Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Престараване или резил!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Престараване или резил!?

Поредната показна акция вчера на ГДБОП арестува един голям "бандит" във Велико Търново. http://www.dnesbg.com/index.php?page...sPage&id=17394
    Върбан Минев /Бай Върбан/ е лидерът на Търновския клуб "Традиция", доказан патриот, родолюбец и основоположник на много исторически възстановки от нашето славно минало. Веднага имам няколко въпроса:
    1. Законите еднакви ли са за всички?
    2. Имате ли нерегистрирани ножове от дядовците си? Щото някои имат автомати от синовете си....Някои от внуците...
    3.Защо иманярите се оставят безнаказано да безчинстват / и чак в странство се залавят пратките, ако се заловят/ , а точно хората които се опитват да върнат България към традициите са гонени още в процеса на реставрация на оръжието?!
    4.Кой е по-опасен-олигофренът с преправен газов пищов на боен или Бай Върбан с неговите Крнки от които да те е грях да гръмнеш / или страх, щото си е за страх/?
    5.И на последно място-що аз пиша тази тема-нали сте оръжейници и би трябвало да следите събитията във връзка с вашия подфорум?!!!

От: Престараване или резил!?

Ти какво?!?- нещо вина ли се опитваш да ни вмениш?Вестници и телевизии не гледаме. С удоволствие.
    п.п. А защо не ги е обявил по надлежният ред? А и се вижда, поне от инфото че не са иззети като опасно оръжие а като антики с някаква / силно преувеличена според мен/ стойност.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Еми поредния резил на МВР.Изобщо това министерство вече е по-редно да се прекръсти на "Цирк България".То не бяха частни акций за удушаване на конкурентни фирми,то не беше "объркване" на адреси,та сега и на историята посегнаха.Циркаджий!

Коментар

За силно преувеличената стойност си прав! За вината-зависи дали следиш проявите на НД "Традиция". Ако ги следиш си виновен! Ако не-Невинен!

Коментар

Преди години пак така бяха арестували един дядо на 70-80 одини. Бил много известен реставратор или нещо такова. Помня, че чак в парламентарен контрол беше поставен въпроса. Споменаваха в парламентарния контрол, че всичко което са му конфискували някога е изчезнало по веригата (полицаи-прокурори-съдии).
          И сега само вдигат пушилка смешниците - не знам Б.Б. докога ще го търпи тоз смешник Цецко.

Коментар

Не ги следя. Други са ми интересите и забавленията. Тъпо е полицията да се занимава с тези неща вместо да си гледа работата. Не се наемам да съдя по вестникарски писания но явно върви някаква акция за преразпределяне на пазара с антики.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

мвр-ТО ще ги пуснат на търг най-вероятно. Това не е първи случай. Музейте ни са пълни с мартинки, манлихери, крнки и какви ли още не. Особено НВИМ. Тръгнаха от колекционерите да взимат.
              Колко струва една такава пушка!? Едва ли надвишава 1000лв. Какви са тези пушки, саби или ятагани за 25 000!?
              Сега качествено реставрираните с много труд оръжия ще сменят собствениците си на следващият търг, щото на държавицата ни пари й трябват - не културно наследство.
              Яд ме е за смачкващата обида и унижение и не на последно място- стрес , на което са подложени тези хори!
              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Всъщност, много правилно казваш, че музеите са пълни с мартинки, манлихери и крънки. Сиреч, масови и глупави експонати! Защото години наред там се подменя и продължава да се подменя! В разговори с колекционери чувам неща от рода на това, че в музея в Бяла имало 4 Баранов /много рядка пушка от Руско-турската война!/, а сега била 1 и 3 обикновени крънки! Че в Дряново съвсем доскоро имало няколко шишанета, а сега само едно, счупено наполовина! А за НВИМ да не говорим - сред ордените на Батенберг един Фердинандова емисия /значи, или времеви феномен, или безкрайно скъпият орден от времето на Батенберг заменен със същия, но не толкова скъп от времето на Фердинанд!/. Същото и с много други ордени! И изчезнали ятаган, люгери и какво ли още не!
                Ето, това са тъжните факти! обществена тайна е, че от музеите ни се КРАДЕ! Поголовно, повсеместно! Скъпи и редки неща се подменят с евтини подобия или просто се заличават от списъците. Обаче там няма кой да пипне! Храбрите нинджи атакуват хора като бай Върбан, който от десетилетия събира, със собствени средства, усилия, време, реставрира и съхранява с любов историята! И това е добре известно - но може би някой вече не може да спи от завист и реши да придобие това-онова? Или просто да трупа точки? Срам, срам и позор!
                Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Не съм колекционер - не мога и да бъда, защото реално съм "от другата страна" - работя в музей. Но се знаем с Бай Върбан от години, и смятам , че е един от най- достойните българи, които познавам - Родолюбец с "голяма буква". За мене тази показна акция е пошло посегателство върху свободата ни- или колкото е останало от нея...
                  Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
                  ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Предполагам за никого не е тайна, че всеки един колекционер може да бъде хванат по бели гащи ако ГДБОП влезе в дома му. За това е виновен тромавия закон и процедурата по придобиване и узаконяване на колекциите. Това е основната причина да не съм се захванал и с това хоби. Наистина жалко за Бай Върбан. Познавам го задочно от колекционерските форуми и мнението ми е строго положително. Знам какво означава да ти отнемат нещо, което си събирал едва ли не цял живот, затова му стискам палци бързо да си възвърне собствеността и да му остане само неприятния спомен от случилото се.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

"Дайте ми шест реда, написани от ръката на най-честния човек, и аз ще намеря в тях повод да изпратя автора на бесилото"- Кардинал Ришельо. Показният PR превръща държавата не в полицейска /в която да има някакъв ред и сигурност/, а в психопатска-очакваш всеки момент да те арестуват за кокошкарство, а крадците на милиони са недосегаеми. Само кога ли след акция "Наглите", "Дупетата" и пр ще има "Наглите дупета", с други думи-"Политиците"?...

Още по темата: http://canis.blog.bg/novini/2010/09/30/.613205

Последно редактирано от giorgio; 30-09-10, 09:29.

Коментар

И още http://www.dnesbg.com/index.php?page...sPage&id=17441
                        http://www.dnesbg.com/index.php?page...sPage&id=17439

Коментар

Смешници. Кво друго да кажем.
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          -----------------------------------------------
                          Питието определя съзнанието....
                          -----------------------------------------------
                          0887770735

Коментар

Или престъпници? Щото хич не са смешни. Задържали са един достоен, уважаван човек, един възрастен човек, довлекли са го от Търновския в Софийския арест, цял ден не са допуснали адвоката му при него, а ето, че май го държат вече втори ден противозаконно! В бяла страна, в 21-ви век!!!!!!!!

http://www.dnesbg.com/index.php?page...sPage&id=17431
                            Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Дори и веднага да го пуснат, ще бъде един разбит човек.
                              Това, че му е разпиляно хобито и че е на достолепна възраст,
                              уважаван и почтен,
                              трудно ще го понесе това задържане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X