Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо бе, братя, защо ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо бе, братя, защо ...

Всеки вижда света малко или много пречупен през призмата на професията си . Ние можем да разсъждаваме за политическите и морални аспекти на дадена война докато на Сибирски както и всеки друг действащ кадрови офицер или войник няма това право . Те изпълняват заповеди . Този труден път в живота си са избрали и ние хората с мирни професии не всеки път ги разбираме .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пък преди 6-а рота в района е имало и втора рота ...

и кой знае още колко ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Когато си дал на Държавата (Империята) най-хубавите си години във военното училище, когато си се отрекъл от елементарните благинки на живота в името на Държавата (Империята), когато твоите връстници са "гонили" момичетата, а ти си служил на Държавата (Империята), когато си проливал кръвта си за Държавата (Империята), когато не момиче, а граничното куче ти е топлило гърба в името на Държавата (Империята), то тогава считам, че Държавата (Империята) няма право да те изостави в името на каквото и да е!
        Противното си е предателство!
        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Винаги било е така, и не вярвам че нещата ще се променят драстично. И не става дума само за Майка-Русия.

Коментар

Въпросите за "целесъобразност" от гледната точка на полевия командир, щабния офицер и политическия ръководител имат понякога различни отговори.
            Имаше един случай с британски патрул в Ирак, който на практика беше изоставен в тила на иракчаните.
            Не ми се търсят сега подробностите - имаше за тях игрален филм и филм по Дискъвъри.
            Гадна история.
            Такива неща се случват сигурно във всички войни.
            За съжаление.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
              Когато си дал на Държавата (Империята) най-хубавите си години във военното училище, когато си се отрекъл от елементарните благинки на живота в името на Държавата (Империята), когато твоите връстници са "гонили" момичетата, а ти си служил на Държавата (Империята), когато си проливал кръвта си за Държавата (Империята), когато не момиче, а граничното куче ти е топлило гърба в името на Държавата (Империята), то тогава считам, че Държавата (Империята) няма право да те изостави в името на каквото и да е!
              Противното си е предателство!
              Звучи много добре, но не е вярно...За да се стигне до това трябва да се тръгне от възпитанието на децата ...от формиране на ново общество ...на нормалните хора....любов към родина ..доверие и уважение към правителство.
              През 2000 година Северна Митровица беше обявена за едно от най-опасните места на света." Спешиха" ни с оборудване наполовина окоплектовано. Липсваха балестичните плочи на противокуршумните жилетки. Писахме месец поне да ги пратят..пратиха допълнително патрони После започнахме сами да се "окоплектоваме"...
              В много случаи бяхме пред евакуация...Тогава някъде в далечината зависваха "чинуци" и един мои добър приятел американец казваше с облекчение.."Идват за мен.."....А ние нямаше какво да кажем...
              Жалко за момчетата..много жалко...Както казваше дядо ми "Войната е свинска работа.." И това обеснява всичко...
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Не се сещам за известен случай в историята на СССР / Русия, където човекът да е бил важен за империята. Винаги хората са били оставяни да умрат или убивани с лекота от техните. Естествено такива случаи има във всяка една империя, та дори и във всяка една държава без да е империя и във всеки един строй. Но някак си мисля, че на СССР / Русия нещо не им дреме много за човешкия фактор, това може би се дължи на огромния човешки ресурс който имат. Не ми се влиза в спорове, просто лично мнение.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Карзай колкото и охрана да има, не са казали, не е увиснал на въжето, виждаш последно време колко ключови фигури си заминаха. Брат му и той имаше много охрана и именно негов охранител му прати жалката сунитска миризлива душица при неговия Алах.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                    Н... просто лично мнение.
                    Не си все още сидял в едни окопи с нас, так че не се захващай с раздаване на епитети. Мога много да раскажа, как много от моите другари давали животи за други своя. Ама не искам да се разхвърлям. Един от най-значайните и все още живи за мен примери виж в пост #375, накратко Роман, зная че ще загине, останал с непълна лента в картечницата за да си прикрие отход на разведгрупа с ранените. Разбира се че е загинал, но с цената на своя саможертва спасил 12 човека. Мен, когат аз бил ранен за ннн път, изнесли две мои момчета, един с изгоряла дясна дланта, а другият без пръсти на ходилото след противопехотната мина.

Так че недей да се расхвърляш много.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      ... Так че недей да се расхвърляш много.
                      Аз си мисля, че говорите за различни неща ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

...Иначе ей тези юнаци могат да (се) пръснат навсякъде, в момента са заети в Сирия.
                        Това е нещото, което много хора се правят, че не разбират, а други наивно вярват, че не е възможно.
                        А някои забравят, че такива като тях бяха под носа ни в югославските войни.

Коментар

Не си все още сидял в едни окопи с нас, так че не се захващай с раздаване на епитети. Мога много да раскажа, как много от моите другари давали животи за други своя. Ама не искам да се разхвърлям. Един от най-значайните и все още живи за мен примери виж в пост #375, накратко Роман, зная че ще загине, останал с непълна лента в картечницата за да си прикрие отход на разведгрупа с ранените. Разбира се че е загинал, но с цената на своя саможертва спасил 12 човека. Мен, когат аз бил ранен за ннн път, изнесли две мои момчета, един с изгоряла дясна дланта, а другият без пръсти на ходилото след противопехотната мина.

Так че недей да се расхвърляш много.
                          Човека говори за стратегическо изоставяне на цели съединения от страна на вишето командване (каквато е и темата), а не за взаимопомощ м/у войниците на полето
                          Последно редактирано от derhunter; 20-10-13, 15:23.
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Е, чак
                            стратегическо изоставяне на цели съединения от страна на вишето командване
                            , я карай по-кротко. Това е война, с вскички присъщи за нея недомислици и грешки на командване, които винаги излизат през носа на войници. Но чак да те СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗОСТАВИ командване - това е нонсенс и абсурд.

Коментар

Наистина говорим за различни неща. Не се и съмнявам, че на тактическо ниво всичко е както трябва, говоря за ония от по-високите етажи, че за тях човешкия живот не е фактор.

Коментар

А за кои от високите етажи е фактор?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X