Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Ами на въоръжение е Вепра в Германия
    В източна Германия ли?
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      За да допълня картинката - имам чисто нов АК 74 след порядъчни ъпгрейди на разположение....седи си между Г 36 ците , 416 ката и зиговете 550/551/552/553. Стрелял съм и с такъв порядъчно.... ами- не е като М 4 ка..... да се чете - по- зле е. Иначе за малокалибрен калашник притежавам може би най добрия такъв.... Правен от IMI във времената когато цената на производството е нямала значение. Вика му се Галил SAR.
      Как ги притежаваш тия ... автоматичното е забранено за цивилни ? Да не са вариянти на СЛР с премахнати автоматични режими .... няма как м 4 да е по добър от Ак 74 в всичките му варианти .... Галил си е мъртвороден проект !

Шмайзер си е немската Сайга !

Коментар

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
        Абе човек що се изказваш като посланик на господ на земята ей това не го разбирам .... къв напредък ги гони американците бе ... използват руски ракетни двигатели , руснаците ги качват в космоса и ги свалят и използват и руската тоалетна.... Вепр 12 е на въоръжение в 17 натовски държави . не само в бундесвера ! Италянците имат СПАС 15 , но си накупиха и Вепр , Американската полиция Сайга .... Айде почвай да отричаш Аз не защитавам нито руското нито американското просто съм обективен ..... А за германците само суперлативи
        Бясно куче не съм алкохолик пия само бира ... водка не !
        Време ти е да минеш на водка.... може да помогне... Това че Риа- новсти е публикувал един пасквил и той е бил разпространен като факт - не го прави факт. А тва за руските двигатели - отдавна съм го написал - факт- щото са бизнесмени - и им излиза по евтино да си купят- ще си купят. За разлика от руския самороден гений който се счупва да ппреоткрива топлата вода , най- често с върхова технология на потапянето на топки обогатен уран в студена. Посланик на господа на земята не съм ама съм пипал и стрелял с неща дето ти повечето и на картинка няма да ги познаеш. Та един вид по темата моем да претендирам за неква импотентност ъа... компетентност.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Mad Dog няма смисъл да му отговаряш....

Колега snap, пак ти казвам, поне прочети темата, цялата. Тука не сме си играли да пишем за "тоз дето духа" и накрая да дойде някой и да плюе на всичко. Тук нещата са подкрепени с факти, тестове и доказателства. Всички факти лежат на база личен опит, това не го забравяй и го имай в предвид. А сега на въпроса ми към теб: Ти кой/какъв си? Сподели твоите реални за и против подкрепени с доказателства.

Коментар

Как ги притежаваш тия ... автоматичното е забранено за цивилни ? Да не са вариянти на СЛР с премахнати автоматични режими .... няма как м 4 да е по добър от Ак 74 в всичките му варианти .... Галил си е мъртвороден проект !

Шмайзер си е немската Сайга !
            Галила ми е личен и е на единична, имам си и български АК със странично сгъваем приклад и али бали - също на еденична. Другите са ми служебни - което не ми пречи да се забавлявам с тях колкото ми душа иска.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
              Mad Dog няма смисъл да му отговаряш....

Колега snap, пак ти казвам, поне прочети темата, цялата. Тука не сме си играли да пишем за "тоз дето духа" и накрая да дойде някой и да плюе на всичко. Тук нещата са подкрепени с факти, тестове и доказателства. Всички факти лежат на база личен опит, това не го забравяй и го имай в предвид. А сега на въпроса ми към теб: Ти кой/какъв си? Сподели твоите реални за и против подкрепени с доказателства.
              Чакай ся аз тамън да му предложа един бас на вързано...... Ето с кво си играя като ми се доиграе:

Коментар

Бате хубаво е че си стрелял много но не си единствения ! Може и да не съм стрелял с оръжия дето ти си ги държал но на картинка ще ги позная ! Даже и за компетентнос прейЙграваш преобразуваш я някак си в яловост
                Последно редактирано от derhunter; 24-03-13, 21:43.

Коментар

Усещам, че до утре безсмисления разговор, който се води, ще го няма от темата )

Коментар

Бате хубаво е че си стрелял много но не си единствения ! може и да не съм стрелял с оръжия дето ти си ги държал но на картинка ще ги позная ! Даже и за компетентнос прейграваш преобразуваш я някак си в яловост
                    Може - ама пък баш от тебе със сигурност съм стрелял много повече. И ако прочетеш малко по назад в темата съм описал и с кво. Щото не знам ти кво работиш ама аз един вид тъй да се рече се занимавам професионално с оръжия и стрелба- и това последните некви си 15 години. И мога да претендирам, че най- голямата колекция съвременни образци стрелково въоръжение в България ми се намира в обсега на пипалата 5 дена в седмицата.

