Здравейте,
От скоро съм собственик на Yamaha WR 426 Supermoto.Купих го направен на супермото.Изминал съм около 1500 км. основно на отсечки със завои и съм страшно доволен от машината.
Имам обаче един малък проблем(потърсих из други теми,но не намирам отговор
Моторът е със Суперспорт гуми Michelin Pilot,които са чисто нови.Задната гума е 150 широка.Проблемът е ,че веригата ми яде задната гума жестоко и левият ръб и почти изчезнал.Предишният собственик ми каза,че преди моторът е бил с 140 задна гума,но е видял че може да се сложи по-голяма и сега е с 150.
Сега стои пред мет въпросът.Някои ми казват,че има шанс да се сложат нещо като шаиби между рамката и джантата и по този начин разстоянието между веригата и гумата ще е по голямо.
Чували ли сте и дали това и възможно?
Или другият варянт да монтирам по-тясна гума.
От скоро съм собственик на Yamaha WR 426 Supermoto.Купих го направен на супермото.Изминал съм около 1500 км. основно на отсечки със завои и съм страшно доволен от машината.
Имам обаче един малък проблем(потърсих из други теми,но не намирам отговор
Моторът е със Суперспорт гуми Michelin Pilot,които са чисто нови.Задната гума е 150 широка.Проблемът е ,че веригата ми яде задната гума жестоко и левият ръб и почти изчезнал.Предишният собственик ми каза,че преди моторът е бил с 140 задна гума,но е видял че може да се сложи по-голяма и сега е с 150.
Сега стои пред мет въпросът.Някои ми казват,че има шанс да се сложат нещо като шаиби между рамката и джантата и по този начин разстоянието между веригата и гумата ще е по голямо.
Чували ли сте и дали това и възможно?
Или другият варянт да монтирам по-тясна гума.
Ще се опитам да отговоря на всичките ти въпроси, в реда в който си ги задал: Яденето на левия ръб на гумата е нормално явление при супермото, поне за мен. Просто от време на време я преглеждай и не мисля, че ще имаш проблеми с това. Все пак за улеснение може да качиш снимки на "пострадалия" ръб, така че да може коментарите ни да бъдат максимално коректни.Още от сега ще ти кажа, че няма да решиш проблема със смяната на гумата от 150/60 на 140/70, това го зная от личен опит. При мен ДРЗ-та го взех със задна 150-ка и ръба на гумата беше по-малко изтрит. След време реших да му сложа 140-ка, защото все пак това е заводската пропорция на ДРЗ-те, но тъй като тези гуми се намират по-трудно, и то във вариант 70 височина, се получи така, че ръба на 140-та е в по-тежко състояние от 150-та. Това го отдавам на пропорциите на гумата и по-голямата и височина. Също така мога да ти кажа, че съм пробвал и вариант 150-ка на 70 височина и там резултатите бяха много трагични. Общо взето триенето на левия ръб се получава от лягането в десните завои, така че май трябва да се примириш с това, е освен ако не искаш да взимаш тези завои прав де
Коментар