде отиваше голяма част от печалбата, с което прекратявам спора, защото явно няма смисъл.
                Да качествена беше и малкото останало Е,но в момента Юго Калашник тук е около 650 долара,а Арсенал е около 1200.По-добьр е,но Югото трудно се намира,а Арсенала го има колкото искаш кьдето искаш.
                Сьщата ще я докараме и с катерите ако ме питаш мен - нямаш ли цялостното оборудване произведено в сьседния завод ще ни стьпи Киро на Кирия производството им.Може и да не сьм прав ма мнооооого ме сьмнява 25 години след комунизЬма да е останало всичко необходимо за производството им.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Съветски технологии с готови пазари, направо песен.
                  Компютри само сме сглобаявали, така и не стигнахме до целите проводници.

Иначе може да произведем някой и друг катер или фрегата, но само коритото.

Коментар

A що на другия ден след като станат частни, фабриките се съсипват от износ? Нощес се преоборудваха, що ли? А. точно в бръжките гемии не ни е баш силата.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Тази програма за българските корвети е от около 20 години. Навремето имахме възможност да ги направим. Сега не знам. Варненската корабостроителница нещо мърда, Радиозавода май не(навремето голяма част от радарите на речните кораби в Европейските реки са правени там). Корабостроителницата на Флотски арсенал и тя мърда и ремонтира по някой и друг кораб. Русенската и Бургаската корабостроителници са затворени.
                      За мен това е правилният път! Може да ни "стъпят" по-скъпо, но развиваме производство, обучаваме(задържаме у нас) кадри, откриваме работни места! Парите остават в България!!!
                      Помните ли турците, какви смешни неща произвеждаха преди 20 години, а сега какви произвеждат....
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Във флота няма само ракетни, разрушители и др. тясно специализрани съдове. Има много видове кораби, които може спокойно да се произвеждат тук. Доколкото се сещам, "Корабостроителна индустрия” АД пусна наскоро три кораба 42-43 хиляди тона водоизместимост.
                        В България и сега има много хора, участвали в проектирането и изработката на специализирани съдове. Има го и Института по Хидро и Аердинамика в БАН, "Терем- Флотски Арсенал" и т.н.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Флота няма пари за ремонт, вие за подновяване говорите...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Та казвате, че Варненската корабостроителница не е в състояние да строи военните кораби? За български ВМФ може би, ама за другите - само заповядайте

Коментар

След като сам човек в България може да си построи яхта , защо корабостроителен завод да не може да построи кораб?
                              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

То коритото не е кой знае какъв проблем. Въпроса е с какво ще го наситиш - двигатели, управление, въоръжение. Все неща които ни липсват...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X