Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

    Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
    Може да е приличен за руснаците, ама на Индия ще им излезе през носа да ги ремонтират в русия.
    При консервативен подход за оценка на ресурса той е 3000 часа и не по-малко от 1000 часа междуремонтен, в другия случай гледайки съвсем оптимистично = 4000 часа и 1500 междуремонтен. Съществуват сума ти модификации и ъпгрейди на ал-31ф, като при тия ал-41... нещо си или 117с разликите в детайлите достигат до около 80%, като не само конструктивни, а също и в изработката и материалите.

    Сега на кой, през къде и как ще му излезе, вече е въпрос на продажба на лицензи и възможност за усвояване не на някаква, а на огромна част от ремонта и поддръжката... А това има отношение към качествата на изделието точно що се касае до финансовото изражение на нещата (и някои други аспекти разбира се...).

    За да им е леко на индийците има няколко варианта, един от тях до някъде възможен.
    - руснаците да конструират и да им предоставят "вечен" двигател, живота му да е практически равен с живота на целия комплекс и да не се нуждае от поддръжка - невъзможно.
    - индийците сами да си конструират и произведат комплекса от 5-то, 6-то или някое си поколение, и по този начин да са независими и евентуално да постигнат някакво спестяване на разходи в частта по ремонт и поддръжка на двигателите - явно им е невъзможно.
    - индийците да се стремят да закупят повечко лицензи и да усвояват възможно по-голяма част от ремонта и поддръжката на двигателите - теоретично съвсем възможно, но практически изискващо огромни капиталовложения в каквото се сетиш (в производствени мощности - щото има някои части от ремонта на границата на организиране на цялостно производство, в инфраструктура, в инженерен и интелектуален потенциал, в човешкия "фактор"...), нещо което практически води отново до някаква форма на невъзможност.
    По-удачно им е да го докарат на цена и да успяват да удържат относително високо ниво на коректност при изпълнение на договорките от страна на руснаците.

    Показателен е случая с французите и техния рафал - индийците до последно искаха французите да им организират производство на индийска територия, хем да им излиза по-евтино, хем да се осъществи (и мисля, че това им е стратегическата цел) огромен трансфер на водещи технологии, на световно ниво. Ама бай франсоаз не е прост и току така не си продава съвременните военни технологии, или поне иска баснословни и непосилни суми за това, и разбира се всичко това свързано с куп условности. След обявяването на сделката за рафалите (там 36 ли, колко бройки) подозирам, че индийците са решили да копират от китайците, а именно да се опитат да си организират някакъв ривърс инжинийринг или по-просто - да се опитат да прекопират технологиите до колкото могат и примерно след 20 години да направят някакъв по-сериозен скок напред.
    Всеки трети е шести

    Коментар


    • #92
      От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

      Всъщност, подробности не са известни, но си мисля, че след като индийците финансират една съществена част от разработването (и ако продължат разбира се), то е логично нещата да не се разглеждат като те просто да си купуват някакво количество самолети. Те би трябвало да притежават и пропорционална част от „интелектуалния продукт" - ноу-хау, лицензи и пр.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #93
        От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Всъщност, подробности не са известни, но си мисля, че след като индийците финансират една съществена част от разработването (и ако продължат
        Ами правилната дума е в минало време - или финансираха. От едно известно време не финансират и към момента не го правят, а го карат на преговори. А иначе естествено, че им трябва да притежават дори съществена част от интелектуалния продукт (обобщено) и това е както казах стратегическата им цел, за да се опитат да придобият способности с които да обезпечат изпълнението на геополитическите си цели. От друга страна пък за руснаците няма вариант да спрат финансирането за развитието на проекта, той е на такъв етап, и трябва да го доведат до край, защото в противен случай твърде много ще загубят и то не само във финансов аспект. При сегашната ситуация това би било огромна загуба и съм убеден, че ще поддържат проекта жив, та ако ще да се влачи и още десет години. Този проект,както и други във военната сфера, има и изключително сериозен пропаганден ефект, а както и преди, и в момента имат нужда от сериозна пропаганда... В тяхната авиационна история примери за подобни проекти има достатъчно и все някога идва момент в който да зачетат проекта в смисъла на лаборатория, и да се възползват от натрупания опит и някои от отработените технологии.
        Всеки трети е шести

        Коментар


        • #94
          От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

          Не става въпрос какво им трябва по принцип. Този продукт фактически си е и техен. Може би именно нежелание на руснаците за коректно - в този аспект - сътрудничество, е причината за прекратяването на индийското участие.
          А прекратени проекти и на такъв (та и на по-напреднал) стадий, не представляват прецедент, както отдавна стана въпрос в тази тема. А наработеното безусловно си остава и винаги е на разположение.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

          Коментар


          • #95
            От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

            Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Този продукт фактически си е и техен.
            Техни са на кравите опашките. В тая сфера за да е нещо на някой си, то трябва да е защитено по някакъв начин и трябва да може да се докаже, че е на този някой си (в тази връзка и вечните спорове кой от кого е "крал"). Ако имаха нещо свое защитено с патент, лиценз или нарочен договор, не мислиш ли че до сега щяха да са се оревали и да са си заявили правата, и поискали парите? А те какво мрънкат (като при рафалите, отново) - искаме го като за нас, искаме го у нас (демек да ни научите ние да си го произвеждаме, т.е. да ни дадете технологиите), а докато се научим - и да си имаме някакво количество, та да сме яки.


