Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сайга-мерни прибори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сайга-мерни прибори

По съвет на Back Bone качвам снимки на мерника и мушката на базова Сайга 12.Качвам ги тук, защото в темата е засегнато руското стрелково оръжие.В друга тема говорихме за мерни прибори и там споделих, че мисля да сменя мушката с фибро-оптична, но изказах опасения, че няма да се получи добре и ще ми трябва и друг мерник(регулируем?).Мушки има достатъчно на пазара, но не зная да има подходящ мерник за тази пушка.Ще чакам The Back Bone да погледне тук и да видим ще успее ли да измисли нещо, а пък през това време и от вас кой каквото се сети да пише.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01603.jpg
Прегледи:1
Размер:140.4 КБ
ID:6018187Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01594.jpg
Размер:72.8 КБ
ID:6018188Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01598.jpg
Размер:85.8 КБ
ID:6018189Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01602.jpg
Размер:108.6 КБ
ID:6018190
    Всеки трети е шести

От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Като гледам мушката ти е на резба като на гладкоцевните, така че не ти трябва да сменяш мерника. Просто подбираш мушка с нужната резба и височина. Височината можеш допълнително да регулираш с навиването на мушката. Освен ако искаш и мерника да е фиброоптичен де!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Всичко е възможно, въпроса е колко добре искаш да стане (колко пари си готов да пожертваш). Веднага се сещам за решението от Хивиц - http://www.ramsfs.com/Pages/RAMS12Sights.aspx

Вариантите са много, само пари да имаш.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Като гледам мушката ти е на резба като на гладкоцевните, така че не ти трябва да сменяш мерника. Просто подбираш мушка с нужната резба и височина. Височината можеш допълнително да регулираш с навиването на мушката. Освен ако искаш и мерника да е фиброоптичен де!
        Той си е гладкоцевен.Мен това ме притеснява - че мушката ще ми дойде височко, иначе няма да пипам мерника.Фиброоптичните мушки са по-високи от тази.Но по принцип има мегдан да се намали дебелината в тази част на която се монтира мушката, ще премеря и то ще си покаже.Притеснява ме дали ще успея да наглася точно нещата ако мерника не е регулируем.

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Всичко е възможно, въпроса е колко добре искаш да стане (колко пари си готов да пожертваш). Веднага се сещам за решението от Хивиц - http://www.ramsfs.com/Pages/RAMS12Sights.aspx

Вариантите са много, само пари да имаш.
        Ще инвестирам малко кинти в подобряване на ергономията, докато си взема по-новата и по-яка версия на пушката.Просто ми трябва по-лесно и бързо да се прицелвам, да не търся мушката като в момента, заради зрението.Имам и монтаж за бързомерец, но за момента се отказах от него, когато взема спомената по-нова версия, тогава ще инвестирам и бързомерец за нея и приключвам с гладкоцевното.Догодина по това време ще си взимам нарезното.
        Всеки трети е шести

Коментар

Моя Сайгунов е с висока мерна линия . Ни мушки ми требват ни нищо ! Бързомер на гладкоцевно е излишно !

Име:634731417645994537[1].jpg
Прегледи:2
Размер:40.4 КБ
ID:5498267

Коментар

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
            Моя Сайгунов е с висока мерна линия . Ни мушки ми требват ни нищо ! Бързомер на гладкоцевно е излишно !
            [ATTACH=CONFIG]602647[/ATTACH]
            Шокова ли ти е цевта?
            Всеки трети е шести

Коментар

От: Сайга-мерни прибори

Ако съм те разбрал правилно питаш дали има резба на цевта , както по новите модели ? Не няма но могат да се поръчат от Русия допълнителна приставка за цевта с нарези ! На бг пазара няма нищо за Сайга .... мисля да и сложа едно уивърче точно на болчето дето държи ложата ... ама не знам дали ще намеря въобще ? Слагам и един фенер и готово ...... а и голям пълнител 8 или 10 заряден .

