Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсан болт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсан болт

Колеги скъсах един болт на кофти място. Някой ако има идеи, да помага. Аз мислех да го разпробия и с аргон да хвана нов болт, но ме притеснява разпробиването - да не потече масло Прилагам и снимки на мястото. И още нещо - голям ли е риска да карам така докато го оправя - да не ми се забие телескопа в гърдите ако хване та падне предната гума?
    Прикачени файлове

До: Скъсан болт

1. Не карай така!

2. Това не е болт, а шпилка. Тя може да се отвие и да се завие нова на нейно място. Примерно, може да се завари (с телоподаващо или даже ръчно) гайка върху шпилката и после тя да се отвие с вд40 и по-як инструмент. Нова шпилка с завива с две гайки, навити една срещу друга.

3. Ако не разбираш какво ти говоря, иди при кой да е стругар. Ще ти вземе 10лв и ще стане по-добре от ново.

Коментар

Опитай с водопроводен ключ, или "шпилкар". Не е толкова страшно.
      При смяната, обаче използвай шпилка с висок якостен индекс.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега, със сигурност ако завариш една гайка ще стане.Правих това упражнение скоро и стана ама аз зарарявах с електрожен и се нагря доста метала което спомогна за лесното отвиване.И после иди на стругар да ти направи нова шпилка от хубава стомана че тези дето ги има готови по магазините много не струват.Успех
        0878424143
        0887424150

Коментар

Заварката може да отслаби мястото на заваряване и шпилката пак да се скъса по-надолу.

Коментар

Много благодаря за съветите - още днес като се прибера от работа ще мъча да го отвъртя, пък ако не успея, отивам на стругар за да не стане по лошо! Благодаря още веднъж!

Коментар

Заварката може да отслаби мястото на заваряване и шпилката пак да се скъса по-надолу
              Няма да се скъса, ако я развива докато е топла(алуминиевите сплави имат много по-голям коефициент на топлинно разширение и ще се рзвие много лесно).

Коментар

Оправих го, стана по-добре от оригинала Пускам и снимки да видите как стана. Купих си високоякостен болт, срязах го и след това монтаж! Озорих се докато я развъртя тая пуста шпилка - на снимките се вижда
                Прикачени файлове

Коментар

Болтът от снимките ми се струва недотам високоякостен. Защо не ползваш автомобилен болт.

Коментар

Якоста на болтовете е отбелязана с две цифри, с точка помежду им, върху главата им. В случая би трябвало да се ползва болт с означение 8.8 и нагоре.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Този болт си е чисто менте , но това са му дали в магазина , на мен не ми се е случвало някой продавач да има поне малка представа какво продава. Ако продавача знаеше какво му трябва щеше поне да му продаде шпилка. Проблема е , че този болт може да се скъса на много лошо място и ваденето ще е доста по-трудно.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

От: До: Скъсан болт

Високоякостните болтове са в повечето случаи черни.

Коментар

Евроболт е мястото намира се на Сливница и Раковска.
                          А болта е като от Зрънчо
                          WR400-in-in-in...
                          LZ1RAO

Коментар

На мен ми се случи същото преди няколко месеца и ровейки във форума открих цяла тема с този проблем. Там колега даде съвет да се използва шпилка от карбуратор на лада, послушах го и се оказа като че ли е правен именно за мотор а не за лада. Стана без абсолютно никакви доработки, струва 40 стотинки и понеже се знам какъв съм карък си взех 5 -).

Коментар

От: Скъсан болт

Руската инженерна мисъл няма ограничения

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X