Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от съвет...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Имам нужда от съвет...

    Здравейте, бъдещи и настоящи колеги... Имам нужда от Вашата помощ, понеже съм решил да се сдобивам със Супермото мотоциклет, но съм страшно объркан и не мога да преценя... Та така - слизам от Хорнет 600 - 2002 година ( тъжно, но факт ), с "колегите" от КАТ Пловдив не можахме да се разберем, понеже съм правоспособен с категория А1, а черното ми приятелче беше далеч над тази норма и се наложи да се разделя с него...
    Та по същество - бях се влюбил в един FMX 2006 година, но поради цената си, ( неоснователна според мен ) се разколебах и в момента водя война с баща ми ( все пак ноември правя 20 години, моля не се смейте ). Записах А2 категория, което ме ограничава до 36 KW / 46 hp / ... Повечето от моторите, които харесах са в клас Супермото ( понеже не се виждам на скурет или някое измъчено старо GS 500 ).
    Ето и моят въпрос - Моля, дайте отзиви за Kawasaki KLE 500 2005-6 година (поддръжка, разход и т.н.), както и ако някой има идея за Yamaha TT 600 E / R. По-важното за мен е дали тези ( или евентуално други предложени от Вас машини ) са идиотоустойчиви и ще могат да понесат 2 години лигавете със тях.
    Пиша в тази тема, понеже какъвто и мотор да избера от този клас или подобен, то той определено ще се наложи да понесе визуални изменения към Супермото класа.
    За да избегна допълнителни въпроси, стилът ми на каране е сравнително спокоен, не мога да отрека, че на Хорнет-а не му извивах шията Идеята ми е за лек и маневрен мотор, който все пак да е удобен за някакъв по-дълъг преход ( 300-400 км )
    Благодаря предварително за вашите отзиви, съжалявам ако съм объркал тема или нещо друго.
    Поздрави, Весо

  • #2
    От: Имам нужда от съвет...

    Добре дошъл колега, поздравявам те за избора Сега конкретно за питането ти. За съжаление нямам лични отзиви от KLE 500 и TT 600 R, но ще се опитам да помогна. В избора ти на супермото, трябва да решиш няколко важни неща. Да бъде ли мотора заводски или ще бъде правен? Какви са височината и килограмите ти? Пътуването ти, задължително ли ще бъде 300-400 км? А сега моите отговори: За предпочитане е да намериш заводско супермото или вече направено, като не се занимаваш да го преправяш. Играл съм го този мач и не си заслужава инвестицията и времето! Килограмите и височината, ще посочиш ти. За пътуването, ако ще е на толкова дълги разстояния, то няма супермото с което да правиш това.При мен максимума е преход до 200 км и то с почивка за ден, след който съм като разглобен. За идиотоустойчивостта, мога да кажа че ТТ-то е доказал, че е доста издръжлив мотор, за KLE нямам мнение. КТМ-ите също са за предпочитане, то те не се вписват в твоите 46 hp. Не съм сигурен, но ХР-а би бил добър вариант и влиза в границата ти за мощност, като ДРЗ-а си остава пълния фаворит в твоя случай
    SUZUKI DRZ SuperMoto

    Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

    Коментар


    • #3
      От: Имам нужда от съвет...

      Благодаря за бързия отговор. Ами висок съм 176 и тежа около 70 кг. Започна се едно лутане, понеже каквото харесам не се предлага или е на извънземни цени, а ако го има - не се вписва в ограниченията .. 48 коня е ограничението, грешката е моя.
      От Кавата се отказах, няма да стане както си я мислех, доста тежък ще дойде. А за пътуването - имаш предвид че физически няма да издържа или машината просто ще се скапе ..? От КТМ-ите става само 400 кубиковия, което не е зле като вариант. Искам издръжлив мотор, който да може да се кара и на дълго, понеже имам намерение да карам и малко туринг, вероятно и извън страната, след като изкарам А2.

      Коментар


      • #4
        От: Имам нужда от съвет...

        Според мен има само един мотор, който би отговарял на нуждите ти, като от известно време търся информация за него и съм си обещал да сменя ДРЗ-та точно с него. Причината е само една, по-удобен е за пътуване и за по-големи преходи, като трябва да игнорирам заводската му недовършена според мен супермото визия, която е далеч от моята сузана. Е мотора е ХТХ660. Ако някой има оферта, може и бартер да завъртим или когато реша ще пусна моя на пазара, пък каквото сабя покаже
        SUZUKI DRZ SuperMoto

        Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

        Коментар


        • #5
          От: Имам нужда от съвет...

          Колега, има оферти в мобилето, доста пари е, защото моделите са нови, но определено си заслужават ) Чудна машинка е, за съжаление аз не разполагам с толкова пари, но по-нататък ще му мисля... ) Благодаря за мнението, ако някой още може да изкаже друго компетентно мнение в тази насока, моля да го даде Благодаря предварително

          Коментар


          • #6
            От: Имам нужда от съвет...

            Колеги, купих Honda FMX 650 вчера ) Скоро ще кача снимки, да се изфукам и аз..

            Коментар


            • #7
              От: Имам нужда от съвет...

              Честито за избора на машинка и не забравай да метнеш няколко снимки да го видим
              SUZUKI DRZ SuperMoto

              Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

              Коментар


              • #8
                От: Имам нужда от съвет...

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20130710-WA0006.jpg
Прегледи:1
Размер:64.1 КБ
ID:5502547 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20130712-WA0001.jpg
Прегледи:1
Размер:119.3 КБ
ID:5502548 Ето го и попълнението.... ) А сега и с нови гуми Другата седмица се надявам с нови огледала :3

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X