Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какви са тези пагони
Свий
X
-
От: Какви са тези пагони
Първоначално публикуван от botsko Преглед на мнениеНякой знае ли повече подробности за тези пагони и евентуално някаква цена на която могат да се продадат. Това което знам е че са парадни еполети от времето на цар Борис ІІІ, но коя точно година и какъв чин генерал или генерал-лейтенант не е много ясно.Говори кратко . Искай малко .Тръгни си бързо . ПЕТЪР І
-
Според мен са парадни пагони на полковник от артилерията. Ако са генералски са на генерал-полковник. Само този съветски орден и руски магазин за униформи нещо не ми се връзва с царски офицер! Освен, ако не става дума за онзи български генерал от артилерията, който е служил в червената армия и е създал артилерийските дивизии. За него има писано във форума.Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
-
Еполетите са от 3-и Артилерийски на Н.Ц.В. Борис Княз Търновски полк. Забележи, че Б-то е само буква, няма ги трите чертички отдолу. Това е, защото Борис по това време е Престолонаследник, а не цар. Тогава е все още само Борис, не е ТретиАко не греша, за шеф на полка е провъзгласен още от рождението си. А конкретно този чифт го датирам като от Балканската война или по-рано. В онази епоха почти всичкото офицерско снаряжение /еполети, пагони, портупеи, бляхове и т.н. и т.н./ идва от реномирани производители на такива благини в Русия. През Първата световна война обаче отношенията секват, съответно и доставките. За чина не съм сигурен. Може да е и капитан или полковник. Така и не се научих да дешифрирам еполетите
Нашивката по средата е за шапка, не е българска, от чужда армия е.
Много хубаво нещо, цена не мога да кажа, но са скъпи! Но и още нещо да ти кажа. Ако са случайна находка, добре. Но ако са на твой роднинна, някой от предците, по-добре ги запази! Като пари са скъпи, но като родова история са просто безценни! Дори и да имаш нулев интерес към тези неща, някой син или внук може да се гордее с тях като с най-ценното нещо на света, еполетите на пра-пра дядото! Родовите неща най-лесно се продават, но връщането после е невъзможно. Аз например мило и драго давам за фуражка, пагон или летателната значка на дядо ми, но всичко е отишло по дяволите преди много десетилетия! Извинявам се за отклонението, ти си знаеш най-добре какво са и защо са, но аз все пак да спомена и този аспектПоследно редактирано от Теодор МБ; 14-10-11, 15:26.Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
-
Първоначално публикуван от botsko Преглед на мнениеНякой знае ли повече подробности за тези пагони и евентуално някаква цена на която могат да се продадат. Това което знам е че са парадни еполети от времето на цар Борис ІІІ, но коя точно година и какъв чин генерал или генерал-лейтенант не е много ясно.
[ATTACH=CONFIG]371910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371911[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371912[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371913[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371914[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371920[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371921[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371922[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]371923[/ATTACH]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар