Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Медицинска статистика на ОКСВА ( 40-а Армия, Афганистан).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Медицинска статистика на ОКСВА ( 40-а Армия, Афганистан).

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Не знам, аз пък имам впечатление, че от Афганистан повечето момчета са се завърнали помудряли и по-възрастни от свои набори, с твърди установки и погледи върху живота.
    По принцип това важи въобще за военната служба . Там се научаваш да взимаш решения и носиш отговорност за действията си . Както казваме тук бързо разбираш че не всичко което хвърчи се яде . Няма мама и тате само другаря до теб .
    Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение

П.С. Наскоро гледах филмче за Дагестанската операция, та един офицер разказваше че контрактниците се разпознавали много бързо, защото във всякакви условия успявали да си създадат нормални битови условия, а наборниците - не.
    Нормално е все пак това са хора избрали за професия войната . Там е разликата изборът е доброволен дали да подпишеш договор и да живееш по този начин . Докато при наборната служба нещата в по голямата си степен са принудителни и единствената переспектива е уволнението .
    Последно редактирано от sek.1; 28-04-13, 20:05.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Нормално е все пак това са хора избрали за професия войната .
      Хм, без да се познавам лично с тези хора, бих предположил, че това са хора принудени да изберат войната като професия. Основно от недоимък. И от наборниците ги отличава единствено опита. Не си представям здрав, прав, улегнал мъж, дето ще си зареже семейството и ще тръгне да гърми по други хора в г@за на географията просто за кеф. Та принудата дали ще е законова, или икономическа - все същия анус. За професия войната си я избират само кадровите офицери. Чест и почитания за което.
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Хм, без да се познавам лично с тези хора, бих предположил, че това са хора принудени да изберат войната като професия. Основно от недоимък. И от наборниците ги отличава единствено опита. Не си представям здрав, прав, улегнал мъж, дето ще си зареже семейството и ще тръгне да гърми по други хора в г@за на географията просто за кеф. Та принудата дали ще е законова, или икономическа - все същия анус. За професия войната си я избират само кадровите офицери. Чест и почитания за което.
        И във форума има . С някои изключения от написаното обаче .
        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Чак принудени, да бе да! Откога понятие ВОИН станал толкова низък и долен, че МЪЖЕТА са принудени да тръгват по него?! Пацифизъм но пасаран!

Коментар

Да убиваш други хора не е особен повод за гордост.
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Тая професия май е по стара и от другата считаната за най древна. Има хора които са си родени за тая работа и хора които обстоятелствата ги правят такива . За някои мотивацията са парите за други идеите за трети приключенията и тнт. Наемнически организации по тоя свят дал господ колкото искаш и до колкото знам не страдат от липса на кадри . Най голямата е френския чуждестранен легион . Обикновено в нашата армия влизахме добре мотивирани че това което правим е нужно на родината и вътре по някое време се късаше нишката . Като видиш командирите чантаджии които едвам дочакват края на работното време а още от обед почват на твърд алкохол почваш да се питаш абе аз защо въобще съм тук ? И от там нататък гледаш службата да минава по най лекия възможен начин . Въпреки всичко пак от армията излизаш обикновено вече здраво стъпил на земята .
              Чак принудени, да бе да! Откога понятие ВОИН станал толкова низък и долен, че МЪЖЕТА са принудени да тръгват по него?! Пацифизъм но пасаран!
              И какво не сте имали проблем с мотивацията през оная война ли ? Никога не си си задавал въпроса като седнеш да вечеряш а някои от тези с които си закусвал вече са груз 200 защо загинаха ? Какво правим тук където и камъните не ни искат ? Тези въпроси не са мои според Игор още на втория месец всеки войник си ги е задавал . Ако си бил офицер може и друго да е било . По голяма заплата ; издигане в службата ако оцелееш и тнт . Ама за обикновените войници каква е переспективата ? Груз 300 без някой крайник ?
              Последно редактирано от sek.1; 29-04-13, 06:04.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                Да убиваш други хора не е особен повод за гордост.

Ама не всеки го разбира.

Коментар

В повечето държави в тоя свят закона приема че след 18 години човек е способен да направи осъзнат избор . Всеки решава сам за себе си по какъв път ще тръгне . Щом някой го влече цял живот да го разхождат като простинало магаре из страната (и не само) и да носи униформа да си я носи . На времето като почина баща ми негови приятели предложили на майка ми с връзки да ме пратят в суворовско училище в СССР . Майка ми хванала едно дърво и ги изгонила от къщата и никога повече не ги потърсила та освен за всичко друго и за това съм и безкрайно благодарен .

Коментар

Във форум има човек, българин, който доброволно отишел да се учи в Москва в Суворовското училище, и не съжалява за това. Аз съм също завършил СВУ и не съжалявам и не вайкам, че виж ти несъм имал детство.
                    Всеки сам си избира пътя в живота.

Коментар

Какъв избор можеш да направиш като си на 9 години ?

Коментар

Момчета на 9 години нямат ли мечти и желание да станат да кажем военен, космонавт или банкер?

Коментар

Имат, ама сложните причинно-следствени взаимовръзки се изграждат от 7 до 11-тата година - т.е. почваш разумно да мислиш след 11-тата година. До 7-та година се трупа само фактология и първични връзки.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Момчета на 9 години нямат ли мечти и желание да станат да кажем военен, космонавт или банкер?
                            Не съм психолог но закона е дефинирал че под 14 години не можеш да носиш наказателна отговорност защото не осъзнаваш последствията от действията си . Това е на базата на доста изследвания в тази област. За това родителите взимат решенията . В тая възраст децата искат да станат това което най често виждат по телевизията . Защо си мислите че само вие военните работите за отбраната на страната ? Кой създава брутния вътрешен продукт за да има пари за армия ? Хиляди инженери като мен работят и създават технологии за да получите най доброто оръжие . Нали не мислиш че примерно Т 90 ; Булава пък и най обикновения АК са паднали от небето ? Тези по три милиарда долара на година които сте стрували на СССР в Афганистан някой първо е трябвало да ги изкара . И това не са изкукалите пенсионери в ЦК а хората работещи на полето и в заводите . Няма бедна държава със силна армия . Изключваме Северна Корея защото там цената е геноцид спрямо собствения си народ .
                            Последно редактирано от sek.1; 30-04-13, 04:51.

Коментар

Всичко това е вярно. Армия нищо не произвежда, само потреблява. Но без силна държава няма да си остане задълго такава.

Коментар

Ние сме нагледен пример .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X