Коментар

Момчета аз не съм тук да оплювам някого или някое оръжие ... фактите за м 16 и ак ги знае Бойко Б.
                      Всеки си хвали бангията ! Г 36 на ХиК е лидера

Лудо куче , какво ще кажеш за Сайга 20

Коментар

И сега е момента да ни обясниш как АК е по добър и от 416...

Коментар

На времето отидохме да купуваме пистолет ЧЗ 52 на един приятел . Мястото беше зад площад Гарибалди някаква дъщерна фирма беше или на Кинтекс или на военните . Та там ни посрещна един стар оръжеен търговец и понеже нямаше много работа даже никаква нямаше освен нашата покупка се заприказвахме за оръжейната търговия и цените . Човека каза че през живота си е продал от пистолет до самолет и пак стана въпрос за АК . Тогава много актуално оръжие беше Щаер АУГ което като го сложиш под АКто и се чудиш как и какво да му сравняваш . Тогава човека извади ценоразписа базовата цена на АУГ беше малко над 4 000 долара а на български АК около 100 долара и ми зададе въпроса : Ако имаш да въоръжаваш 200 000 неграмотни чернилки кое ще купиш ? При положение че половината няма да преживеят да изстрелят и един боекомплект . Тук спора за предимствата и недостатъците приключи и заговорихме за жени
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Бях обещал да не се обаждам, а само да чета и да питам, ама колегата Snap има нужда от малко историческо ограмотяване (освен другото...)! Северен Виетнам чисто технически губи войната, или казано по друг начин - победата му е пирова и това според самите виетнамци! "-Ако бомбардировките над северните ни територии бяха продължили още две седмици, нямаше да имаме друг избор, освен да обявим капитулацията си!". Цитата е на Хо Ши Мин (предполагам знаеш кой е). Причината за това е напълно изчерпания ресурс за водене на война, който дори и братските КНДР и СССР не са могли да поддържат над санитарния минимум (в това число и като бройки ново автоматично стрелково оръжие и боеприпасите за него). Тук говорим за 20 годишна война (1955 г. - 1975 г.) на изтощение, която американците прекратяват поради вътрешни (техни си) проблеми (чети за аферата "Уотъргейт"). Към 1975 г. янките имат пълно въздушно господство и систематично изравняват със земята всичко което минава за НЯКАКВА вражеска инфраструктура (ако не си виждал бомбен килим на В-52 - чукни в тубата да видиш). Американците не са губили тази война, а просто са заеб@али "южняците"! Има съществена разлика, нали..?!

Извинявам се на останалите за отклонението от темата, но поне колегата да понаучи нещо...

Коментар

Момци, хубаво си говорехте за пушки и пищови. Интересно ми е да чета темата, ама не вкарвайте политиката в нея с вицове като горния, моля...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Момци, хубаво си говорехте за пушки и пищови. Интересно ми е да чета темата, ама не вкарвайте политиката в нея с вицове като горния, моля...
                                А аз ти препоръчвам да почетеш малко, преди да даваш кфалификации:http://knizhen-pazar.net/index.php?o...9C%D0%B8%D0%BD

А докато ти доставят книгата можеш да прочетеш за "Плана Маршъл" за възстановяването на Виетнам, на президента Джонсън (за какво е, поради какво е и защо е)... Абе като цяло вземи прочети всичко за тази война! Може и филми да гледаш, ама няма да е същото... Апропо - в тази война се използва и химическо оръжие - Agent Orange, а също и Orange II, Purple, Green, Dinoksol и Trinoksol (викали са му "пестициди" по него време), от което още не могат да се оправят! Виетнам дава 2 000 000 жертви (оставям коефициента да го смяташ сам)! Можеш да хвърлиш и едно око тука:http://militero.wordpress.com/2010/0...etnam-air-war/ - има доста интересна информация. Казвайки "към 1975 г." имам предвид края на войната, иначе ако трябва да съм хирургически точен - нещата загрубяват (от към бомбардировки) още през 1968-ма. и признанието на Хо Ши Мин касае края на бомбардировките които именно Джонсън заповядва, ама ще отплеснем много темата. Ако искаш да отворя една отделна тема и да си говорим там. С радост ще ти дам възможност да ме убедиш, че разказвам вицове...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X