Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отломка нищожна от винаги храбър народ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отломка нищожна от винаги храбър народ

Дано ми простите алегорията с произведението на Яворов, но снощи си позволих да се разходя в новия градски парк на град Божурище. Парка представлява една малка част от военните поделения на БА (БНА), някои от които създадени още от времето на цар Фердинант и от тази година предоставени на града. В заглавието се съдържат всичките ми коментари. Ако някой е служил там, дано не си познае поделението.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0365.jpg
Прегледи:1
Размер:242.8 КБ
ID:6030348
    Входната алея.

Име:IMG_0396.jpg
Размер:235.6 КБ
ID:6030349Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0366.jpg
Размер:259.0 КБ
ID:6030350Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0367.jpg
Размер:229.4 КБ
ID:6030351Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0368.jpg
Размер:248.4 КБ
ID:6030352Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0369.jpg
Размер:258.6 КБ
ID:6030353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0370.jpg
Размер:219.4 КБ
ID:6030354Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0402.jpg
Размер:176.7 КБ
ID:6030380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0397.jpg
Размер:213.9 КБ
ID:6030381Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0400.jpg
Размер:190.9 КБ
ID:6030384Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0401.jpg
Размер:146.7 КБ
ID:6030385Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0371.jpg
Размер:202.5 КБ
ID:6030355Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0372.jpg
Размер:260.4 КБ
ID:6030356Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0373.jpg
Размер:221.8 КБ
ID:6030357Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0374.jpg
Размер:186.7 КБ
ID:6030358Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0375.jpg
Размер:224.4 КБ
ID:6030359Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0376.jpg
Размер:190.9 КБ
ID:6030360Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0377.jpg
Размер:188.6 КБ
ID:6030361Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0378.jpg
Размер:216.0 КБ
ID:6030362Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0379.jpg
Размер:177.1 КБ
ID:6030363Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0380.jpg
Размер:181.8 КБ
ID:6030364Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0381.jpg
Размер:149.3 КБ
ID:6030365Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0382.jpg
Размер:147.6 КБ
ID:6030366Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0383.jpg
Размер:152.6 КБ
ID:6030367Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0384.jpg
Размер:221.6 КБ
ID:6030368Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0385.jpg
Размер:193.4 КБ
ID:6030369Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0386.jpg
Размер:123.5 КБ
ID:6030370Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0387.jpg
Размер:195.3 КБ
ID:6030371Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0388.jpg
Размер:124.9 КБ
ID:6030372Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0389.jpg
Размер:123.3 КБ
ID:6030373Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0390.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:6030374Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0391.jpg
Размер:141.7 КБ
ID:6030375Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0392.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:6030376Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0393.jpg
Размер:167.7 КБ
ID:6030377Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0394.jpg
Размер:192.1 КБ
ID:6030378Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0395.jpg
Размер:174.2 КБ
ID:6030379
    Прикачени файлове
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

От: Отломка нищожна от винаги храбър народ

Не се сещам някога да сме имали цар ФердинанТ, най-много някое от днешните магарета да мине за РосинанТ...
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пак доста е останало..
      На поделението червен байр в Ямбол вече и основите му вадят братята..
      Какви големи халета бяха и какво приложение можеше да им се измисли.. Не е истина просто..

Коментар

Какъв е тоя градски парк с изоставени сгради, фургони и камиони?
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Не се сещам някога да сме имали цар ФердинанТ, най-много някое от днешните магарета да мине за РосинанТ...
          И аз не се сещам! Имах предвид този:

Фердинанд I, роден като Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски (на немски: Ferdinand Maximilian Karl Leopold Maria von Sachsen-Coburg und Gotha), е княз на България - от 7 юли1887 г. до 22 септември1908 г., когато е обявена Независимостта на България, и цар на България - от 22 септември 1908 г. до абдикирането му на 3 октомври1918 г.

Какъв е тоя градски парк с изоставени сгради, фургони и камиони?
          Как да ти кажа, предполагам, че предстои някакво облагородяване, почистване и т.н. Засега са поставили няколко пейки и кошчета за боклук. Аз в общинските дела не се меся, но ако се вземат адекватни решения мястото ще стане много добро. Има дървета на по 50-60 години. Но си трябват грижи.
          Последно редактирано от SMITH 357; 22-10-13, 16:27. Причина: допълване
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Покъртително. Какво е общото с арменците, освен този ФердинанТ да е бил някой армянТ-джигарханянТ ? Ако ние българите сме храбрия народ-мъченик, то изоставени казарми следва да се счита отломка нищожна от българския народ ?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ще го изядете момчето заради едното заглавие.
              Вижте същността - при този непрекъснато афиширана бедност на държавата (в частност МО), колко безценни имоти са оставени за разграбване.
              Имам някъде снимки от обезкостеното поделение на вр.Дупевица и пустеещата огромна територия на този наистина златен имот.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Покъртително. Какво е общото с арменците, освен този ФердинанТ да е бил някой армянТ-джигарханянТ ? Ако ние българите сме храбрия народ-мъченик, то изоставени казарми следва да се счита отломка нищожна от българския народ ?