Коментар

Не си ме разбрал.Питах те дали цевта ти е постоянен шок.
                Аз съм й взел нисък страничен монтаж позволяващ монтирането на две екстри.
                Харесал съм си друг модел на сайгата, ама официалния вносител нали е много сериозен човек, та се ослушвам за друг, който може да ми я внесе.
                Всеки трети е шести

Коментар

Не цевта ми не е шокова .... но както казах може да стане ! Явно си харесал бойния модел на сайгата .... ама трудно се намира ! Вече и цивилния модел не се намира освен в НВС. Страничен монтаж .... може .... но аз искам само един фенер около ложата .

Коментар

Така и не намирам фиброоптична мушка, подходяща за моята пушка.Мушки има, но проблема е в това, че са с резба до 3мм.А моята мушка е 3,7мм, цолова резба.Проблема е в това, че за да осъществя монтажа както е фабрично - на резба - ми трябва мушка с по-дебела резба.

Име:DSC01630.jpg
Размер:59.6 КБ
ID:5503766

Име:DSC01627.JPG
Прегледи:2
Размер:27.7 КБ
ID:5503767

М/у другото на "бойния" модел 12С има монтаж пикатини на капака и същия за фенер под цевта, така че страничния монтаж отпада.Също така въпросния капак е на шарнир.
                    Всеки трети е шести

Коментар

А ако капнеш в дупката локтайт от синия и после мушнеш резбата и чакаш да изсъхне!? Това само руснак може да го свърши - на такова детайлче цолова резба, всички на терсене, тия все наопаки!

Коментар

Мисля, че няма да свърша работа по тоя начин.Разликата е голяма, резбата на мушката е 3,7мм, а на фиброоптичната най-голямата е 3мм, явно са си по някакъв стандарт, различен от руския.Освен това отвора за навиване на мушката е проходен.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Не е толкова голяма! Сравнявай вътрешен диаметър (най-малкия) на отвора с външен (най-големия) на мушката, а не двата външни на двете мушки. Ще натъпчеш вътре едно топче хартия колкото да задържи локтайта докато изсъхне! С калай също може да стане (обработваш с гасена киселина, запълваш с калай, пробиваш, навиваш милиметрова резба).

П.П. И с течен метал става (същото като с локтайта). Така си бях закрепил пробката за маслото на скоростната кутия на МЗ-та преди години, 60 000км. аз му направих така и после го продадох. За смяна на маслото нагрявах пробката, течния метал омекваше и пробката се развиваше с ключ.
                          Последно редактирано от sl.daskalov; 24-07-13, 18:39.

Коментар

Не мисля, че ще набутвам топчета хартия, ако стигна до там ще го направя с две капки течен метал.Иска ми се да си намеря подходящия размер резба, за да мога, ако например се счупи мушката, да я заменя с друга, като просто развия тази и навия новата.Все се надявам да успея да намеря мушка и с по-голяма резба.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Скачай с 15 долара и слагай това:

Име:$T2eC16d,!)sE9swm,vStBR0eFVe8Tg~~60_12.JPG
Размер:22.1 КБ
ID:5505357

Не е толкова голяма! Сравнявай вътрешен диаметър (най-малкия) на отвора с външен (най-големия) на мушката, а не двата външни на двете мушки. Ще натъпчеш вътре едно топче хартия колкото да задържи локтайта докато изсъхне! С калай също може да стане (обработваш с гасена киселина, запълваш с калай, пробиваш, навиваш милиметрова резба).

П.П. И с течен метал става (същото като с локтайта). Така си бях закрепил пробката за маслото на скоростната кутия на МЗ-та преди години, 60 000км. аз му направих така и после го продадох. За смяна на маслото нагрявах пробката, течния метал омекваше и пробката се развиваше с ключ.

За калай - забрави. Особено пък сега с тез евро изисквания за калай-а дето ги имаме...

Локтайта става, но трябва да се избере правилния. Така наречения "течен метал" демек епоксидно лепило има и на локтайт, но точно този тип не издържат на удар. Само качествен осигурител на резба.
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X