Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за заден амортисьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за заден амортисьор

Разгледах форума, но точен отговор на въпроса не можах да намеря.Искам да питам какво да направя със задния амортесьор, за да не потъва толкова много мотора като седна.Става въпрос за КТМ 300 1996.Пружината е затегната на 2/3, но не мисля, че ще ми е достатъчно ако я затегна до края.
    KTM 300 2T '96 :twisted:
    KAWASAKI KFX 700 '08

До: Въпрос за заден амортесьор

Колега пружината има три нива на натягане,неможе да си я натягаш колкото искаш!
    minimum preload . . . 4 mm (0.15 in)
    STANDARD PRELOAD . .6 mm (0.24 in)
    maximum preload . . .10 mm (0.4 in)
    И аз като тебе пробвах да натегна пружината ама само влоших поведението на мотора.
    Ако вече не ти стигат тези три позиции трябва да сменяш пружината.
    Прикачени файлове
    KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Виж да не ти е счупена пружината,че на мен ми се е случвало и докато не свалих амортисьора не знаех ,че съм със счупена пружина(не се виждаше)само се чуваше някакво скърцане ,като влезна в голяма дупка.
      Ако всичко е ОК няма причина да не може да се стегне с гайките
      Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Не вярвам да е счупена, защото няма никакво скърцане, просто съм си големичък. (1.90m и 100 килца)
        А иначе мотора го взех с такава пружина (натегната).
        Има още малко за натягане, но като гледам, че и сега е прекалено много, повече от 10мм.
        Има ли някакъв друг вариант да стане по-твърда освен смяна?
        KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

Определено .няма да ходиш на състезание затова че натегни пружината да потъва като седнеш 10см. и си караи мотора за кеф.

Коментар

Е за кеф го карам, то има ли за какво друго след като не хода на състезания.
            А иначе сега като карам и на някое по-голямо скокче или бабуна след това имам чувството, че задната гума ще ми счупи калника.Ще я натегна колкото може да видиме какво ще стане...
            KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

според мен ще стане по-лошо......."прелоуда" на пружината трябва да е в граници (5-12мм-наизуст)....след това ти трябва "по-тежка" пружина...според повечето разбирачи по-добре е по-тежка пружина с по-малко "прелоуд", отколкото обратното.....да предположим,че я смениш с подходяща....след това ще започне да страда предницата-и там ще се наложи смяна.....Има само един начин да се свърши качествено тази работа: пржините да са според килограмите на "оборудвания" ездач
              A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Друг вариан асвен да смениш пружината няма,и да я натегнеш задницата ти пак ще потъва до калника!
                Затова наи добре е да я оставиш на краината позиция според мен.
                KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Ами тогава можете ли да ми кажете къде се продават пружини и ако може да не са колкото мотора
                  От София съм.
                  KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

за по-новите КТМ са около 220-250 лв. за по-стария един Господ знае дали въобще се намират...по-добрата и реалистична опция е да си поръчаш да ти направят-има такива заводи из София,Казанлък а сигурно и на други места.....Гугъл е твоят приятел
                    A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Дали ще стане пружина от по-нов КТМ?
                      KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

Колега Жоро Пашов ти го е написалВсичко друго са празни приказкиЧовека е помогнал не на един или двама, така че според мен неговото мнение е най-точно
                        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Просто искам да имам варианти, а и все пак да знам къде и колко.
                          Благодаря на всички за помощта, ще затегна колкото мога пък ще видим по-натам.
                          Заключвайте темата.
                          KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

Реглаж на заден амортесьор

Колеги можете ли да ми кажете как мога да разбера колко трябва да си надуя задният амортисьор, че ми идва малко мек.

Коментар

До: Реглаж на заден амортесьор

трябва си подходяща пружина за твоето тегло.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=88702

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X