Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрей против песове - къде в Пловдив?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спрей против песове - къде в Пловдив?

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
    Аз мисля че трябва просто накрая да се изчистят улиците от бездомни кучета...
    Улиците първо трябва да се освободят от действията на бабите, дето хранят "нещастните" кученца.
    Армията се движи с темпото на най-бавния. Обществото - по акъла на най-кухия!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Улиците първо трябва да се освободят от действията на бабите, дето хранят "нещастните" кученца.
      ...
      По-скоро трябва да се започне от тези, които си изхвърлят любимците на улицата или зарязват нежеланото им потомство в кашони.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Трябва да има общество, което в БГ липсва. Има ли общество ще работят законодателната и изпълнителната власт. Манталитета ни е такъв, а от това не може човек да избяга. За морала пък да не говорим. А на въпроса за кучетата. Ако ме ухапе улично куче кой е виновен? Кой ще поеме отговорност? Никой. Обаче ако му тегля куршума веднага се намират защитници. А на този свят човек за да има права, трябва да има и задължения, не е редно определени институции, организации и хора да се намесват само в определени случаи. Данъчното взема парите за регистрираните домашни любимци и толкоз. Това ми прилича на лафа "човека взе парите и каза "ще видим""... Аз съм си цапал ботушите в червено от уличен помияр в центъра на Сливен, понеже една пикла дето има магазин за домашни любимци храни помияра, ама не си го взима в магазина или у тях и като минавам с мотора кучето се спуска. Ако го блъсна ще се потроша, както и мотора. Казвам и най-любезно да го върже а тя вика ама то не е мое. Спирам следващия път, тръгва да ме лае, срещна ботуша ми от близо и оная пикла ми вика "що ми биеш кучето"? Уж нейно, после пък не, отговорност не поема, тъпче го с мръвки......
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

При всички положения,какъвто и начин да изберете за самозащита,наистина внимавайте да не уцелите грешното куче или по-лошо грешния стопанин. Това с халосните е много грешен съвет и може да доведе до непоправими последствия,като ви каза колегата.Изобщо не лежете на тая,че тренираните кучета били малко.Напротив,много собственици на кучета почнаха да си водят четириногите по обучения.Аз срещу немска овчарка пистолет не бих извадил,защото съм виждал на какво са способни.Мойто куче също мина обучение,дори си взе изпита за послушание BH. Учено е да работи и в защита,въпреки че съвсем целенасочено не е подготвено на 100%. Едно научено куче няма да нападне без причина,но човек винаги може да се уплаши без нищо и да извади патлака... после ходи обяснявай,че кучето не е виновно.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
            При всички положения,какъвто и начин да изберете за самозащита,наистина внимавайте да не уцелите грешното куче или по-лошо грешния стопанин. Това с халосните е много грешен съвет и може да доведе до непоправими последствия,като ви каза колегата.Изобщо не лежете на тая,че тренираните кучета били малко.Напротив,много собственици на кучета почнаха да си водят четириногите по обучения.Аз срещу немска овчарка пистолет не бих извадил,защото съм виждал на какво са способни.Мойто куче също мина обучение,дори си взе изпита за послушание BH. Учено е да работи и в защита,въпреки че съвсем целенасочено не е подготвено на 100%. Едно научено куче няма да нападне без причина,но човек винаги може да се уплаши без нищо и да извади патлака... после ходи обяснявай,че кучето не е виновно.
            Вие пишете като поет, много обичащ кучетата... За съжаление, ежедневната действителност е много по-разнообразна. Ако възникне евентуален конфликт, какъвто вие описвате, никой не може да предвиди последствията... Но ще разкажа една случка от преди 7-8 години в градинката срещу НДК. Една възрастна госпожа носела пликче с банички за внуците си, които купила от близката фурна. Вероятно "добре обучено куче" скача върху нея и я ухапва по ръката. Щерка ми я завела до Първа ГБ. След няколко дни жената се помина.
            Има ли вина? Кой е виновен? Има ли възмездие?
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Има ли вина? Кой е виновен? Има ли възмездие?
              Е и аз това питам, ама няма кой да каже. Надали след написания от теб случай някоя институция ще се самосазира и ще се самонакаже.

П.П. Разликата между фантастично и реалистично. Фантастично е в БГ сами да се оправим. Реалистично е извънземните да дойдат да ни оправят....
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                А знаеш ли, че грешно-дресираната, или недресираната Немска Овчарка, може да бъде едно от най-опасните кучета, точно заради ума си ? И за мен Немската Овчарка е ''най'', сред кучетата, но все пак това не е човек. Гледа ли, по телевизията, за Немските Овчарки, които разкъсаха ръката, на жена и се наложи да и я ампутират ?
                Така, че недей казва, че никога няма да извадиш пистолет, или нещо от сорта срещу Немска Овчарка. Разбрахме, че ги харесваш и аз ги харесвам, но е малко прекалено..
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имаше на времето едни срейове,Виетнамци им викаха...
                  Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Така, че недей казва, че никога няма да извадиш пистолет, или нещо от сорта срещу Немска Овчарка. Разбрахме, че ги харесваш и аз ги харесвам,
                    Имах нещо съвсем друго в предвид. Когато едно куче е обучено, (да оставим на страни немската овчарка) то е изградило условни рефлекси как да реагира при определена ситуация.При самото изваждане на патлака,адреналина на кучето вече е на макс и е готово да атакува.И най-вероятно го прави,защото ги обучават,че срещу изваден пистолет или вдигната ръка на се чака команда.А НОК-а е известно с недоверчивостта си и поведението им при такива ситуации е...мани мани. За това казвам,че много трябва да се мисли върху мерките за самозащита.... Това ми беше мисълта. А иначе съм напълно съгласен с вас,че пострадали хора не трябва да има при никакви условия,независимо от домашни кучета или не.

Вие пишете като поет, много обичащ кучетата...
                    Въпреки,че не се познаваме съвсем спокойно може да ми говорите на ТИ ,а иначе от поета съм далече ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X