Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фалира производителят на "Калашников"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фалира производителят на "Калашников"

Aрбитражният съд на руската Удмуртска република обяви фалита на концерна Ижмаш, производител на автоматите "Калашников", съобщи Vsesmi.ru, като се позова на Интерфакс.
    Искът за обявяване на фалит на Ижмаш е подаден от компания ИжСтанко, на която концернът дължи 814 000 рубли (27 500 долара).
    През август 2011 г. бе започната процедура за външно наблюдение над производителя на оръжия, а със съдебното решение бе въведено административно управление.
    По-рано бе съобщено, че Ижмаш е в процес на преструктуриране и на основа на фалиралия концерн държавната корпорация Ростехнологии ще създаде научно-производствено обединение със същото име.
    За 2011 г. загубата на Ижмаш достигна 2,43 млрд. рубли, като за година производствените обеми намаляха с 45,5% до 1,7 млрд. рубли. Приходите на концерна нараснаха 1,7 пъти до 3,13 млрд. рубли, но себестойността на продукцията е скочила 1,5 пъти.
    Компания Ижмаш е създадена през 1998 година на основа производствения комплекс Ижевский машиностроительный завод и произвежда над 70 вида оръжия, включително спортни и ловни оръжия, авиационни оръдия и управляеми артилерийски снаряди с висока точност.
    Предприятието държи над 90% от производството на автоматично стрелково оръжие в Русия и от над 95% от производството на снайперистки карабини.
    Основен акционер в Ижмаш е държавната корпорация Ростехнологии.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ak.jpg
Прегледи:2
Размер:46.4 КБ
ID:5968224

http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2...&if_height=284
    LZ1ZAH

От: Фалира производителят на "Калашников"

Това звучи горе долу като новина за кацане на извънземни в градината пред Белия дом.
    Във всеки репортаж за военни действия престрелки, революции метежи и каквото и да е подобно събитие има един неизменен участник и той е именно "Калашников".
    Ако и те фалират не знам накъде отива света.
    Мисля си, че "Калашников" беше най-разпространетото автоматично оръжие по света или греша?

Коментар

Първоначално публикуван от rosen700 Преглед на мнение
      Това звучи горе долу като новина за кацане на извънземни в градината пред Белия дом.
      Във всеки репортаж за военни действия престрелки, революции метежи и каквото и да е подобно събитие има един неизменен участник и той е именно "Калашников".
      Ако и те фалират не знам накъде отива света.
      Мисля си, че "Калашников" беше най-разпространетото автоматично оръжие по света или греша?
      Не, не грешиш.
      LZ1ZAH

Коментар

М дамм....
        Проблема, не е в намалелия пазар на АК- а в това, че всяка година десетки армии по света се опитват да се отърват от запасите си от такива. За периода 2005-2012 г. на световните оръжейни пазари са продадени средно 450 000 бр. АК 47 чисто нови от складовете- на цена около 10 пъти под цената на един нов АК.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Не се заблуждавайте, руснаците няма да оставят производител с толкова възможности да се затрие. Фалитът е търговска мярка ако не знаете, смешната сума от 27 000 долара говори за това.
          Джиповете на доста от участниците тук струват повече...
          Много хора мислят руснаците за глупави и пияници, но не са прави

Държа да подчертая, че не съм русофил. И русофоб не съм, просто прагматик.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Някаква схема с фалиране, купуване , поглъщане, одържавяване, приватизиране... е цялата история.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

http://baikalinc.ru/
              http://www.izhmash.ru/rus/product/weapon.shtml
              Това един и същ завод ли е?
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

То какви ли оръжия, не се измислят в днешно време, не вярвам и аз да го оставят, Руснаците, да фалира...И то за смешна сума, има някаква игра, ми се струва.....
                Може пък и да е вярно, че те бая Калашници, има вече, по света, кой ще си купи нов, при положение, че се продават хиляди, на черно??
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

По-големи нелепици не бях чел (Нямам в предвид пишещите тук !!!).
                  Бил съм навремето в Ижорските заводи (ако са същите де ) - Грандиозна работа, само релсите на ЖП линиите да продадат за старо желязо, ще платят тези 27К долара и ще им останат.... Това си е някаква Игра, искът за фалит е подаден от друга фирма в групата (ако не бъркам нещо) Въобще цялата новина намерисва
                  А калашниците си се произвеждат и то не само от един завод и не само в Русия....

Коментар

http://gidepark.ru/user/1109560953/content/1311638

Коментар

Мда. Значи - европриватизация. Или амеро-.
                      Нищо ново, прочее, вече се е случвало през Първата световна война. През 16-та година се сетили да набутат в затвора повечето собственици на уралските заводи (немци, между другото), и Русия започнала да печели войната. Сега някой се опитва да направи обратното. Пак московски отбор, съсипа и УАЗ, преди няколко години. Същото - със ЗиЛ, Урал, и кой знае какво още.

Коментар

Ето еволюцията на легендарния Калашников

Име:tn.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5368574

Име:kalash-0001.jpg
Размер:101.6 КБ
ID:5368575

Име:kalash-0002.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5368576

Име:kalash-0003.jpg
Размер:100.9 КБ
ID:5368577
                        LZ1ZAH

Коментар

Не виждам никаква европриватизация, а само познатата ни преЕбатизация по сАветЦки тертип. Демек " бедно предприятие, богата фирма".А с тия лакърдии, че като вкарали в затвора собствениците на уралските заводи и Русия спечелила войната /ПСВ/, не виждам защо заблуждаваш публиката. Освен, че Русия губи големите сражения и ПСВ като цяло, тя /Русия/ излиза първа от играта с големи териториални загуби. Пък после почват едни декрети за самоопределение, но това е друга тема.

Коментар

Малко коментари от случайно попаднала ми статия от вчера:

- Потвърждава че пазара за нови, оригинални калашници е почти несъществуващ заради съществуващите запаси.

- 70% от продукцията на завода е оръжие за граждански нужди, спрямо 50% преди две години.

- От това производство, 40% се изнасят за САЩ.

- Продаденото в САЩ количество е равно на закупеното от руската армия и полиция взети заедно за същото време (това може да е признак просто че напоследък армията и полицията не са пазарували много).

- "По качество и по приложения Сайгата надминава всичко друго на пазара" - коментар на интервюиран клиент, собственик на три броя.

- С парите спечелени от продажбите в САЩ се изплаща част от преоборудването на завода за производство на АК-12.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X