Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на предните амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Oправяне на предните амортесиори

Първоначално публикуван от xatrak Преглед на мнение
    Абе,хора в една друга тема питах-2.5W ми продадоха в магазина за моята предницата на XR 250.Става ли тази вода за нащо или не?
    По принцип става за нещо, но точно за предницата на ХР250 не знам дали не е твърде рядко. Трябва да се види какво препоръчват Хонда. Ако го дават да се кара с 10W, тогава ще стане мека и люшкаща предницата. За кросовите мотори по става това 2.5W
    2010 CRF 250 R

Коментар

става за задни амортисьори..но може и за тая хонда да стане

Коментар

Мисля си,че колкото по гъсто е маслото ще е по твърда предницата.По- твърдата предница предпоага по състезателно каране.За това се ориентирам към средно ниво 10W.Дали рзсъждавам правилно ще кажете вие.
        Пътят е целта.

Коментар

Не!
          Всяка предница си е направена за маслото. Може да варираш, ама в малки граници. Иначе ще я направиш твърда на свиване (compression), но после ще се разпъва бавно (damping) и ще губиш сцепление.
          За другата цел се взимат тунингови пружини с друг коефициент на еластичност/твърдост ...
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Имам следния проблем, искам да си взема нов мотор Kawasaki KLX300R-чисто нов.Мога ли като сменя пружините да му направя окачването като на кросак и дали е разумно?
            EXTREME

Коментар

Можеш като Митков направи с КДХ-а - да си вземеш тунингови по-твърди пружини ... и да стане почти като крос, но не съвсем... все пак за любителско каране ще може да става доста (предполагам)
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Днес разглобих един от коловете и направо се оплетох ( както каза Димитар , голяма хамалогия е за тези които го правят за първи път ) , сега като купя семеринги ще внимавам как разглабям другия , че да знам после как да го зглобя . Това е за сега очакваите продалжение в една от темите " тук да се похваля " или " тук да се оплача " дано да е в първата
                http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                  Днес разглобих един от коловете и направо се оплетох ( както каза Димитар , голяма хамалогия е за тези които го правят за първи път ) , сега като купя семеринги ще внимавам как разглабям другия , че да знам после как да го зглобя . Това е за сега очакваите продалжение в една от темите " тук да се похваля " или " тук да се оплача " дано да е в първата
                  маслото за смяна ли ти е щото и моето искам да го сменям ма ще видим
                  и колко пари струва тази цялата философия
                  KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Re: Ремонт на предните амортисьори

ами семерингите са 20 лева , а маслото го взех за 15 лева на Ajip w10 , сега ще го зглабям . Като цяло хамалогията е по-скъпа от колкото средствата

Коментар

Аее да се похваля , оправянето на предницата мина супер , само малко време ни отне измерването на 408 мл малсо , защото го сипвахме със спринцовка от 5мл , но сега всичко е точно мотора направо плува , не усеща дори и големи дупки

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                        Аее да се похваля , оправянето на предницата мина супер , само малко време ни отне измерването на 408 мл малсо , защото го сипвахме със спринцовка от 5мл , но сега всичко е точно мотора направо плува , не усеща дори и големи дупки
                        да те попитам как разбера колко да сипеш има някакви граници ли
                        и само семерингите ли смени щото аз искам да сменям и чистачите
                        KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Ами колегата Николаи ми каза толкова и аз толкова сипах , само че се измъчих с тая спринцовка от 5мл .
                          Разглабянето е лесно , зглабянето също ако спазваш последевателноста на различните части . Като разглобиш коловете разпрасни им частите на някои картон или парцаш и ги снимаи , след това аз ще ти ги номерирам и ще разбереш кое след кое е . След като налеш масло трябва да се обезвъздуши , това става от доу на амортесиора кадето има едно болтче с шестограм , развиваш го докато си сигорен че може да изпуска въздох и почваш да натискаш амортесиора ( да го згъваш ) . След това като целия въздох е излязал ( това ще разбереш като болта ти се омасли ) завърташ болта и стягаш докато е в згънато положение . това е цялата вилософия

За първи път правя предни амортесиори , такаче ако съм допуснал някаква грешека нека бъда корегиран

Коментар

За грешка-НЕЗНАМ! Мен ме чака същата процедура на моя КМХ! само дето трябва да го правя на платения паркинг дето го държа

Коментар

Ами каде живеш , може да доида да ти помогна . Ще взема нужните инструменти и идвам . Че като знам на мен каква хамалогия ми беше , направо не ти завиждам ако ти е за първи път . Такаче казвай ако имаш нужда от помощ

Коментар

В младост 2 съм! Инструменти имам достотъчно-нямям каде да го правя! Мерси много! а от каде ги купи и пазиш ли размерите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X