            п.п. Нали си спомняш австралийците - га реваха, че искат раптъри, какви прийоми използваха за оплюване на другите им възможни опции, ма не би. Та няма причини да вярваме на индийците (за това дето подхвърлят по случая) повече отколкото на австралийците.
            Всеки трети е шести

            Коментар


            • #96
              От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

              Гласяха им на кравите опашките, затова сега няма да има крави.
              Работата с французите е съвсем друга, те имат готов продукт, в серийно производство, индийците броят парата и получават. По отношение на това Су, те плащат именно конструкция и технология, а такъв продукт не им се предоставя. Срещу парите, които харчат, могат да имат самолети откъде ли не. Това и направиха.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • #97
                От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                Абе щом са се хванали да цакат на руснаците, явно не могат да имат от къде ли не точно тия технологии, които искат. А и нали все пак сме далече от мисълта, че руснаците не се стремят наистина да създадат конкурентен или по-добър продукт от двата топ ъф дъ едж, и просто се харчат едни пари та да има храна за рибките, разбирай за клипчета в тубата... А и пак за случая с французите - колко пара са броили те си знаят, ама франсетата до последно не им пристанаха на схемата, та тия се принуждават да я сменят в последния момент и да играят по френската гъдулка. Пък и тая сделка се очаква да е лост с който да се съобразят руснаците и да пристанат, да дадат каквото искат, на индийците.
                Последно редактирано от Самодържец; 18-04-15, 22:14.
                Всеки трети е шести

                Коментар


                • #98
                  От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                  То без цакане нищо няма начин да получат. Но понеже се очерта перспектива да цакат за технология, пък да получат само техника - те най-прагматично решиха да си напазаруват директно такава.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                  Коментар


                  • #99
                    От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    - те най-прагматично решиха да си напазаруват директно такава.

                    Абе глей са, на нас със тебе утре ако ни стоварят една летяща чиния, подозирам че ще я обикаляме като голем камик. Не толкова крайно относно индийците, ама толко лесно не ще съумеят да прекопират технологиите. За пример китайците, които вече се доказаха като най-умелите копировачи, още се мъчат с двигателите.
                    Всеки трети е шести

                    Коментар


                    • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                      А, убу бе, ма за копиране изобщо единствено ти отваряш въпрос.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                      Коментар


                      • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                        Благодаря за намесата на администрацията.
                        Ще го напиша отново , За 2015г Индия е на 7 място в света по отделени пари за отбрана. А по прогнози до 2045 ще станат 3-след китай и УСА
                        И Индия беше една от последните страните която купуваше оръжие от русия.
                        Така че изкарвайте си кой е тарикат и кой глупак.

                        Да допълня Саудитска Арабия, Израел 3, Япония 9,Израел 13. УСА не само им дава лицензи а и участват в разработката на новите оръжия.
                        Сигурно са много тъпи и нямат пари
                        Последно редактирано от derhunter; 21-04-15, 22:42.

                        Коментар


                        • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                          Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                          Така че изкарвайте си кой е тарикат и кой глупак.


                          Сигурно са много тъпи и нямат пари
                          Колега, прощавай ама какво точно се опитваш да кажеш в тая тема?

                          Колкото до оръжейния пазар - не абсолютно всичко се продава, а индийците все още купуват оръжия от руснаците. И да, все още искат и дакупуват технологии.
                          Всеки трети е шести

                          Коментар


                          • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                            Независимо от висшата намеса, истината е че Т50ПАК ФА незнам кво си няма да влезне на въоръжение ,доста годинки ,независимо какво им се ще на някои ,дори да влезне вече ще е мноооого, много назад ,след разработките на "тъпите" отвъд океана.Това е сигурно ,въпреки всичко!Тоя Т50 с тия открити сопла какъв стелт ще е .........,що не сравнят топлинните сигнатури на оригиналите и конкурентите-копията.....смех!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                            Коментар


                            • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                              Дори и „утре" да влезе (на въоръжение), дори и по формалната класификация на поколения - това ще е едно десетина години след „конкуренцията".
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                              Коментар


                              • От: Нов Сухой ПАК ФА/Т - 50

                                Официално, новия двигател , не е става. Отлагат пускането с още 3 години. (засега)

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X