Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТП 82

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТП 82

Колеги не съм ловец нито ежедневно ми се налага да работя с оръжие, но в последно време имам желание да придобия от т.н. survival gun. Например от типа на http://en.wikipedia.org/wiki/TP-82 и http://www.survival-gear-guide.com/Survival-Rifles.html или подобно.
    Въпроса не е за придобиването, а за отношението на закона към този тип оръжия възможна ли е регистрация и ако е възможна каква.
    Последно редактирано от gabocvet; 09-02-12, 08:50. Причина: редакция
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

От: ТП 82

Всичко което може да бъде придобито законно съответно може да бъде и регистрирано. Фирмата/магазина, който ще ти го внесе и продаде ще ти каже как можеш да го придобиеш и регистрираш.
    Съгласно закона за оръжието, това чудо на руската оръжейно-космическа индустрия няма никакъв шанс да бъде регистрарано като оръжие за лов предвид дължината на цевта, която трябва да бъде мин. 51см. Остават вариантите за самоотбрана и за спортни цели. В първия вариант при 300мм цев си на горна граница, но другите две цеви ще създадат проблеми на косаджиите с прострелката. При втория на практика няма ограничение. Въпроса е за какво ще ползваш тази цепеница, от къде ще намираш боеприпаси и на каква цена. Ако искаш да пускаш сигнални ракети, купи си едно газово пищовче. Ако искаш да биеш зайци - стани ловец. Ако чувстваш заплаха за живота си, кандидатствай за КНО, а ако просто ти се стреля иди в най-близкото стрелбище.

P.S. Сега ти видях подписа и само ще добавя - ходи си за риба и не се занимавай с глупости.
    Последно редактирано от paunoff; 09-02-12, 10:34.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff
      Всичко което може да бъде придобито законно съответно може да бъде и регистрирано. Фирмата/магазина, който ще ти го внесе и продаде ще ти каже как можеш да го придобиеш и регистрираш.
      Съгласно закона за оръжието, това чудо на руската оръжейно-космическа индустрия няма никакъв шанс да бъде регистрарано като оръжие за лов предвид дължината на цевта, която трябва да бъде мин. 51см. Остават вариантите за самоотбрана и за спортни цели. В първия вариант при 300мм цев си на горна граница, но другите две цеви ще създадат проблеми на косаджиите с прострелката. При втория на практика няма ограничение. Въпроса е за какво ще ползваш тази цепеница, от къде ще намираш боеприпаси и на каква цена. Ако искаш да пускаш сигнални ракети, купи си едно газово пищовче. Ако искаш да биеш зайци - стани ловец. Ако чувстваш заплаха за живота си, кандидатствай за КНО, а ако просто ти се стреля иди в най-близкото стрелбище.

P.S. Сега ти видях подписа и само ще добавя - ходи си за риба и не се занимавай с глупости.
      Благодаря за отделеното внимание!
      Просто ми харесва като идея самото оръжие. Нямам да ловувам нито се чувствам застрашен за да ми трябва оръжие за самозащита, а за да стрелям на стрелбище най близко ми е Плевен ако не се лъжа.
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        Благодаря за отделеното внимание!
        Просто ми харесва като идея самото оръжие. Нямам да ловувам нито се чувствам застрашен за да ми трябва оръжие за самозащита, а за да стрелям на стрелбище най близко ми е Плевен ако не се лъжа.
        Отиди в РПУ-то в Червен бряг и търси КОС-аджията, казва се Дамян Дамянов и е много разбран мъж.Говори с него и му обясни подробно идеята.Той ще те посъветва правилно.Гарантирам ти.
        LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA
          Отиди в РПУ-то в Червен бряг и търси КОС-аджията, казва се Дамян Дамянов и е много разбран мъж.Говори с него и му обясни подробно идеята.Той ще те посъветва правилно.Гарантирам ти.
          Благодаря познавам човека но не знаех, че е КОС.
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

То КОС хубаво ама... това надали може да се внесе у нас. Независимо от кого... Ако трябва да обясня?
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog
              То КОС хубаво ама... това надали може да се внесе у нас. Независимо от кого... Ако трябва да обясня?
              Ако обичаш.
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

На първо место далеч не съм убеден, че се намира в производство. На второ место - дали на някого ще му се занимава за една бройка- само разходите за лицензи и разрешителни ще са към 500 лв. И това ако руснаците благоволят да му го продадат (мене още ме боли опашката от последния разговор с Рособоронекспорт).Ако го водят на някакъв специален при тях режим- просто забрави. Ако някой изобщо може да ти помогне това са само НВС Комерс.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  ...Ако някой изобщо може да ти помогне това са само НВС Комерс.
                  Той пък точно как е баталясъл... Няма да има доставка на късо нарезно оръжие през тази година. Просто от Байкал са го отрязали.
                  "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

"Василий, Василий, где тебя who -и носили?!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X