Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

    [QUOTE=rusev;2618580]
    Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

    Не разбра ли, че дори не може международен лиценз да си извади. И може да кара само на "село", или да кара в чужбина под друг флаг, като бай Тодор, който беше македонец временно...
    И тази година Бай Тодор заедно с Боевски ще кара с македонски лиценз...вчера от БФМ ми казаха да се спасявам
    Мартин Чой ще кара на остров Ман на великото състезание пак като македонец...
    Тъпа история...пак политиците си мерят...карданите...чрез спорта...
    Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 30-10-14, 12:42.

    Коментар


    • #47
      От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

      Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      Чавдаре, аз не съм европейски шампион. Знам какво е нужно за да си в големия спорт и не са само пари. Тъпо е да имаш другото а да нямаш кинтите. Те са по-лесната част от задачата.

      Дали доктори или състезатели напускат родината е почти едно и също. ...
      Не са само пари, но без пари не може, още повече в моторните спортове. Без пари даже ще ти е много трудно да се пробваш, за да разбереш дали имаш някакви шансове да станеш някакъв шампион. Нормалното е тези пари да дойдат или от джоба на този, който иска да се забавлява с бързо каране, или от джоба на частни спонсори, които търсят някаква икономическа изгода за себе си. Да се трошат пари на данъкоплатците за спортове, от които се интересува силно ограничен кръг почитатели някак не ми звучи. Още повече, когато става въпрос за пари от изтърбушена държава, в която хората вече мрат поради липса на адекватна медицинска помощ. Като се сетя пък какви хора седят по върховете на разните федерации и какво става с попадналите там пари - хептен ...

      И хич не съм съгласен, че е едно и също дали страната напускат доктори или състезатели. В случаи като с това момче най-много да се загуби някакъв (силно теоретичен) PR ефект и то сред ограничен кръг фенове. Докато гласуващите с краката си доктори са голям проблем за всеки един от нас ...
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • #48
        От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        ... Като се сетя пък какви хора седят по върховете на разните федерации и какво става с попадналите там пари - хептен ...
        Прочее, то това е и същността на темата. Момчето щом го бива за една работа е крайно невероятно да го бива само за нея, той ще си намери и мястото и успехите.

        Чрез него обаче говори една политическа върхушка, останала без кинти поради смяна на властта. Нищо ново - покрай падането на ГЕРБ едни други хора ляха сълзи за едни други спортове.

        Коментар


        • #49
          От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

          Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Прочее, то това е и същността на темата. Момчето щом го бива за една работа е крайно невероятно да го бива само за нея, той ще си намери и мястото и успехите.
          Дано в конкретния случай да си прав, но ти казвам, че като правило е точно обратното- добър, силен, разочарован. И най вече си вика: ,,да се е@а в главата тъпа, що не отидох да карам за ... ". Не че ще умре/умрат от глад.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

