Здравейте, искама да обсъдя с вас някои свои лични виждания относно стрелковата подготовка и въобще изграждането на оръжейна култура на младежите. Мисля, че въпросът остро стои на дневен ред, защото вече няма ОСО, където младежите могат да тренират безплатно военно-приложни спортове, няма и наборна военна служба, където да пипнат оръжие и да се научат да боравят с него. Затова смятам, че в настоящия момент всеки трябва сам да обучи децата си, да ги води по стрелбища, да им предаде своите знания и умения. Жена ми ме обвинява, че уча децата на милитаризъм, но аз виждам интерес у тях(включително и в момичетата) и съм доволен!
Моят син е на 13г. и стреля отлично с флоберка, с или без оптика. Понякога даже ме бие на дуелна стрелба.
С пистолет стреля точно, но още са му слаби ръцете, трудно зарежда и лесно отмалява. Отдавна ме врънка да го уча да стреля с ловна пушка по бързодвижещи се цели, но досега все го отбивах, че няма да издържи отката. Тази неделя му дадох за първи път да стреля с 16-ката и вижте какво прави:
Не може да скърши пушката, но има усет за стрелбата! Значи ще стане нещо от "компютърното"поколение!
Моят син е на 13г. и стреля отлично с флоберка, с или без оптика. Понякога даже ме бие на дуелна стрелба.

Не може да скърши пушката, но има усет за стрелбата! Значи ще стане нещо от "компютърното"поколение!

Коментар