Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжията през обектива...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оръжията през обектива...

Разликата веднага проличава когато ги вземаш в ръцете. Едното е голямо тежко парче желязо, другото вече е приказка.

Коментар

Е сега ти скочиха пак....... Заради приказката.

Колко им е разликата в грамове?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

АК-47 с празен пълнител 4,3 кг, АКМ с празен пълнител 3,14 кг. Както се казва при нас - Почувствуйте разницу!

Коментар

Е, от къде пък са му свалили цяло кило?
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Цевната кутия на АК-47 била е фрезеровано от цялото парче стомана, на АКМ-то му е цевната кутия е от щампована ламарина. Капака на кутия на АКВ е също е щампован от по-тънка ламарина, за здравината тя е направена профилирана с тн ребрата на жесткостта/гъвкавоста/. Пълнители на АКМ са също преработени, но без никакъв проблем може да се исползват и старите гладки пълнители на АК-47 и тн, и тн, и тн...
            Последно редактирано от derhunter; 11-08-13, 20:43.

Коментар

Аз служех с АКМС само че от по новите с бакелитова ложа и бакелитовите пълнители . В действителност има доста осезаема разлика в теглото и най вече в поведението при стрелба . Много по балансиран е спрямо АК 47 и практически почти не тегли нагоре . За мене това е най доброто изпълнение на АК . И аз не се бях замислял че има толкова много разлики .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добре де.В БА има ли на въоръжение АКМ/АКМС с муфа ,на която дулният срез е с наклон 45градуса?Аз лично съм виждал само такива

Коментар

Имаше ги . Поне във ВВС в доста поделения .

Коментар

Ето и другите промяни по АКМ:

• увеличенная прицельная дальность стрельбы (с 800 м до 1000 м);
                    • новая штампованная ствольная коробка, что позволило снизить массу автомата;
                    • приподнятый вверх приклад, что приблизило точку упора к линии стрельбы;
                    • добавлен замедлитель срабатывания курка, позволяющий затворной раме стабилизироваться в крайнем переднем положении перед очередным выстрелом для повышения устойчивости автомата и увеличении кучности боя;
                    • повышена устойчивость в горизонтальной плоскости за счёт переноса точки удара затворной рамы в переднем положении с правой стороны на левую.
                    • дульный компенсатор, который увеличил точность стрельбы из неустойчивых положений (на ходу, стоя, с колена). Вместо него на резьбу могут устанавливаться ПБС или насадка для стрельбы холостыми патронами;
                    • введён короткий (клинок 150 мм) отъёмный штык-нож, имевший скорее хозяйственно-бытовое, чем боевое назначение. Вместо второго лезвия он получил пилку, а в сочетании с ножнами мог использоваться для перерезания заграждений из колючей проволоки.

Не мога да ги преведа на български, щото не ви знам термините.

Коментар

Айде един опит за "симултанен" превод:

* увеличена е дистанцията на прицелна стрелба (от800 на 1000м);
                      * нова щампована цевна кутия, което позволи снижаване теглото на автомата;
                      * приповдигнат нагоре приклад, което приближи точката на прикладване към линията на стрелба;
                      * добавен е забавящ сработването на спусъка механизъм, позволяващ на затворния блок да се стабилизира в крайно предно положение преди поредния изстрел за повишаване устойчивостта на автомата и увеличаване групираността на попаденията.
                      * повишена е устойчивостта в хоризонталната плоскост за сметка на пренасяне точката на удар на затворния блок в предно положение от дясната на лявата страна.
                      * дулен компенсатор, който повиши точността на стрелба от неустойчиви положения(от движение, от право положение, на едно коляно). Вместо него на резба могат да бъдат поставени ПБС??? или приставка за стрелба с халосни патрони;
                      * въведен е къс(острие 150мм) свалящ се щик-нож, който има по-скоро стопанско-битово отколкото бойно предназначение. Вместо второ острие той има трионче, а в съчетание с канията може да се използва за прерязване на заграждения от бодлив тел.
                      Ако някой разтълкува и това ПБС, всичко ще е почти разбираемо за широките маси.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Увеличена прицелна далекобойност от 800 на 1000 метра . Нова щампована цевна кутия която снижава масата на автомата . Повдигнат нагоре приклад който приближава линията на упора към прицелната линия . Добавен забавител на сработването на чукчето който позволява на затворната рама да се стабилизира в крайно предно положение пред поредния изстрел с цел повишаване на устойчивостта на автомата и подобряване на групираността на попаденията . Повишена устойчивост в хоризонталната плоскост за сметка на изместената точка на удар на затворната рама от дясно в ляво . Дулен компенсатор който увеличава точността на стрелба от неустойчиви положения на тялото в движение прав и от коляно . На негово място на резбата могат да се завиват ПБС или муфа за стрелба с халостни патрони . Въведен е нов къс нож 150 мм . Свалящия се щик - нож има по скоро битово от колкото бойно приложение . Вместо второ острие има трион а в съчетание с канията може да се използва за рязане на бодлива тел . Не съм преводач ама толкова съм учил в средното С колега сме писали заедно . ПБС прибор безшумной стрелбьи . Някъде се среща и като прибор безшумной и безпламенной стрелбьи или казанано нашенски заглушител . Две години го носих държал съм в двете си ръце АКМС и стария АК 47 един до друг но толкова много разлики не съм намирал . Ножовете при нас така и не ни ги дадоха само ги видяхме . Старшината каза че много се крадели и ще ни ги даде ако стане война Сега ако ми изпадне такъв нож бих си го купил .
                        Последно редактирано от sek.1; 13-08-13, 19:59.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          Ако някой разтълкува и това ПБС, всичко ще е почти разбираемо за широките маси.
                          Прибор за безшумна стрелба - вид заглушител. Ето какво представлява:

"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Тука е обяснено всичко относно ПБС. http://www.nastavleniya.ru/PBS/pbs1.htm

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Въведен е нов къс нож 150 мм . Свалящия се щик - нож има по скоро битово от колкото бойно приложение . Вместо второ острие има трион а в съчетание с канията може да се използва за рязане на бодлива тел .

Ножовете при нас така и не ни ги дадоха само ги видяхме . Старшината каза че много се крадели и ще ни ги даде ако стане война Сега ако ми изпадне такъв нож бих си го купил .
                              Имах такъв преди време .. замина при едно от разбиванията на колата. По битаци и прочие ги имаше и не бяха скъпи. Честно казано нищо особено .. освен сантимент предполагам. На Арсенал са по-добри (имам предвид едни черни с метална куха дръжка - били ляти под налягане и намквоси - те се намираха доста по-трудно)

извинете за офф-топика

Коментар

Това в Бг чисто ново струва 35 лева. Може да се използва само като щик и ножиица, макар официалните му приложения да са малко повече. Не функционален, твърдо острие, кадмирано.

If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X