          Коментар


          • #50
            От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

            Момчето кара много добре , но в случая е употребен , някой му диктува какво да казва така , че да прехвърли проблема на друго място. Ще се опитам да обясня точно къде е проблема , и защо федерацията остава без лиценз. Първо ще започна с това , че всичките ни талантливи състезатели , Ангел , Петър , Майкъл , Иван , карат за западни отбори и си имат спонсори , федерацията не им купува нито мотори , нито екипи , нито ги води по състезания , издава им само състезателен лиценз.
            Държавата спонсорира всички спортове , в това число и мотоциклетните. Примерно , на федерацията по мотоциклетизъм отпуска 200лв. , 2лв. за за вноска към световната федерация , така , че нашите състезатели да имат право да карат в световните шампионати , останалите пари са за издържане на националните отбори , техника , пътни .... , никой не ни задължава да организираме кръг от световния шампионат. Обаче , президента решава да организира 3-4 кръга от световния шампионат в различни дисциплини , това хубаво , но проблема е , че за всяко състезание се плаща такса , примерно 100лв. И в един момент парите не стигат , състезанията са проведени , някой трябва да плати сметката , и понеже не е платена , се отнема лиценза , а не защото няма пари за лиценз. А Македонците имат лиценз , защото държавата им е дала 20лв. , платили са за лиценз 2лв. , не са организирали кръг от световния шампионат , защото нямат пари за това , но и никой не ги задължава. 20 000 000 , стигат за много неща , един мотор е 15 000 , един тунинг още 15 000 , детско-юношеска школа , национални отбори , един път на две години кръг от световното по мотокрос , за да гледаме едните момчета , един път на две години кръг по супермото за да гледаме другите момчета , фристайла е интересен , но там нямаме състезатели. Обаче лакомията е характерна за някои хора , те и Ф1 искаха да организираме , ама сметките пак да ги плаща държавата. Та Ангел няма да кара за България , защото Богдан и Румен са харчили пари без да ги имат , а не , че държавата не е платила лиценза. И тук може да си зададеме въпроса , дали не използват момчето , защото тате , Богдан и Румен имат общ бизнес относно рекламни права , тв. права за излъчване , някави проценти , както всичко останало в държавата.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

            Коментар


            • #51
              От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

              Един смислен отговор на ситуацията.
              Напълно подкрепям motor_men
              KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

              Коментар


              • #52
                От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

                Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                ...20 000 000 , стигат за много неща...
                Някой може ли да даде официална информация за тези 20 милиона? Кога са ги получили, за колко време са били, за какво са изхарчени? 20 милиона са адски много пари за такава федерация.

                Коментар


                • #53
                  От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

                  Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                  Някой може ли да даде официална информация за тези 20 милиона? Кога са ги получили, за колко време са били, за какво са изхарчени? 20 милиона са адски много пари за такава федерация.
                  Официална информация се съмнявам , че някой може да даде , не си спомням да е правена финансова ревизия на федерацията. Обикновенно министъра или зам. министъра от когото зависи това , бива заведен на някое състезание в екзотична дестинация , след което не му минава през акъла да прави ревизия. А как са харчени , предполагам като всичко в държавата , набиване на колче по трасето-100лв.бр. , един работен час на фадромата-2000лв. , командировачни , ...... , съмнявам се , че Бай Тодор или Боевски са получили някой лев за да се подготвят за Дакар. А парите които ги дължи федерацията няма начин да не се платят , ще бъде осъдена федерацията , и държавата ще ги плати с лихвите и разходите по делата , пак ние ще си ги платиме , като всичко останало. А състезатели които приключват с мотоспорта на по 20г. няма да има , може да сте спокойни , този който може да кара ,в цял свят биха го взели , и мотор ще му дадат , и заплата , държавата няма как да му попречи. Разбира се ако стане световен шампион , ще пише , че е от Македония или Индия , защото България не си е платила рекета.
                  Последно редактирано от motor_men; 31-10-14, 18:28. Причина: правопис
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

                  Коментар


                  • #54
                    От: Ангел Караньотов се отказва от мотоциклетизма!

                    Ето тук е описана "формулата на успеха", на две страници е отдолу се сменят, 7 милиона са само между 2007 и 2012, 3.9 млн. са за пистите в Плевен и Севлиево: http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_koleletata/

                    За жалост не само в моторните спортове е така, спомняте ли си турнира на шампионките по тенис, спомняте ли си всичките Томби, Лабомби и Жирарделита на откриването на ски-пистите в Банско:
                    http://www.webcafe.bg/id_150006437

                    Явно и ние сме като петролните икономики и можем да си позволим изливането на милиони държавни средства в спортни мероприятия за престиж на политическите ръководители и облага на един малък кръг от по-равни спортни и икономически деятели.

                    Там където има устойчиво развит моторен спорт - това нещо го няма (държавно финансиране) и ако ние искаме да имаме развити моторни спортове, това трябва да спре (държавно финансиране).
                    Последно редактирано от Ro-di; 31-10-14, 21:45. Причина: правопис

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X