Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелкова подготовка на младежите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стрелкова подготовка на младежите

Здравейте, искама да обсъдя с вас някои свои лични виждания относно стрелковата подготовка и въобще изграждането на оръжейна култура на младежите. Мисля, че въпросът остро стои на дневен ред, защото вече няма ОСО, където младежите могат да тренират безплатно военно-приложни спортове, няма и наборна военна служба, където да пипнат оръжие и да се научат да боравят с него. Затова смятам, че в настоящия момент всеки трябва сам да обучи децата си, да ги води по стрелбища, да им предаде своите знания и умения. Жена ми ме обвинява, че уча децата на милитаризъм, но аз виждам интерес у тях(включително и в момичетата) и съм доволен!
    Моят син е на 13г. и стреля отлично с флоберка, с или без оптика. Понякога даже ме бие на дуелна стрелба. С пистолет стреля точно, но още са му слаби ръцете, трудно зарежда и лесно отмалява. Отдавна ме врънка да го уча да стреля с ловна пушка по бързодвижещи се цели, но досега все го отбивах, че няма да издържи отката. Тази неделя му дадох за първи път да стреля с 16-ката и вижте какво прави:

Не може да скърши пушката, но има усет за стрелбата! Значи ще стане нещо от "компютърното"поколение!
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

От: Стрелкова подготовка на младежите

Много добро начинание!!!
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Не само браво, малкие цепи мрака, страхотна стрелба и евала на теб за начинанието, аз също учех моето чаве женско на 4ри годинки да стреля с газеняка и да знае кое как защо...
      По чужбинско обаче още нямам оръжие, тук дори и ножовете над 7см забранени а Въздухарките се водят Огнестрелно Бойно оръжие )
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Браво,насърчавай го,стреля смело и при това точно,има доста добро самообладание за годините си.
        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Само не пускай кучето на огневата линия че все пак е дете . Точно в тази възраст се 13 - 15 години се почва . По рано е трудно щото е тежичко закъснееш ли пък интерес в тинейджърските глави трудно се възбужда .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

По стрелбищата в София ни дават да стреляме само с 22-ри калибър, на 12 сме
            Малкият се справя сам със зареждането, отстраняване на засечките и процедурите при започване/приключване на стрелба с Марголин. Винаги под плътен мой контрол.

Бих черпил някой от компетентните колеги, ако може да му проведе кратък курс, с оглед продобиване на правилни навици.

Коментар

По отношение на оръжията и режима честно казано малко завиждам на американците. Там законите са много по-либерални и младежите от малки боравят с оръжие. В мрежата има много клипчета на тийнейджъри, които стрелят, ловуват хищници с примамване и т.н. Ето например този малчуган Койоти Кид:
              http://www.bing.com/videos/search?q=...ail&FORM=VIRE7

Коментар

Ха а аз си мислех че само аз съм изтрещял......за моите им взех един Ruger MK III и бяха баткото на 5 а дъщерята на 4 като ги водих да думкат та от тогава само за това се говори!Но за сега ги възпирам за да разберат че оръжието не е играчка а оръжие което може да наранява!Като попораснат още малко пак ще ги пробвам............то под крушата ябълка не пада!
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Аз също бих взел еди малокалибрен пистолет с такава цел, но режимът на придобиване на КНО е тегав Затова наблягаме на дългото. Очевидно сина вече се справя с отката и скоро ще му дам да стреля и с карабината. От известно време ме врънка....

