Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

    Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ
    30 май 2007 / News.dir.bg
    Русия изстреля прототипа на новата междуконтинентална балистична ракета РС-24.
    По този начин Русия директно реагира на плановете на САЩ да разположат противоракетна отбрана (ПРО) в Чехия и Полша. Системата за ПРО е насочена именно срещу междуконтиненталните балистични ракети. Това потвърди и първият руски вицепремиер и бивш министър на отбраната Сергей Иванов, пише вестник “Время новостей”, цитиран от БГНЕС. Русия вече има нов оперативно-тактически комплекс и нов стратегически комплекс, които могат да преодолеят всички съществуващи и бъдещи [?!] системи за ПРО. Затова по отношение на отбраната и сигурността руснаците могат да бъдат спокойни, каза Иванов. Новата междуконтинентална балистична ракета има разделяща се глава с индивидуално насочване и ще замени тежките ракети РС-20 “Воевода” и РС-18, които могат да носят по 6-10 бойни блока и от които най-вече се страхуват САЩ. Военните вече заявиха, че новата ракета “ще подсили възможностите на ударната групировка на Ракетните войски със специално предназначение за преодоляване на системите за противоракетна отбрана”. Може би точно в тази фраза се крие причината за появата на новия елемент в арсенала на руския ядрен щит, посочва изданието. В перспектива РС-24 заедно с “Топол-М” ще съставляват основата на ударната групировка на Ракетните войски със специално предназначение. Ние не приемаме обясненията, че системата за ПРО е насочена против Северна Корея и Иран, каза преди седмица Иванов. Той зададе реторичния въпрос как радарите в Чехия, разчетени според експертите да обхващат територията до Урал, ще засичат ракети чак от Северна Корея. По думите му, ефективна тактическа ПРО би имало при обединение на американската система "Пейтриът" и руските С-300 и С-400, по която тема според него в момента Москва водела разговори с НАТО.
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

  • #2
    Re: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

    Аз изобщо се съмнявам ,че Москва води разговори с НАТО.От както другарят Путин в Мюнхен им размаха пръст на тия от НАТО,като им обясни ,че САЩ трябва да се откажат от еднополюсовият модел който налагат в световната политика ,защото съществуват полюси на които са Русия ,Китай и т.н ,едва ли е останало место за разговори .И за какво да си говорят за нова оръжейна надпревара ли?Едва ли.
    B+

    Коментар


    • #3
      Re: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

      От другите теми които съм чел тук разбрах че и Топол-М пробива противоракетният щит.Защо е тази нова ракета?

      Коментар


      • #4
        Re: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

        Предполагам за да се покаже на когото трябва още по-ясно , че Русия все още е сила , с която трябва да се съобразяват. Защото ми се струва , че от разпадането на Съюза не спряха да я подценяват , и това им изигра лоша шега в края на краищата. ИМХО.

        Коментар


        • #5
          До: Re: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

          Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
          От другите теми които съм чел тук разбрах че и Топол-М пробива противоракетният щит.Защо е тази нова ракета?
          Тези работи са още секретни ... а аз съм лайк, но най-вероятно новата ракета е просто модифицирана "Топол-М" с няколко бойни глави. Мобилна - най-вероятно шасито пак ще е сходно с това на "Тополата".
          За подобна модификация от доста време изтичат информации тук там.
          А ползата от това да се истрелят няколко (най-вероятно 3) бойни глави вместо една с един носител - мисля, че е очевидна.
          [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

          Коментар


          • #6
            До: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

            И изобщо поляците си търсят белята с тези американски бази при тях. (Не че нашите дупедати не правят и те нещо подобно.) Седят пред пещерата и викат "Ела, Мецо, изяж ме" (Ама баш "Мецо" ).
            От бази и позиции край Калининград руснаците даже нямат нужда от стратегически комплекси. Дори и с оперативно-тактически могат да изринат половин половин Полша за секунди. А край американските бази ще бъдат първите "честитки".
            Всъщност подозирам, че скоро руснаците ще направят и изпитания на нова тактическа ракета, или поне ще възстановят производството на "Ока".
            [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

            Коментар


            • #7
              До: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

              Браво на братушките!
              Лошото е че ще насочат и срещу нас заради "умните" ни политици.Как все такива ги избираме все ще ни съюзят с губещата страна (пример са двете световни войни), а като си воюваме сами печелим (Балканската).

              Коментар


              • #8
                До: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

                Просто модифицирана? Мда.
                Между моноблочната и многоглавата ракети може и да има нещо общо. Примерно разгонния блок. Първата степен демек.

                Коментар


                • #9
                  До: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

                  Публично достъпната информация по въпроса е твърде малко още. Но руснаците неколкократно са заявявали че се работи активно по модифицирането на Топол във версия с няколко бойни глави. (доколкото изобщо може да се вярва на хора в системата на отбраната и това което те "заявяват").
                  Та няма начин цивилен като мен да знае дали изстреляната ракета е модификация на Топол или е по-сходна с Булава (също разработени от МИТ) или пък е нещо съвсем ново.
                  Ако някой знае подробности - тр да е военен.
                  [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

                  Коментар


                  • #10
                    До: Руска ракета пробива чешката и полска ПРО на САЩ

                    )))))))))) Военните трябва да са яки, тъпи, и да са чели инструкцията! Друго не трябва.
                    Такова знание е въпрос на общоинженерна подготовка и на физика за десети клас.
                    Разликата между морския и сухопътния вариант на едно и също изделие е основно химия за седми клас, там за пръв път се обсъжда корозията. Навигационните особености са трето приближение.
                    От секретната информация. Много глави значи много голямо тегло изпратено на орбита. Прости модификации по увеличаването на броя на главите няма. Това значи друга енергетика на ракетата. Ако обаче ракета която може да носи много глави изведнъж се окаже само с една, това значи че тя може и да може да маневрира на орбитата. В частност - да дойде не от Северния полюс, а от юг например, или от където и да е другаде. Атом от изток! е една команда, Атом отгоре! е извращение с новобранци, а виж Атом отвсякъде! е това, което чака американското население ако продължават да я карат така. Те нямат войските за противокосмическа отбрана на вероятния си противник, и няма кво да се ебават като гарджето от едноименния виц.
                    А виж коя топола на коя друга е модификация, и какво общо имат те с някви карфици и боздугани аз не знам. За всеки случай - просто се страхувайте. Казват - помагало за тонуса.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X