Като гледаш как безхаберно се рушат сгради, които са строени с български пари и заради български интереси, какво друго ти идва на ума?
                И, хайде не се хващайте за фонетичната грешка, на всеки се случва!

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                  Ще го изядете момчето заради едното заглавие.
                  Вижте същността - при този непрекъснато афиширана бедност на държавата (в частност МО), колко безценни имоти са оставени за разграбване.
                  Имам някъде снимки от обезкостеното поделение на вр.Дупевица и пустеещата огромна територия на този наистина златен имот.
                  Е, има си хас на Дупевица да се спретне... хотел или, пази Боже, някой да приватизира "този златен имот" ?
                  Наистина има нещо така... хем носталгично, хем подтискащо в картините на разбити и разпъртушинени поделения. Аз също съм се мотал из такива по настояване на децата - напр. на нос Свети Атанас между Бяла и Обзор има изоставена застава + локационна станция и да обяснявам като някакъв ветеран на сина ми напр. и др. непомирисвали партенки младежи: "Ето това е пътеката - тука трябва да прескочиш тия железа без да се спънеш и пребиеш, да минеш по тая греда, да изпълзиш под тия лостове, после да се покатериш на тая стена и да скочиш... В тая тръба като се връщаш от наряд или отстъпваш от караул си завираш пушката с изваден пълнител, дърпаш затвора и щракваш, за да се увери началникът, че оръжието е изпразенно... " Но не мисля, че трябва да се тръшкаме, че поделенията пустеят. Заради много от тях красиви местности едно време бяха забранени за посещение. А, че някой лошо стопанисва нещо... аз никак не съжалявам за разрушеното "Кремиковци", колкото и народ да ми скочи сега...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                    [/B][/I]
                    Като гледаш как безхаберно се рушат сгради, които са строени с български пари и заради български интереси, какво друго ти идва на ума?
                    И, хайде не се хващайте за фонетичната грешка, на всеки се случва!
                    Проблемът е, че в МО-то всеки, който отговаряше за собствеността, при следващо правителство му спретваха наказателно дело. Така почти нищо не се продаде (а можеше), ами просто се... окраде. Сега тия места вероятно ще ги пълнят с бежанци. Защото те за какво друго стават ? За затворнически общежития евентуално.
                    Не тъгувай за тия казарми, съвсем искрено те съветвам - все едно да жалим, че в "Баба Вида" или "Мезек" днес не дрънкат щитове, мечове и доспехи. Просто времената вече са други. Ако имаха архитектурна стойност сградите - иди-дойди. Например винаги съм се чудил ето тази сграда защо е оставена да се руши:

Име:ov4a_kupel_501-300x225.jpg
Размер:28.9 КБ
ID:5529613
                    (минералната баня в кв."Овча купел")

Коментар

Е, има си хас на Дупевица да се спретне... хотел или, пази Боже, някой да приватизира "този златен имот" ? ...
                      Ами санаториум да си направи МО в рамките на София.
                      Прекрасна природа, готова инфраструктура. Даже гаражи има скрити под хълмовете (като за космически кораби ). Гледката е фантастична. При ясно време, дори Рила се вижда.

P.S. За банята върви клюка, че вече е нечия. Заради басейна и парка, разбира се . Не заради близостта на един стадион.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

... аз никак не съжалявам за разрушеното "Кремиковци", колкото и народ да ми скочи сега...
                        До преди около 3-4 години ако имаше късмета(и не само) да вкараш пет твои камиона тая сутрин, ей са вечерта като ги изкарваш вече щеше да си милионер.Сега не зная как е(това за милионерството), ама ако все още е така значи не е съвсем разрушено, щом все още носи милиониПо моя информация новите собственици дори изплащат заплати и предприятието работи, нещо си.А като ги познавам, едва ли го взеха за да не изкарат парички от него.

...Например винаги съм се чудил ето тази сграда защо е оставена да се руши:
                        [ATTACH=CONFIG]640743[/ATTACH]
                        (минералната баня в кв."Овча купел")
                        Според неофициалната, но не и секретна информация тази сграда отдавна се подготвя за приватизация, но кога ще настъпи удобният момент и кой ще я прилапа, а и кой ще прилапа кинтите от рушвета, мълвата мълчи.Според официалната информация как е нямам представа.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Аз служих във Школата. Тогава беше за телеграфисти...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                            Ами санаториум да си направи МО в рамките на София.
                            Прекрасна природа, готова инфраструктура. Даже гаражи има скрити под хълмовете (като за космически кораби ). Гледката е фантастична. При ясно време, дори Рила се вижда.

P.S. За банята върви клюка, че вече е нечия. Заради басейна и парка, разбира се . Не заради близостта на един стадион.
                            А не, молим ви се, там съм си го заплюл за мене...
                            А за клюката споменаха, че била за дезинформация с цел затихване на нечии мераци и подхранване мераците на други, ма знае ли човек.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Ако общината няма нищо против мога да ги отърва абсолютно безвъзмездно от един УАЗ
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X