Коментар

Моя е на 14, стрелял е само с въздушна на панаирджийско стреблище, тренира Кънтър страйк, но и там не е добър.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ехей, как Ви се кефя...
                      Аз съм на 21, така искам да има казарма... Искам да боравя с оръжие. Искам да знам кое,как, защо и т.н.
                      Как се разглобява, кое как се прави, кое защо... Ак47, как се разглобява и всичките тем подобни работи. Кое трябва да се чисти, кое трябва да се подмени, ако не е хубаво (изобщо трябва ли да се подменя). Такива неща,жалко, че повечето неща ги научавам от клипчета в интернет.
                      Имам доста приятели ловджии с който ходя някой път на разходка, а и на лов. Стрелял съм, много ми харесва. Тук в Хасково има едно стрелбище, но много скъпо да отидеш да стреляш. http://geodar.hit.bg/bg/uslugi.html (или поне, аз така смятам)
                      Радвам ви се, че позволявате на децата си такъв допир до оръжие/я, а и стрелба.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                        Стрелял съм, много ми харесва. Тук в Хасково има едно стрелбище, но много скъпо да отидеш да стреляш. (или поне, аз така смятам)
                        Кеф цена няма!
                        От казармата не си изтървал кой знае какво!
                        Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                        ,жалко, че повечето неща ги научавам от клипчета в интернет.
                        и аз първия път като разглобих Рюгера гледах клипче в тубата как да го сглобя..............голямо зверене падна!Който е разглобявал знае за какво иде реч!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Според мен трябва да има някаква военна подготовка, дори и да е за 1 месец.
                          Много малко тийнейджъри, знаят как се пали огън, опъва палатака, а да не говорим, за стреляне. Недей се боже се случи нещо, трябва да се знае как да се реагира.
                          Така е кеф цена няма. Студент съм, а и не мога да отделя 30 - 40 лв, да отида да пострелям, надявам се след време, вече да си го позволя.
                          Добре,че са тези клипчета, че иначе не знам какво щях да правя, как да си задоволя любопитството.

Коментар

То от известно време се говори, че ще въвеждат НВО (Начално Военно Обучение) в училищата, но нищо не се прави. Трябва да ви кажа, че по НВО съм научил много- повече за общовойсковия бой, отколкото в казармата(бях танкист). На военния лагер беше много интересно- учехме се да се ориентираме по азимут, да се окопаваме, да поставяме мини(противопехотни, противотанкови), стреляхме, хвърляхме гранати в мишена, разглобявахме оръжие( АК, ПК ) и т.н. Правехме марш- наскок( включително и вечер до кръчмата, която беше на 5-6 километра. Взводният казваше:- "който иска да пие бира ще бяга с мен до кръчмата") Ако тогава имаше пейнтбол- оборудване тактиките щяха да са мнооого интересни. Дигаха ни през ноща по тревога и тренирахме отбрана на лагера. Въобще купон!!
                            Дано да въведат НВО и да го направят интересно за децата.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              То от известно време се говори, че ще въвеждат НВО (Начално Военно Обучение) в училищата, но нищо не се прави. Трябва да ви кажа, че по НВО съм научил много- повече за общовойсковия бой, отколкото в казармата(бях танкист). На военния лагер беше много интересно- учехме се да се ориентираме по азимут, да се окопаваме, да поставяме мини(противопехотни, противотанкови), стреляхме, хвърляхме гранати в мишена, разглобявахме оръжие( АК, ПК ) и т.н. Правехме марш- наскок( включително и вечер до кръчмата, която беше на 5-6 километра. Взводният казваше:- "който иска да пие бира ще бяга с мен до кръчмата") Ако тогава имаше пейнтбол- оборудване тактиките щяха да са мнооого интересни. Дигаха ни през ноща по тревога и тренирахме отбрана на лагера. Въобще купон!!
                              Дано да въведат НВО и да го направят интересно за децата.
                              Още преди 4 години, когато бях в 10 клас, говориха, за тази Военна Подготовка...
                              Но само с говоренето си остана. Никой не действа в наша полза, в наш +... (за съжаление)
                              Пейнтбола е доста интересно. Поне това да го бяха вкарали в училище.. Развива нападение, самозащита. Всичките що - годе нужни неща, за мини война.
                              Жалко, че в България много се говори, а малко се действа.
                              Това което Вие сте преживели е доста готино, слушал съм, чувал съм много военни истории.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X