Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честита 70-та годишнина на Суворовските училища!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Честита 70-та годишнина на Суворовските училища!

Семьдесят лет назад, 21 августа 1943 года, было принято решение о создании Суворовских и Нахимовских военных училищ. Все эти годы суворовцы и нахимовцы составляли элиту офицерского корпуса. Многие из них стали видными военачальниками, талантливыми руководителями, а также политиками, деятелями науки, культуры и искусства - в этих училищах готовили служить Отечеству не только на военном, но и на гражданском поприще.

Братя български суворовци, честито!

И наш неофициален гимн.

От: Честита 70-та годишнина на Суворовските училища!

Аз за малко да се окажа в такова училище . Като почина баща ми през 1979 година едни негови приятели дошли в нас и предложили на майка ми да ме пратят с връзки в такова училище в СССР . Майка ми побесняла изгонила ги с думите аз деца за курбан нямам и повече никога не ги потърсила . За което съм и безкрайно благодарен .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      .....составляли элиту офицерского корпуса.....
      За да има елит на офицерския корпус, трябва да има офицерски корпус, трябва да има държава, при нас.....вие си я имате "с празником"
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Като почина баща ми през 1979 година
        Из Википедии:
        1) Каждый суворовец может назваться кадетом, но ни один кадет назваться суворовцем не может. 2) Кто был суворовцем-пусть гордится, кто им не был-пусть радуется.
        При социализма у нас шестваше легендата, че момчетата в тези училища са само сираци, нещо като "сыновья полка" и стават, видиш ли някакви "робокопи", чийто единствен живот е армията.
        Това така ли е (било) ? Има ли разлика между Суворовски и други подобни военни училища ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          При социализма у нас шестваше легендата, че момчетата в тези училища са само сираци, нещо като "сыновья полка" и стават, видиш ли някакви "робокопи", чийто единствен живот е армията.
          Глупости на търкалета, суворовци са актер Армен Джигарханян, певец и композитор Стас Намин, доктор офталмолог Федоров ( Бог да го прости) и многи други, намерили себе си в гражданският живот.

Коментар

Може само че мене носенето на военна униформа не ме влече никак . Носил съм я две години по задължение . Идеята да си пратиш детето в такова училище сама по себе си не я приемам . В миналото може да е било нормално ама в 21 едва ли .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Честита годишнина ! И аз облякох униформа на 14 г и единственото за което съжелявам е че не я съблякох в зората на демокрацията а чаках до последно . Иначе за годините в училището научих доста практични неща за живота.
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X