Вярно е , че сме правили кораби, но надали може да се възстанови - http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шефът на ВМС поиска произведени в България военни кораби
Свий
X
-
От: Шефът на ВМС поиска произведени в България военни кораби
Ами щото видя колко струват 'правените на запад'...
Не че не може - и в момента се строят във Варна, но сравнително малки - кост-гард, дълбачки и т.н.
За съжаление цяла една индустрия бе съсипана, а хората - интелектуалния и опитен капитал - безвъзвратно загубен...
А и въпроса с въоръжението стои - коритото можеш да го спретнеш криво-ляво, но какво ще монтираш вътре и отгоре?Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Доколкото се разбира от статията, има предвид малки кораби и катери – такива сто на сто можем да правим без проблеми, те и днес се правят. Единствено военното оборудване трябва да се купи, но пак ще е по-евтино, отколкото поръчка за цял кораб, така ми се струва... На пръв поглед е добра идея. Преди време имахме много "ноу-хау" в корабостроенето. Не беше толкова отдавна, специалистите трябва да са налични.
Коментар
-
Много хора плачат за някаква митична военна индустрия (или производство на компютри примерно) без да осъзнават че това са задачи с растяща с времето трудност. Колкото повече време минава, толкова високотехнологичните продукти се правят на по-малко места по света. Съжалявам, икономиката не прощава.
Коментар
-
Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеАми щото видя колко струват 'правените на запад'...
Не че не може - и в момента се строят във Варна, но сравнително малки - кост-гард, дълбачки и т.н.
За съжаление цяла една индустрия бе съсипана, а хората - интелектуалния и опитен капитал - безвъзвратно загубен...
А и въпроса с въоръжението стои - коритото можеш да го спретнеш криво-ляво, но какво ще монтираш вътре и отгоре?
А за едно и сьщо си говорим - за мен кораб е едно,а катер сьвсем друго.Катерчета за светене по границата и ловене на турски рибари става,няка правят,но кораби???Кой и кьде ще ги прави,аз ли,в банята???
Беше каквото беше,то в някое хале и АН2 можем да си спретнем сьс сьщия успех.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Не ставай смешен, имахме прекрасна военна индустрия преди Филип Димитров, един освидетелстван луд, да я разсипе по желание на американците. За компютърната индустрия имахме актуално за времето си оборудване и можехме да продължим, след съответното коопериране със световен лидер, да правим по нещичко. Имам чувството, че се радваш на разрухата в държавата направо и как си продадохме задните части.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМного хора плачат за някаква митична военна индустрия (или производство на компютри примерно) без да осъзнават че това са задачи с растяща с времето трудност. Колкото повече време минава, толкова високотехнологичните продукти се правят на по-малко места по света. Съжалявам, икономиката не прощава.
Коментар
-
Катерчета против рибари може и да можем да правим. 100% ще е по-скъпо от това да ги купуваме. А да кажеш че са нещо стратегическо че да се примирим с по-скъпото?
Коментар
-
То и Хан Аспарух е бил ебати мутрата ма на,минало бешало.Първоначално публикуван от DundyTheCroc Преглед на мнение............ имахме ...............TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Имали сме митична военна индустрия...?! Ясене-точно такова изказване точно от теб не съм очаквал!Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМного хора плачат за някаква митична военна индустрия (или производство на компютри примерно) без да осъзнават че това са задачи с растяща с времето трудност. Колкото повече време минава, толкова високотехнологичните продукти се правят на по-малко места по света. Съжалявам, икономиката не прощава.
Няма какво повече да кажа.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
По кораби с кого сравняваме?С кого се бием с тия кораби та да не е митична???С Турците?Русия сега или тогава???Румьния???Или нападаме Чехите по вода???Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеИмали сме митична военна индустрия...?! Ясене-точно такова изказване точно от теб не съм очаквал!
Няма какво повече да кажа.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Точно така, имахме, в минало време, прекрасна държава, и вместо да продължим да градим вече 25 години само рушим.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеТо и Хан Аспарух е бил ебати мутрата ма на,минало бешало.
Това за Аспарух изобщо няма да го коментирам, и сам съзнаваш каква глупост си написал
Коментар
-
И какво му е неочакваното? Някога сме произвеждали военна продукция. Сега - малко. Причините са чисто икономически и упадъкът на българските военни производства няма да спре, докато не се случи нещо драстично с икономиката или с обществото.
Коментар
-
Да бе, и бачкаторите в нея трябваше да се къпят по два часа преди да се приберат. Кеф...Първоначално публикуван от DundyTheCroc Преглед на мнениеНе ставай смешен, имахме прекрасна военна индустрия .
Като джелезарите у Кремиковци, дето отровиха всичко наоколо....
Само те да бяха!
П.с. Имал съм Правеци и 8 и 16
Поздрави
Коментар
-
Не съм казал, че сме произвеждали кораби(или самолети), което не пречи да сме имали голяма и носеща сериозни доходи военна индустрия-или ще отречеш?Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеПо кораби с кого сравняваме?С кого се бием с тия кораби та да не е митична???С Турците?Русия сега или тогава???Румьния???Или нападаме Чехите по вода???
Налага ли се да се изброява продукцията и заводите?много автомати-слаби резултати!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар