Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжията на известните българи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оръжията на известните българи

Ето и на Бойко Борисов - GLOCK
    Не помня 19 или 17
    Май 19C

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
      Пистолетът на Вежди Рашидов.
      Из интернет четем, че пистолетът е „… АП, система „Браунинг"; пистолет "Браунинг" 7,65-мм…”
      Доколкото знам това е унгарски FEG - PA-63 известен у нас като „АП”

Така е в Интернет

На пистолетите /унгарските/ пишеше АР МВР, като АР трябваше да се чете "Атила пистолет"
      Аз имах същия белгийско производство на FN. Имаше малка разлика в оксидацията с кафеникав отенък и в гърбицата отзад на дръжката.

П.П. Можеха поне в по-хубава кутия да му го сложат, а не както е от склада.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

А все пак това PA-63 с маркировка "АР МВР" или "АР МВР" си е друг модел - питам от любопитсво.

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
          А все пак това PA-63 с маркировка "АР МВР" или "АР МВР" си е друг модел - питам от любопитсво.
          Това РА-63 от каталог ли го извади или от Интернет?
          На нито едно АП не съм виждал да пише РА-63.
          Така, че отговора на въпроси ти е - не знам
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
            Това РА-63 от каталог ли го извади или от Интернет?
            На нито едно АП не съм виждал да пише РА-63.
            Така, че отговора на въпроси ти е - не знам
            От Интернет.
            Обаче производителят последно се е наричал FЙGArmy Fegyvergyбrtу Kft. и през 2005-та е фалирал, така че техен сайт не откривам.
            Само това успях да разбера.

Коментар

За протокола:
              Разрових се в моите източници каталога на А.Б. Жук. За мен той е най-подробен и меродавен. Другото са препечатки и извадки от него. Та..унгарците правят 48М почти копие на Валтер ПП изцяло стоманен. Експортното наименование с надписи на английски и герб на чирените се казва "Валам-48". Та този Валам с корпус от алуминий и в калибър 9х17 е получил името ПА-63. Правят и ПК-59 и Р-61, те са като 48М, но с по-малки размери. АП /Атила пистолет/ много малко се отличава от 48М като корпуса му от алуминий е в бял цвят, другото е оксидирано. Правили са и АКП който е умален вариант на АП.
              АП-тата в МВР се различаваха само по левия чирен, този откъм палеца /и цвета на корпуса/. На повечето имаше ортопедично удебеление на което ляга палеца и е неудобно за носене. Първата ми работа /три АП-та съм прекарал/ беше да се смени този чирен. Сега като се замисля май първите серии приети на въоръжение са били без това удебеление. "Белгийското" АП за което писах го носеше един полковник шеф на пожарната и дали беше гръмнал и пет пъти с него. Дебнех го като се пенсионира и веднага го прибрах. Когато напуснах МВР поради преминаване на изборна длъжност го оставих на КОС-аджията и му казах да ми го пази докато си оправя документите за нещатен и да си го взема пак. Обаче копелето ме излъга, че го е сдал в РДВР-то??? и аз взех друг. После го видях у него и се наложи да се "откупва" в кръчмата .

Коментар

...Обаче копелето ме излъга, че го е сдал в РДВР-то??? и аз взех друг. После го видях у него и се наложи да се "откупва" в кръчмата .
                Така е то...

Коментар

Да не пропуснем господин Сидеров

Коментар

За протокола:
                    Разрових се в моите източници каталога на А.Б. Жук. За мен той е най-подробен и меродавен. Другото са препечатки и извадки от него. Та..унгарците правят 48М почти копие на Валтер ПП изцяло стоманен. Експортното наименование с надписи на английски и герб на чирените се казва "Валам-48". Та този Валам с корпус от алуминий и в калибър 9х17 е получил името ПА-63. Правят и ПК-59 и Р-61, те са като 48М, но с по-малки размери. АП /Атила пистолет/ много малко се отличава от 48М като корпуса му от алуминий е в бял цвят, другото е оксидирано. Правили са и АКП който е умален вариант на АП.
                    АП-тата в МВР се различаваха само по левия чирен, този откъм палеца /и цвета на корпуса/. На повечето имаше ортопедично удебеление на което ляга палеца и е неудобно за носене. Първата ми работа /три АП-та съм прекарал/ беше да се смени този чирен. Сега като се замисля май първите серии приети на въоръжение са били без това удебеление. "Белгийското" АП за което писах го носеше един полковник шеф на пожарната и дали беше гръмнал и пет пъти с него. Дебнех го като се пенсионира и веднага го прибрах. Когато напуснах МВР поради преминаване на изборна длъжност го оставих на КОС-аджията и му казах да ми го пази докато си оправя документите за нещатен и да си го взема пак. Обаче копелето ме излъга, че го е сдал в РДВР-то??? и аз взех друг. После го видях у него и се наложи да се "откупва" в кръчмата .
                    Един познат пенсионер от МВР продаваше чисто ново АП - МВР на няма и 50 изстрела ама и за 100 лева нещо нямаше мераклии .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тука се вижда по-добре С-систематаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:index.jpg
Прегледи:1
Размер:10.1 КБ
ID:5567567

Коментар

Една статия за наградни оръжия
                        http://www.segabg.com/article.php?is...d=2&id=0000401

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                          Една статия за наградни оръжия
                          http://www.segabg.com/article.php?is...d=2&id=0000401
                          Хубава статия.
                          Колкото и да ровя не откривам снимков материал.

Коментар

То повечето от личностите за които е писано в статията трудно можем да ги причислим към категорията известни българи .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пушката на Бенковски

Коментар

Ей, седял съм с часове пред тази пушка, направо до изпадане в транс.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X