Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
    Това https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3...1%D0%97%D0%9E) и тава https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...D0%97%D0%9E%29 не използват ли едни и същи боеприпаси?
    Цъ! На Ураган минималното разстояние за стрелба е по-голямо от максималната далекобойност на Буратино.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от housedoktor Преглед на мнение
      Най-вероятно според мен е следното.Автобуса спира до блокпоста за проверка .Вратата се отваря и слизат хора,като някой се разтъпкват и пушат до автобуса а друг явно се е отдалечил да се облекчи и е задействал мина МОН 50. Защо мисля така: Кратера и пораженията по автобуса не приличат на причинени от снаряд или ГРАД - твърде малки са. Обичайна практика е около блокпостовете да има минни полета. На снимките се виждат предупредителни табели и дори в ръцете на войник нещо,напомнящо МОН 50 .Самият характер на пораженията е като от поразяващите елементи на тази мина.
      Тук подробно е разгледана версията за варианта с противопехотни мини. Има доста аргументи "За". Но въпросите ми остават. Или както винаги, ще си останем в сферата на догадките.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение

А и защо си останал с вчепатление, че Буратиното е някво супер-дупер ултимативно оръжие? При едно диеректно сравнение например с БМ-21 губи по доста показатели, а БМ-21 се ползва отдавна.
        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

И аз да кажа, че "Буратино" наистина не е някакво супероръжие. Това стандартно стреля едва на 3.6 - 6 км (в зависимост от използваните ракети), та нещо не мога да видя особено много плюсове в използването му в сравнение с "Град".
        С него има ефектни клипчета в мрежата, та зарад това...
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Украински блокпост.
          Първоначално публикуван от housedoktor Преглед на мнение
          Най-вероятно според мен е следното.Автобуса спира до блокпоста за проверка .Вратата се отваря и слизат хора,като някой се разтъпкват и пушат до автобуса а друг явно се е отдалечил да се облекчи и е задействал мина МОН 50. Защо мисля така: Кратера и пораженията по автобуса не приличат на причинени от снаряд или ГРАД - твърде малки са. Обичайна практика е около блокпостовете да има минни полета. На снимките се виждат предупредителни табели и дори в ръцете на войник нещо,напомнящо МОН 50 .Самият характер на пораженията е като от поразяващите елементи на тази мина.
          А тия двете взети заедно добре показват това, за което Дагобер намеква относно изкривяването на информацията и пропагандата/ако разбира се анализа на колегата е правилен.../
          Всеки трети е шести

Коментар

Знака е по скоро да не се снима!
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
              Знака е по скоро да не се снима!
              Не е. Баш за обозначаване на минно поле си е.

Снимки от линка по-горе, показващи табела непосредствено до автобуса

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:479693_600.png
Прегледи:1
Размер:327.6 КБ
ID:5634796

Име:479409_600.png
Размер:360.5 КБ
ID:5634797

На следващата снимка не трябва много фантазия за да прочетеш "Стой! Ми(ны)"

Име:EZfq1_0TUEM.jpg
Размер:79.0 КБ
ID:5634799

И други в същия район

Име:70674ee9a6b3.jpg
Размер:150.3 КБ
ID:5634798

И са наслагани от страната на пътя, която е противоположна на потенциалния обект за снимане (блокпоста).
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ммда и дупката трябва да са я изкопали с лопата.... , освен ако там не се е взривила и противотанкова мина, защото подобни поражения към земята категорично не могат да бъдат направени от противопехотна мина! Или поне аз засега не съм видял такива.
                Даже да е била МОН 100 взривното му вещество е 2 кг по спомен. На МОН 50 е под килограм! Такова количество само по себе си не може да направи такива поражения. Може и да е имало мини, но ги е задействал външен фактор - снаряд или изстрел от МХ.

Да не говорим, че не виждам абсолютно никаква логика да заминирвам периметъра с насочено действие навътре - т.е. към мен. Чак толкова малоумни невярвам да има. Ако там има мини те трябва да са към полето (КПП-то да им е в тил! )

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                  ... ... ...
                  Пом-пом-помммм... по-по-по-по-помммм...

Ако някой има съмнение как горното отговаря на предхождащите бълбукания - ето нагледно

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                    ... Да не говорим, че не виждам абсолютно никаква логика да заминирвам периметъра с насочено действие навътре - т.е. към мен. Чак толкова малоумни невярвам да има. Ако там има мини те трябва да са към полето (КПП-то да им е в тил! )
                    Тъй като минното поле май е покрай пътя преди КПП-то, дали не е възможно да е минирано с разчет наличие на възможност да се поразят във фланг евентуални нападатели, подхождащи по пътя? Нали мините от този тип могат да се задействат и дистанционно.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

....или от снаряд попаднал в полето?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Интересни мини в тая Волноваха:

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          Интересни мини в тая Волноваха:
                          Апропо, къде са радарите да организират контрабатарейна стрелба??

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                            Апропо, къде са радарите да организират контрабатарейна стрелба??
                            Е па те налични нямат още 10 броя де

на клипа обаче се вижда и "точност" 500м.? Или просто търсят картофи А тука помниш как ми обясняваха, че точност 15м. с артилерия/градове било детска му работа
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Тъй като минното поле май е покрай пътя преди КПП-то, дали не е възможно да е минирано с разчет наличие на възможност да се поразят във фланг евентуални нападатели, подхождащи по пътя? Нали мините от този тип могат да се задействат и дистанционно.
                              Естествено че може (а и трябва!), но на едни 50-100 метра отдалечение от позицията. А според видеото КПП-то е на около 25-30 м ("На око") от мястото на взрива и ако се приеме, че е било минирано с фронт към асфалта, то то попада и баш в сектора на поражение. Не ми се вярва.

Търсим винаги най-сложния вариант, а напрактика нещата се засират по най-простия.
                              Личната ми версия е: Да, било е минирано. Много вероятно по стволовете на дърветата - че е по-лесно и няма да се загуби част от ефекта от разрив, ако мината е затрупана със сняг. Паднал е някакъв артилерийски изстрел и от там насетне си е било въпрос на шанс - може да е изхвърлил мина, която след това е детонирала, може да са станали 100 различни сценария...

П.П.: Минирано с фронт към полето - да подчертая пак!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                Е па те налични нямат още 10 броя де

на клипа обаче се вижда и "точност" 500м.? Или просто търсят картофи А тука помниш как ми обясняваха, че точност 15м. с артилерия/градове било детска му работа
                                И не са те излъгали- ако си направиш труда да различаваш РСЗО и стволна артилерия с лазерно насочване, нещата ще си дойдат на мястото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X