Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свален пътнически самолет над Украйна
Свий
X
-
От: Свален пътнически самолет над Украйна
То хубаво се твърди, ама във форума, откъдето си я взел тази снимка, ясно си пише, че снимката не е мястото на инцидента, а е взета от Интернет. Заедно с тази снимка има още една, показваща цялото изделиеПървоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
Твърди се, че това е БЧ от ракета за ЗРК "Бук" (виждат се 2 типа готови поразяващи елементи)...
А на него ясно се вижда надпис "Инертная". Т.е. това най-вероятно е някаква учебна бойна глава. Доколкото става ясно от различни източници, готовите поразяващи елементи на ракетите от ЗРК Бук са различни в зависимост от производителя. Така че не е задължително тези от ракетата, използвана в Украина, да са същите като на учебната.
П.П. Иначе - да. 9Н314 е обозначение на бойна глава за ракета 9М38М1, използвана от ЗРК Бук.Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-07-14, 18:39.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеТо хубаво се твърди, ама във форума, откъдето си я взел тази снимка, ясно си пише, че снимката не е мястото на инцидента, а е взета от Интернет. Заедно с тази снимка има още една, показваща цялото изделие
..................
А на него ясно се вижда надпис "Инертная". Т.е. това най-вероятно е някаква учебна бойна глава. Доколкото става ясно от различни източници, готовите поразяващи елементи на ракетите от ЗРК Бук са различни в зависимост от производителя. Така че не е задължително тези от ракетата, използвана в Украина, да са същите като на учебната.
П.П. Иначе - да. 9Н314 е обозначение на бойна глава за ракета 9М38М1, използвана от ЗРК Бук.
Ами малко цяла е за да е от мястото на инцидента, нали?

С оглед на това, че БУК все още е на въоръжение е малко трудно някой да "обели" истинска "боеголовка", затова ще се задоволим с инертна, какво да се прави.
Да попитам, откъде прочетохте, че това е за 9М38М1, аз нещо не открих инфо....
Коментар
-
Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение... Да попитам, откъде прочетохте, че това е за 9М38М1, аз нещо не открих инфо....Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Мисля че беше в руската новина, че е имало украински учения със ЗРК, да намерих.Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение...
Да попитам, откъде прочетохте, че това е за 9М38М1, аз нещо не открих инфо....байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
Зариваме поредната дупка изкопана от DBRS, оказа се че и в нея няма гърне със злато и продължаваме строго по темата.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Интересно, клипа е украински от 16.07 (ден преди трагедията с Боинга), на минута 4:48 и след това се вижда батарея украински БУКове с все радарите и цялото ЗРК стадо на позиции от мястото на провеждане на АТО- според самите украински надписи. А официално според самите тях там е нямало такова нещо...
Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Нещо бъркаш. Никога не са отричали че имат такива батареи- но те са около щаба на АТО в Изюм. Тегли пергела и ще видиш дали може от там да е стреляно.Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнениеИнтересно, клипа е украински от 16.07 (ден преди трагедията с Боинга), на минута 4:48 и след това се вижда батарея украински БУКове с все радарите и цялото ЗРК стадо на позиции от мястото на провеждане на АТО- според самите украински надписи. А официално според самите тях там е нямало такова нещо...
Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Има се в предвид, че са отричали да имат установки в предполагаемата зона от която да е обстрелян боинга...
Интернет потребители предоставиха репортаж на телевизията на украинското министерство на отбраната „Час Ч“, излъчен на 16 юли, буквално часове преди трагедията с малайзийския самолет. На видеото се вижда ЗРК „Бук“ на украинските ВС, който се насочва към зоната на провеждането на силовата операция в югоизточната част на страната.
Последно редактирано от Самодържец; 28-07-14, 21:15.Всеки трети е шести
Коментар
-
Знам бре омбре- аз знам, ти знаеш, който иска и трябва знае. То от тоя щаб до мястото на инцидента надали е проблем да мръдне за 24 часа марш на скок. Ама га някой се изцепи, че не е така и че нямало и ме дразни. Не ми се търси сега по сайтовете, кой от укр. правителство се плюнчеше, че там нямало, че те не разполагали, че нямали техническата възможност и т.н. Също като лъжовното твърдение на Бородяев от сепаратистите, че се здобили със "Стрела-10" едва на 21.07, а в нета циркулират клипове с него от поне 3 седмици от преди това.Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнениеНещо бъркаш. Никога не са отричали че имат такива батареи- но те са около щаба на АТО в Изюм. Тегли пергела и ще видиш дали може от там да е стреляно.Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Добре де,
братушките имат локатор способен да засича 10см. обект на 2000км.
С него са засичали норвежка ракета. Украйна според вас не е в обсег?байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Коментар
-
Тея ли тучове имаш предвид?Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнениеДобре де,
братушките имат локатор способен да засича 10см. обект на 2000км.
С него са засичали норвежка ракета. Украйна според вас не е в обсег?

Да с тея могат, балистични ракети и някои др. екстри.
Ама проблема не е толкова в радарното засичане, а в конкр. случай обсега на ЗРК. Цел може да засечеш и на 5000км, въпроса е ЗР на какво разстояние фърка.Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Да, точно, това било на 24ч. дежурство.
Като казват че имат и система свой-чужд, ловяла всичко хвърчащо, и то преди 20год. Едва ли са стояли на място. След като вече заговориха за ракета, то записа и със сигурност трябва да го имат.байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Коментар
-
Хуйнята е направена за засичане и предупреждаване от изстрелването на МБР (междуконтинентална балистична ракета) от противника. Казано просташки- някой пуска от точка А МБР, тя отива в космоса и после инерциално от космоса се насочва в точка Б на руска територия. Просто периметъра и зенита, който следи е доста високо и надали ЗРК със своите 10-11 км влизат в обхвата и.Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар