Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

БМ 21 Град е много ефективно оръжие но максималната му далекобойност по спомени беше около 20 километра .
    Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Не е хубава тази работа. Украинците струпват войски на границата с Крим, руснаците пък днес са доставили 64 контейнера от този тип в Крим.

Периметъра на действие е до 300 километра.
    Разбира се това е филмче, като на кино, ама може и да има по-гадни поражения, дето стигат и до България.
    Не вярвам украинците да са толкова тъпи че да провокират пълномащабен конфликт с Русия. Няма да издържат и три дни .
    Последно редактирано от sek.1; 13-07-14, 05:00.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Инфото от къде? .....
      Инфо от руски и украински медии, няма от къде другаде.
      Разбира се с едно наум, че на война всички лъжат, това е част от технологията.
      За това и не ги цитирам.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

руснаците пък днес са доставили 64 контейнера от този тип в Крим..
        Идеята на тази система е освен лесното и масово транспортиране, и това ние тук във форума да не знаем къде, кога и как са транспортирани и разположени.

ама може и да има по-гадни поражения, дето стигат и до България.
        А ние пък защо сме в този мармалад?
        Всеки трети е шести

Коментар

Карта на военните действие от 10.07.2014 от украински източник
          http://politika.eizvestia.com/full/8...ya-infografika

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            ......А ние пък защо сме в този мармалад?
            По косвени разсъждения, вследствие на неизяснени действия на САЩ и Русия.
            Тъй като нямаме поглед върху военните им намерения и не би имало как , трябва да съдим по разни действия, политически и дислокационни.
            Може би Путин, само е отишъл да гледа финала на световното по Футбол, и пътьом се е отбил до Куба ?
            Може би и ние проведохме учение с американците и румънците в Черно Море, случайно ?
            Ама едва ли.
            Но това вече надхвърля обсега на темата.

Коментар

Поне за сега няма никаква активност от страна на НАТО показваща че по някакъв начин ще се намеси в конфликта ако руснаците спретнат един блицкриг на украинците . До тук нищо повече от обичайното показване на мускули .

Коментар

США активно снабжают хунту вооружением. В частности, в н.п Майское (Днепропетровская область) проходят летные испытания 4 вертолета "Аpache"

Източник Twitter

Донецкая Республика
                LZ1UFS

Коментар

Първоначално публикуван от chataloff Преглед на мнение
                  США активно снабжают хунту вооружением. В частности, в н.п Майское (Днепропетровская область) проходят летные испытания 4 вертолета "Аpache"

Източник Twitter
                  Това доста силно ме съмнява. Смяна на техниката не се прави за седмица или две. При положение, че досегашните действия на УВС показаха не особено високо майсторство с Ми-24, които са на въоръжение още от съветско време и би трябвало да са отлично овладяни, то вкарването набързо на друго машина най-много да доведе до заглавия "Свален АН-64" ...

П.П. Дори и в Ирак оставиха на въоръжение руски хеликоптери.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Пресконференция на Стрелков и Бородай от 10.07.2014

Относно биографията на Стрелков - извадка от негов отговор:
                    На вопрос, является ли он сотрудником ГРУ Генштаба или каких-нибудь других спецслужб России и где воевал в прошлом, Игорь Стрелков ответил: «В прошлом я являлся сотрудником Федеральной службы безопасности. Уволился: 31 марта прошлого года я был отчислен из части, в звании полковника, в запас… Да, я воевал в Приднестровье, 5 месяцев воевал в Сербской Боснии (с 30 октября 1992 по 26 марта 1993 года), участвовал в 1-й и 2-й чеченских войнах достаточно длительное время».

Читать полностью на http://news.eizvestia.com/news_polit...o-fsb-rf-video

Коментар

Първоначално публикуван от chataloff Преглед на мнение

Източник Twitter

Донецкая Республика
                      Ан 64 е не само хеликоптер а цял високотехнологичен комплекс от въоръжение . Няколко машини сами по себе си са ефективни колкото и наличните МИ 24 . Освен това въоръжението което използват е принципно различно и искат не искат украинците трябва да си го внасят срещу зелени бележки .

Коментар

Продължавам да съм шокиран всъщност - само днес - един Су25 и един АН 26 ( не е 100% сигурен модела на транспортния) долу. Още една колона на УА разбита.Призив на правителството в Киев към всички мъже между 18 и 50 години да участват в операцията срещу опълченците. 300 войници от УА са се предали днес на стеснението до руската граница. В същото време щурм на Луганск от три направления. Появи се инфо и за разбита колона от бронирана техника на УА, летището в Луганск май преминава ту в едните ту в другите, УА си пробива път натам с многобройна тежка бронирана колона.... Тежки боеве около няколко села... И това само от сутринта... Пък не било война в същото време. Нещата май заприличват все повече на широкомащабна такава. Говори се за много силно партизанско присъствие около Славянск. Е, хайде това може да се очаква. На едно от видеата където удрят самолета се чуват радостни възгласи и ръкопляскане от попадението на жени около камерата.... Същите коментират вече и катапултиране и т.н... Май обикновенното население там взе да свиква с войната?
                        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                          Говори се за много силно партизанско присъствие около Славянск.
                          Говорят по "точката" и за руски солдати, рамо до рамо с украинските опълченци...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                            ...... Май обикновенното население там взе да свиква с войната?
                            Това май е първата война в информационно развита епоха. Доста лъжи се разпространяват и от двете страни.
                            Очевидно информацията вече е оръжие.

Коментар

..
                              Очевидно информацията вече е оръжие.
                              Ми от над 10000 години насам, все си е била.
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                Ми от над 10000 години насам, все си е била.
                                Само че сега възможностите да се разпространяват всевъзможни (дез)информации са несравнимо по-големи от когато и да било в миналото.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X