Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Адаптор за предният диск

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Адаптор за предният диск

    Под адаптор имам предвид тази планка, която изнася апаратчето на спирачката и може да стане по-голям спирачен диск . Та мислта ми е от каде да си намеря такъв адаптор и колко струва . Има и втори вариянто , който гласи " направи си сам " . Спомням си че преди на КМХ- който имах му сменихме цялата предница и капла , диска на нея беше по-голям и му направихме планка , дали да не направя и са така, докато открия оригинална планка
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

  • #2
    До: Адаптор за предният диск

    Щом си наясно може би ще ти е по-лесно да си направиш вместо да търсиш.Макар че из чужбина ще има, но сигурно ще е скъpo.Поне на цената на която виждам такъв преходник на Moto Master за YZ и WRF мисля, че за любителско ползване не си заслужава 63те лири който струва и допълнителните 9 лири транспорт.

    Ето снимка и за незапознатите за какво става въпрос:

    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

    Коментар


    • #3
      До: Адаптор за предният диск

      Явно ще има "направи си сам"
      http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

      Коментар


      • #4
        До: Адаптор за предният диск

        Принципно се продават такива адаптори.
        Някои им казват фланци, но това не е съвсем правилно, защото няма нищо общо с "фланец" в техническия смисъл на думата.

        Освен всичко друго, тези дето се продават са за определен размер диск.
        А ти ако си правиш някакви сглобки "домашно производство" не се знае на какъв диск ще попаднеш като диаметър, а и какъв апарат ще слагаш - дали ще съвпаднат разтояния и позиционирането спрямо диска.

        На мойте супермото капли, този адаптор е направен от една дебела алуминиева планка, изрязан е, фрезован е на някои места и съвпада точно. Пригоден е обаче за оригиналния апарат, което не е хубав вариант като цяло.

        Коментар


        • #5
          До: Адаптор за предният диск

          По добре си направи сам преходник отколкото да си търсиш. Няма да е евтино. Един уважаващ себе си стругаро-фрезист ще ти направи за отрицателно време.
          Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
          [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

          Коментар


          • #6
            До: Адаптор за предният диск

            Жоро , ще може ли да го снимаш и да ми го покажеш . Аз мисля да ползвам някаква желязна пластина , но може да пробвам и с алуминиев детайл
            http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

            Коментар


            • #7
              До: Адаптор за предният диск

              Колега, и аз в момента това се мъча да направя такава пластина с която да мога да ползвам оригиналния спирачен апарат. Мисля че няма да има проблеми с малко помощ от фрезист ако не сам ще си я издялкам. Може и да я снимам после.
              0878424143
              0887424150

              Коментар


              • #8
                До: Адаптор за предният диск

                Сега се сетих, че в албума имам една снимка - http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...pictureid=3392

                По-натам ще направя само на планката, да видите как е фрезована.
                Но сега съм много ангажиран и не мога да смогна да снимам

                Коментар


                • #9
                  До: Адаптор за предният диск

                  Ами при мен се яви и друг проблем и май ше ми трябва нов спирачен апарат , защото този не може да влезе хубаво, а и диска се явява по-дебел
                  http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

                  Коментар


                  • #10
                    До: Адаптор за предният диск

                    Вземайте плаващ трибутален спирачен апарат,например от Хонда Пантеон.После го вържете към спирачният маркуч и обезвъздушете системата като между накладките се пъха дървена летвичка за да не излязат буталцата.Следва слагането на апарата върху диска на най одачното положение,но ако не влиза се махат накладките,слага се апарата и после се пъхат накладките и се застопоряват с оста или винта,както и да го наричате.Следва стискане на спирачката за да се застопори апарата върху диска и се връзва ръчката на спирачката със свинска опашка за да не отпусне.Мотора не трябва да се бута напред или назад за да не се измести положението на апарата спрямо отворите на телескопа.Също така апаратът трябва да е стегнат така че контактната повърхност на накладките да не излиза извън периферията на спирачният диск,нито пък да е по навътре,най добре да равни с периферията на диска.След това правите шаблон от картон или или нещо по еластично като разтоянията между центровете на отворите на апарата и на телескопа трябва много точно да се измерят.Също трябва да видите как идва захващането-планката дали се слага откъм едното и лице и към апарата и към телескопа или едното отзад а другото отпред и съответно ако се захващат едното отпред а другото отзад на планката то колко милиметра място остава между двете лица за планката.Ако е по малко от 5мм. лошо-планката ще е твърде тънка.Но ако ползвате гореопоменатият апарат ще остане около 5-6мм.А самата планка най добре е да отидете на лазер с чертежа и шаблона който сте направили и да ви я отрежат от НЕРЪЖДАВЕЙКА.Цялата тази операция съм я правил че и по сложно беше защото на лазер правих и вътрешният елемент на плаващият диск защото външният ползвах от Хаябуса 320мм. и се получи страшно ефективна спирачка.Гарантирам че като казвам страшно ефективна имам точно това впредвид защото карам пистаци от близо 15години а те са с по два диска и тази спирачка спираше като пистов мотор нищо че беше само един диск.Мисля че имаше снимки в темата От оффроуд към супермото.Това което написах съм го правил и действа перфектно но неискам да казвам че е най добрият или единствен начин просто ако мога да бъда полезен а сигурно има и други начини.Поздрави.Между другото имам два апарата Брембо почти нови от някакъв пистов бяха но не си спомням какъв беше ако на някой му трябват да звъни-продават се 0895626058

                    Коментар


                    • #11
                      До: Адаптор за предният диск

                      Ето няколко снимки...
                      Прикачени файлове

                      Коментар


                      • #12
                        До: Адаптор за предният диск

                        Даа тая планка на колегата Жоро е в случаите когато неможе да се пъхне права планка или ако може то тя би била много тънка и затова от по дебела такава се фрезоват леглата.Има и по просто изпълнение което съм виждал с две планки съенинени с болтове но става грозна работа и претрупано с болтове.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X