Някой да каже защо края на цевта е скосена така,докъто бях в Ирак,всичките Ак им бяха така,а у нас не съм виждал
Това на снимката е АКМ, основнитевизуални разлики с АК са в: капака на цевната кутия, цевната кутия, наличието на дулен компенсатор, изменена газова тръба и ложа, формата и ъгъла на приклада. Има и разлика в УСМ - добавен е забавител на чука, но това на снимката не се вижда.
Дулен компенсатор.
Ако ти е направило впечатление , АК при стрелба освен назад отскача и нагоре.На автоматична след втория патрон вече стреляш по слънцето.Дулния компенсатор парира това отскачане(нагоре).Въпросната муфа е много полезна , но ако ме не лъже памет на нея не може да се монтира щик и поради това не е масова в БА(БНА).
Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
За много години на всички! Да са ви големи шмайзерите като на нашите черни братя по оръжие от снимката! И много успехи на бойното поле, със шмайзерите де
И дано Добрия старец да не ви достига, та да не ви почеше...
Това за "шмайзерите" и аз щях да го отбележа
На автоматична АК отива нагоре и надясно. Компенсатора
го натиска надолу и наляво.
сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Дулен компенсатор.
Ако ти е направило впечатление , АК при стрелба освен назад отскача и нагоре.На автоматична след втория патрон вече стреляш по слънцето.Дулния компенсатор парира това отскачане(нагоре).Въпросната муфа е много полезна , но ако ме не лъже памет на нея не може да се монтира щик и поради това не е масова в БА(БНА).
Може и това е ножа . С такъв чисто нов съветски АКМС си изкарах службата . По българския устав от онова време на АК със сгъваем приклад нож не се слага и съответно не се полагаше но си бяха в сандъците и ни бяха зачислени . За мен лично това е най успешната серия на АК . Практически го няма неконтролируемото теглене нагоре при автоматична стрелба и с него се работи много по леко и приятно .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Чудно е с такава стара оптика, колко добре са се справяли снайперистите!
Мисля, че тогава снайперистите са се справяли добре на 300-400 метра и много по-рядко на по-големи от тези дистанции. В днешно време май 600-700 метра са си стандартни.
Коментар