Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една новина минала леко незабелязано....Големи сме обучители явно.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една новина минала леко незабелязано....Големи сме обучители явно.

България има предложение за обучение на либийски военнослужещи в съвместните поделения със САЩ в Ново село, Безмер и в Граф Игнатиево, обяви министърът на отбраната Ангел Найденов. Той обясни, че това предложение е постъпило през юли от Американското правителство чрез посолството на САЩ у нас.
    "Позицията на министерството е за приемливост на предложението", каза Найденов.
    По думите му предложението на американската страна е за по-активно използване на съвместните военни съоръжения.

Министърът на отбраната обясни, че става въпрос за подготовката на до 8000 военнослужещи в рамките на тригодишни ротации с численост между 150 и 200 човека за период между 5 и 8 години.
    http://www.dnes.bg/politika/2013/09/...ni-bazi.199148

Което показва интересна индикация.... Явно доброто представяне ни родните ОМЛЕТИ и MTT та ни е спечелило славата на добри обучители ... поне на араби де. То не че преди 1989 не се обучаваха пак тука.... Но е интересно.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

От: Една новина минала леко незабелязано....Големи сме обучители явно.

Направо ми се повръща...

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      не че преди 1989 не се обучаваха пак тука...
      Дето е текло, пак ще тече.

Хич не я пропуснахме новината ама някак си беше логична и последователна на други събития.

Коментар

Имах известен допир с иракски обучаеми.... последно тук в НВУ- бяха възприемчиви и доста свестни мъже по принцип. Лично аз не съм против- нали или те или Чичо Сам ще плаща.... Пък все в нещо да сме добри накрая.

Коментар

Имах известен допир с иракски обучаеми.... последно тук в НВУ- бяха възприемчиви и доста свестни мъже по принцип. Лично аз не съм против- нали или те или Чичо Сам ще плаща.... Пък все в нещо да сме добри накрая.
          Има даже много смисъл в това някой като чуе българска реч рефлекторно да набива крак. Освен това бидейки военослужещи, малко е вероятно някой от тях да изостане тука. Не че на мен ще ми пречи, ама патриотарите нещо малко се изнервят, та и пред тях ще има аргументи.

Коментар

Бе когато шефа на кюрдската делегация изгони преводача и на чист български каза "Приятели -нека да да говорим без посредници- аз завършил МЕИ" честно казано никак не ми стана неприятно.

Коментар

Не зная кого и на какво ще обучаваме ..

но написването на подобно нещо ....."Позицията на министерството е за приемливост на предложението", каза Найденов.
              говори че някой е даже не знае значението на думите

http://www.dnes.bg/politika/2013/09/...ni-bazi.199148

.. позиция на приемливост ...

Коментар

Бе когато шефа на кюрдската делегация изгони преводача и на чист български каза "Приятели -нека да да говорим без посредници- аз завършил МЕИ" честно казано никак не ми стана неприятно.
                Според мен по добре да не се заиграваме с кюрди, щото турците са ни съседи......

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                  Според мен по добре да не се заиграваме с кюрди, щото турците са ни съседи......
                  Точно заради това на времето се заигравахме ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Точно заради това на времето се заигравахме ...
                    Да ама с СССР в тила лесно можеше да се перчим!

Коментар

На времето като студент бившия министър на правосъдието проф. (тогава доцент) Георги Петканов ни разказа за изпита на студенти от Авганистан. Преди това получил депеша, че оценките не нрябва да бъдат по-ниски от 4.
                      Та изтегли авганеца билета с два въпроса, мислил две минути, станал и казал, че е готов да говори. Но искал да започне от втория въпрос, което му било и разрешено. Въпросът (от финансово право) бил "Функция на парите". Отговорът бил - "Пари биват два вида - книжни и железни, книжните те са лев, два и т.н, железните са 1 ст, 2 ст. и т.н. По втория въпрос свършил, по първи нищо те може да каже". Петканов зяпнал, но му написал добър 4.
                      Абсурда стигнал до там, че след няколко години получил картичка от главния прокурор на Кабул. Ха, познайте кой бил той.
                      Това ни го разказа през пролетта на 1989 г.
                      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                        Да ама с СССР в тила лесно можеше да се перчим!
                        Нямам спомени да сме се перчили със сътрудничеството с кюрдите. По-скоро беше обратното ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Познаваш го и ти човека . Беше в полицейската мисия в Камбоджа . Къде и как са се намерили в джунглата около Сием Рип не знам ама с втория най голям главорез след Пол Пот седят пият ракия и играят шах . Има доста снимки . Оказало се че завършил ТУ София и познава студентски град по добре от него . Та често му ходил на гости в джунглата .
                          Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                          На времето като студент бившия министър на правосъдието проф. (тогава доцент) Георги Петканов ни разказа за изпита на студенти от Авганистан. Преди това получил депеша, че оценките не нрябва да бъдат по-ниски от 4.
                          Та изтегли авганеца билета с два въпроса, мислил две минути, станал и казал, че е готов да говори. Но искал да започне от втория въпрос, което му било и разрешено. Въпросът (от финансово право) бил "Функция на парите". Отговорът бил - "Пари биват два вида - книжни и железни, книжните те са лев, два и т.н, железните са 1 ст, 2 ст. и т.н. По втория въпрос свършил, по първи нищо те може да каже". Петканов зяпнал, но му написал добър 4.
                          Абсурда стигнал до там, че след няколко години получил картичка от главния прокурор на Кабул. Ха, познайте кой бил той.
                          Това ни го разказа през пролетта на 1989 г.
                          Понеже съм служил в авиацията та пилотите разказваха доста интересни случки за курсантите от арабския свят . Особено крайни бяха за либийците . Единя от инструкторите на майтап казваше хващаш някое куче покрай столовата записваш го курсант в долна и след пет години е пилот първи клас . Либиеца на петата година още не се ориентира в уредите за управление
                          Последно редактирано от sek.1; 19-09-13, 20:01.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Докато карах ШЗО в Шуменското военно училище 96-а година, преподавателите се изказваха не твърде ласкаво за последните обучаващи се там иракчани! Мързел и пълна незаинтересованост да научат нещо! Накрая ги бъзикали че не са научили нищо и нищо няма да могат да уцелят с ракетите си, а ония отговаряли гордо да не им берат грижа щото Садам е богат и там където се стреля една ракета, те ще изстрелят 10 и все ще уцелят.
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

През 1982 или там някъде до към 1984 последователно през СМУ /Средното милиционерско училище/ "минаха" Никарагуанци и Ганайци /май бяха/. Основно обучението беше по тактика...Иначе в стрелковата подготовка бяха добри ..все пак идваха направо от "бойното поле"...От този период си спомням с подробности само никарагуанките
                              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X