Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турски гладкоцевни пушки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Турски гладкоцевни пушки.

Някой да има наблюдения върху Сарсилмаз , Армед.... Гледам първия производител прави военни пушки с по къси цеви но още не съм ги виждал по магазините.

На Стожери и Атсани съм се нагледал ... АТА АРМС и те изглеждат здрави....
    Ама и цените им едни такива надути .... от 700 -до 1200 лв .

От: Турски гладкоцевни пушки.

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
    Някой да има наблюдения върху Сарсилмаз , Армед.... Гледам първия производител прави военни пушки с по къси цеви но още не съм ги виждал по магазините.

На Стожери и Атсани съм се нагледал ... АТА АРМС и те изглеждат здрави....
    Ама и цените им едни такива надути .... от 700 -до 1200 лв .
    Щото им правят цевите в Бреша/Италия/.Там още правят цевите на Бенели.Берета и Франки!!!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Колега, имам Армед с къса /56 см. фиксиран пълен шок/, и дълга цев 71 см. с 5 шока. С късата цев от опора, вкарва бренекетата на около 60-70 метра едно в друго. Дългата, на същото разстояние бие около 30см. по-ниско.Шоковите втулки не се навиват добре в цевта и навярно от там идва проблема, със сачми няма проблеми.Засечки досега не съм имал.Ходя на едър лов с късата цев и бренекета-метла е , а на прелетен с дългата.
      Great Wall Steed 6.

Коментар

От турските, имам преки впечатления от Йалдъз (Звезда), брат ми втора година ползва такава.Моделът, мисля се води YILDIZ SPZ M и тогава нова струваше около 900 лв. Двойно вентилирана цев, 5 сменяеми шока, един спусък със селектор разположен на предпазителя, екстрактор, 12х76, 71 см. дължина на цевите, тегло под 3 кг. Дървесината е по-нисък клас от тази на снимката, но е орех и е напълно прилична.Покритието на цевта отвън не е точно оксидация, а някаква боя (при Стожер съм виждал подобна) , но въпреки това или точно поради това, не се драска лесно. Никакви проблеми при експлоатацията до момента.Лека и прикладеста пушка, подходяща за лов с повече ходене, както и за дами.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Петров Преглед на мнение
          Колега, имам Армед с къса /56 см. фиксиран пълен шок/, и дълга цев 71 см. с 5 шока. С късата цев от опора, вкарва бренекетата на около 60-70 метра едно в друго. Дългата, на същото разстояние бие около 30см. по-ниско.Шоковите втулки не се навиват добре в цевта и навярно от там идва проблема, със сачми няма проблеми.Засечки досега не съм имал.Ходя на едър лов с късата цев и бренекета-метла е , а на прелетен с дългата.
          Колега за колко го купи ? Колко изтрела направи ? Кой модел е ? Аз си бях харесал един Армед с 7+1 и пистолетна ръкохватка и згъваем приклад цената му беше към 530лв но не го открих в магазините . Аз съм фен на военните пушки, скоро пак в нета гледах Един Хатсан Ескорт който е 700 лв камуфлажен но раздуват патроници и цеви точно този модел, а 2010 бяха към 490 лв

Коментар

Сега, по спомени беше около 450лв. плюс късата цев 150лв. Модела е ARMED SAS 12 28. За две години, колкото изстрела съм направил, все с нея са.

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
            Аз си бях харесал един Армед с 7+1 и пистолетна ръкохватка и згъваем приклад цената му беше към 530лв но не го открих в магазините . Аз съм фен на военните пушки, скоро пак в нета гледах Един Хатсан Ескорт който е 700 лв камуфлажен но раздуват патроници и цеви точно този модел, а 2010 бяха към 490 лв
            Ще ти пиша на лични, къде да питаш за този модел.
            Great Wall Steed 6.

Коментар

Според мен в момента турското оръжие е по - добре от руското. Май като гледам от доста години е така. По - добре са изработени и напаснати - първото нещо, което прави впечатление като хванеш в ръка. Оглеждал съм надцевка на Йалдъз, но друг модел на колега ловец. Доста по - изпипана е от ИЖ 27...
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                Според мен в момента турското оръжие е по - добре от руското. Май като гледам от доста години е така. По - добре са изработени и напаснати - първото нещо, което прави впечатление като хванеш в ръка. Оглеждал съм надцевка на Йалдъз, но друг модел на колега ловец. Доста по - изпипана е от ИЖ 27...
                Особено правена 90-97 година с голямата тесла...
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                  От турските, имам преки впечатления от Йалдъз (Звезда), брат ми втора година ползва такава.Моделът, мисля се води YILDIZ SPZ M и тогава нова струваше около 900 лв. Двойно вентилирана цев, 5 сменяеми шока, един спусък със селектор разположен на предпазителя, екстрактор, 12х76, 71 см. дължина на цевите, тегло под 3 кг. Дървесината е по-нисък клас от тази на снимката, но е орех и е напълно прилична.Покритието на цевта отвън не е точно оксидация, а някаква боя (при Стожер съм виждал подобна) , но въпреки това или точно поради това, не се драска лесно. Никакви проблеми при експлоатацията до момента.Лека и прикладеста пушка, подходяща за лов с повече ходене, както и за дами.
                  Малко снимки "на живо" на споменатата пушка
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0051.jpg
Прегледи:1
Размер:142.9 КБ
ID:5566439

Име:DSC_0053.jpg
Размер:152.2 КБ
ID:5566440

Име:DSC_0052.jpg
Размер:207.1 КБ
ID:5566441

Име:DSC_0055.jpg
Размер:224.5 КБ
ID:5566442

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Който може да застане зад това мнение, нека да дойде и да сравним която той си избере гладкоцевка с някоя от моите ИЖ27, които са по над 20 000 изстрела, а най-младата е над 30 години. А имам и много по-стари. За мене руското ловно оръжие е на второ место в света.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X