Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гума за пясък може ли да стане за сняг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гума за пясък може ли да стане за сняг?

Днес гледах ОТНОВО Crusty Demons of dirt и в серията естествено не липсваха плажни ивици и мнооооого ситна и в огромни количества морсака пясък.... та там караха с едни гуми с едни "израстъци" на тях като лопатки спецялни за такива трасета.. та се чудих дали няма да е по-лесно с една такава гума отзад и със една такава "ска" отпред като на твоя
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Забрави
    Иво Георгиев
    Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg
      Забрави
      Защо ?
      Според мен няма да е кой-знае колко зле.. няма да се наталачва гумата със сняг, защото има доста разстояние между "лопатките" на гумата и не вярвам да успее да се задържи нщо на тях...
      Според мен лошото е само, че гумата е по-тясна и ще потъва върху пресния сняг.
      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
      [/CENTER]
      [/CENTER]

Коментар

Малко започна да се разводнява темата ама с тези гуми зимата ще си като кънки на лед. Тази гума е 100% Sand. Ще ти е много некомфортно с тях на сняг. При всяко подаване газ ще си на земята
        Иво Георгиев
        Gworkshop

Коментар

Без да говорим че няма да има грам странично сцепление
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е то ако се стигне до завой е ще е голям наредък
            Иво Георгиев
            Gworkshop

Коментар

Аз имам такава гума, не съм я тествал на сняг, но съм гледал клипчета с такава на сняг. Може да стане само за определен вид сняг. На практика не е приложима.

Коментар

Ставаше въпрос за по-дълбог сняг
                За тънка снежна покривка решението е следното :
                Прикачени файлове
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

много ще е интересно като паднеш и тва ти мине през крака ама да си без екипировка то тука някаде се самнявам да ти трябва тва чудо то маи на лед се кара само гледал сам по експлорера предаване за такива зверове за някви Яви по 60 коня на някви писти дет ги карат
                  [IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]

Коментар

Гума за сняг и гума за пясъка нямат ама нищо общо в принципа на действие. Забележете, че гумите за сняг на колите имат едни много тънки цепки - все едно с ножка си ги цепил. Точно тези цепки дават цялото сцепление, защото при контакт с пресованата снежна покривка действат като тапи и образуват лек вакуум. За това колата е стабилна.
                    Иначе, за мотори....Даниел е показал какво трябва за сняг.
                    No bike - no fun!

Коментар

то тва дето го е показал по скоро за лед ми се вижда
                      за сняг трябва и грайфери да си има гумата не само шипове
                      ..хората са ги измислили -обикновенно гумите за сняг се базират на -интермедия гуми или даже гуми за малко по твърдо които отгоре на грайфера имат шипове ..поне моите наблюдения ..а имам такива върху тия гуми са такива..аа и са скъпи пущините ..тва е другият извод до който съм стигнал

Коментар

стар гумаджия ми е казвал , че гумите за сняг трябва да са с много ситен и густ граифер , както каза Дидо с по бъстия граифер се образува вакум и така помага на колата/мотора да драпа повече
                        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Ето ги гумите за сняг, с които карат на първи кръг на WEC в Остерсунд - Швеция Виждал съм и с по-дълги шипове, но специално за случая се кара 50/50 сняг/кал и затова подходящ е именно този размер шипове

Само за сняг препоръчват шипове с дължина, като тази от снимката на Даниел, но основата пак си е кросова гума
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

Коментар

да и както виждате самата гума служеща за основа е от тези по за твърдо както стана въпрос и по горе

Коментар

А колко струват едни такива гуми? От тия за сняг/кал, 50/50? Дали някой продава в България или само от чужбина (Швеция?) могат да се поръчат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X