Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Airsoft - военни игри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Airsoft - военни игри

Има ли фенове тук на това чудесно хоби, което съчетава прекрасната разходка сред природата.. и стреляне по живи хора

Ето едно клипче от "Здравей България" по темата

http://www.youtube.com/watch?v=cvSd8...layer_embedded

От: Airsoft - военни игри

Има цял подфорум за това - http://offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=42

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
      Има цял подфорум за това - http://offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=42
      Пейнтбол и Еърсофт са две много различни и нямащи нищо общо като оборудване неща...

Коментар

Да, като оборудване нямат но мисля че могат да бъдат представени като два различни начина за постигане на една и съща цел.
        Пуснах линка защото мисля че в посоченият подфорум колегата много по лесно ще намери съмишленици.

Коментар

Първоначално публикуван от EstatesBG Преглед на мнение
          Има ли фенове тук на това чудесно хоби, което съчетава прекрасната разходка сред природата.. и стреляне по живи хора

Ето едно клипче от "Здравей България" по темата

http://www.youtube.com/watch?v=cvSd8...layer_embedded
          Това е яко като военните игри едно време.Ние радиовзвода се си бехме лошите и ни гонеха из гората.Това са модерните фунийки пак от едно време!За тази игра обаче окомплектовката е бая пари май но е голям кеф със сигурност!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Това е яко като военните игри едно време.Ние радиовзвода се си бехме лошите и ни гонеха из гората.Това са модерните фунийки пак от едно време!За тази игра обаче окомплектовката е бая пари май но е голям кеф със сигурност!
            Кефът наистина е невероятен, има много адреналин, много напрегнати ситуации и както всяко подобно хоби - много готини хора, с които да ти е кеф да си пиеш бирата след неделната игра )
            Цената на екипировката си зависи много от това колко пари ти се дават Можеш да се екипираш за 300-400 лева със все пушка, униформа, тактическа жилетка и други джунджории.. а можеш да вложиш хиляди левове. Както при всяко хоби

Иначе видях, че има подфорум за пейнтбол, но наистина разликата е много голяма. А и странното е, че повечето хора, които познавам дето се занимават с пейнтбол - не харесват еърсофт и обратното.

Коментар

Здрасти!Пейнтбола не ми добада но еърсофта е страхотен !Мисля обаче че е по-голяма тръпката с готино обурудване .В един оръжеен магазин от който си купувам стрели за лък ги гледах пушкалата та ми изпаднаха очите!Незнам на здравина как са че тая игра е груба и иска здраво оръжие.Направо си е Боен симулатор без специални ефекти!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Понеже съвсем определено се подчертава разграничение между тези два спорта, може ли по-подробно за разликите? Аз съм сравнително далеч и от двата и може би затова ги намирам почти идентични.

п. п. Това, което ми е известно като разлика е, че при единия, "оръжията" са доста точни реплики на действителни такива, а при другия "боеприпасите" боядисват при попадение.
                Последно редактирано от davc; 15-06-11, 23:04.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Пейнтбола е повече спорт - отбори с точно определен брой състезатели, постове, правила, съдии и т.н. Еърсофта е бойна симулация - максимално близка до реалните бойни действия, с единствената разлика, че не умират хора. За точните попадения се разчита единствено на морала и честността на участниците. В Русия примерно се правят възтановки на известни битки от ВСВ с точни реплики на въоръжението, униформите, обурудването и дори фортификационните съоръжения, в които участват от няколко стотин до няколко хиляди човека.

Поздрави

Коментар

Мисля, че тези два клипа показват достатъчно добре разликата между Еърсофта и Пейтбола:

http://www.youtube.com/watch?v=EJqYl...eature=related
                    http://www.youtube.com/watch?v=B6789...ECFFB2ADFD3E2E

Коментар

Е, това за фортификационните съоръжения, униформите и т.н. е въпрос на семантика, нямаща пряко отношение към разликите между двата вида игри. Казвам "игри", щото не ми харесва думата спорт - спортисти са турнираджиите със специфичното си оборудване, че някои с това и си изкарват хляба. Другите просто гледаме сеир в гората, чат-пат и сами се цапаме

За мен сериозните, реални разлики започват и свършват с това, което davc каза - "топчетата" са различни и това улеснява копирането на истинския оръжеен дизайн в случая на еърсофта, което не значи, че няма реалистично изглеждащи пукала и в пейнтбола. Вероятно има и куп технически разлики, като движещата сила например и прочие. Естествено, че за лаик (като мен) винаги ще е по-интересно да се играе всред природата и този "реализъм" е достатъчен да предпочетеш въпросната дейност да се състои там, а не в стерилните условия на турнирните игри и техните игрища - места с осезаемо друга динамика и цели, които остават поле за изява на полу- или баш професионалистите. Дали пушкалото ти ще изглежда едно към едно с истинското не вдъхва особен "реализъм", но виж - изплякването на пейнтболско топче от упор по незащитените ти телесни дадености определено ти подсказва, че това май не се случва вкъщи пред екрана. Като има и малко болка в манджата нагласата на човек е друга, когато сяда на масата.

Относно "реализмът на бойните действия" - да не дава Господ да се наложи наистина, че и едните и другите само на спортисти ще станат... Най-добре това може да се разбере като се сравнят далекобойност и траектории на въпросните играчки и истинските им еквиваленти. И без човек да се взира в графики и уравнения, стига му само да не е тотално малоумен, та да стигне до единствения възможен извод - че нямат нищо общо. Следователно няма как да се симулира "реалистичен" бой, след като топченцата ти летят на няколко десетки метра (преко сили) - онова просто е друга вселена, без значение колко БТР-и изкараш на нивата за реализъм. Сигурно разните спец-части могат да тренират в затворени помещения с подобни на тези пукала, сигурно и го правят. Но историята с окопите, знамената и щурмовете на "Ура" е далече (за щастие даже и в историята), та само я симулираме в малък мащаб, малка компания и малко бира накрая. Не е истинско, защото е весело и никой не умира, и така и трябва да е
                      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X